|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:29 pm
GAMEBOY Advance SP като ...
| Автор |
Съобщение |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
По-скоро идеята на това "GBA SP като ... " e готова платформа ARM + LCD + Sound + Keyboard + PowerSupply + доста развойни средства за доста конкурентна цена в сравнение с един кит със LPC например
|
| Нед Юли 09, 2006 6:31 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Това е ясно...
Въпроса е ясно ли е какъв е интерфейса на това животно, колко месеца трябват за да се опитоми... да се направи платка, софт...
И ясно ли какво правим след 6-10 месеца като нещата са готови, а тоя boy вече не се продава щото има нова версия....
|
| Нед Юли 09, 2006 7:43 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Пак не съм съгласен.
Моя го опитомих за 3 дни четене и 30 минути налепяне на проста платка с 5 диода и принтерски кабел, освен че можеш да качваш до 256K програма за изпълнение в RAM (отделно до 32Mbit чрез дискета), има и куп симулатори. Нов GameBoy вече има, но това не ме бърка, аз съм избрал този за опити, иначе имам и SDK за писане на Sony PSP и няколко други конзоли.
|
| Нед Юли 09, 2006 7:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
предавам се 
|
| Нед Юли 09, 2006 8:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Добре правиш  . Тая тема я пуснах преди година и половина точно с идеята да се ползва като достъпна развойна система за ARM, а не да си правя разни осцилоскопи. Ако си чел и други мои мнения ще си разбрал, че аз съм твърдо против да си правя каквито и да било уреди сам. С учебна цел - да, но не и да се ползват като уреди. Предпочитам да ида и да си купя готов  .
|
| Пон Юли 10, 2006 12:41 am |
|
 |
|
miro_atc
|
явно не съм чел внимателно, щото съм останал с впечатлението че тоя boy ще се ползва за проекти от сорта на осцилоскоп/анализатор. За това да си направиш сам уредите, не знам... И аз предпочитам да ида и да си купя готов, ама то и пари трябват.
За щастие, аз притежавам всичко най-важно без да се налагало да вадя много пари от джоба си
Но пък познавам много хора дето нито са имали моя късмет, нито пък могат да си позволят много разходи. На тяхно място аз бих си направил някакви уреди... Верно те без уреди развиват доста по-добро внимание и усет към нещата, щото примерно като ползваш контакта за захранване нямаш право на грешки, докато аз даже ме мързи да проверявам за къси -знам че и с късо и без късо няма да си изгоря платката като я захраня с 5-10мА...
така де, просто искам да кажа че няма лошо човек да си направи анализатор или осцилоскоп... Особено като начинаещ - хем се учи, хем полезно... И тоя boy по принцип може да се използва дори и за такива цели, стига човек да е нясно какво прави и как го прави. От постинга на Predator си личи че е наясно какво и как прави, затова му свалям шапка. В началото се заядох за проектите с уредите щото там не виждам подобна яснота...
|
| Пон Юли 10, 2006 11:12 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Купих един Nintendo DS Light, много прилична скорост, видео, аудио, чат, интернет. Намерих някакъв GNU компилатор, купих картридж за Slot-1 с 128 MB micro SD карта в картриджа. Оказа се, че има версия на Linux за тази машинка, вярно много окастрана и без виртуална памет, но пък все пак някаква ОС. Мисля да се почопля малко с машинката. Намерих интересни проектчета за Nintendo. На мен ми хрумва идеята да си направя графичен бордови компютър  , ама първо ще се поровя да видя дали има нещо готово.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Мар 19, 2008 12:30 am |
|
|