Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Въпрос за избор на PIC.... 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Въпрос за избор на PIC....
зд

трябва ми някакъв PIC който да има 4-5 I/O без никви специялни функций и тн....
понейе това ще е за една RGB лампа трябва всичко да е свито максималко като размер.... ако някой може да помогне...

Пет Фев 27, 2009 1:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Те почти всички PIC имат по 4-5 I/O без специални функции, например от PIC32MX320F032H до PIC12F629 ...

Пет Фев 27, 2009 2:54 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Уф, напоследък като гледам писанките на младежта из нета все повече почвам да се чудя: за да знае човек български трябва да живее в Хамерика (като Пирев напр.) или да е завършил начално училище преди 1990г., т.е. да е над 30 години.
Слава Реку, че ограничава шльокавицата във форума иначе единствената думичка която можеше да прочетем от писанката щеше да е "PIC".

Никола, ти на какво мнение си? :D

P.S.: Иначе се сетих как на Дънов му подарили факс и той коментирал, че техниката премахнала границите пред правописните грешки. Как ли би се блещил ако зърне един съвременен форум...

Пет Фев 27, 2009 8:02 pm
Профил

Мнение 
<извън темата>
Пропусна да напишеш, че трябва да си над 30 години за да напишеш 6 реда без смисъл с цел подигравка с младежта. Браво.

Пет Фев 27, 2009 9:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
<също извън темата>
Задължително е за всички да могат да направят разлика между и подигравка и критика. За мен "6-те реда без смисъл" са си съвсем уместна забележка. =D>
Е, може би за "PIC" не е прав, всеки има право на избор.
Дали да не взема да предложа в "Администрация" членството във форума да се разрешава само след успешно здаден ( пред вътрешна комисия :wink: ) изпис по Български език. \:D/

И като последно: извинявайте, че оспамих темата, ама наистина понякога на се издържа. :evil:

Пет Фев 27, 2009 10:07 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
12F675 SO8 8)

Пет Фев 27, 2009 11:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Според мен тази тема си е отворена за спам. Вие смятате ли, че човек който пише "уфсъ" ще може да разчете дори готова електронна схема? Ами направо му налепете платката за да може детето между две чалги да се изфука пред мацките колко е умен.

Edit: все още не сме чули мнението на Никола обаче :axe:

Пет Фев 27, 2009 11:13 pm
Профил

Мнение 
На Никола сигурно му е минал мерака вече да пише по-подобни теми.

А по темата, много зависи какво искаш да направиш. Казваш RGB, това на мен ми звучи като да им регулираш яркоста за да получаваш цветове, в този случай ти трябва PWM. Нито в малките нито в по-големите ще намериш с 3 PWM канала, трябва ти съвсем голям, сега не помя кои имаха подобен PWM модул. Друг вариант е да мине на софтуерен вариант, което ако ще е просто за лампа може би е ОК.
Следващият въпрос е трябва ли ти и комуникация, щото и PWM и комуникацията малко зор ще стане всичко софтуерно, не е невъзможно, но с разни компромиси, няма 12-ка с хардуерна комуникация, повечето от тях са и лимитиран брой таймери, на еидн таймер и PWM и комуникация вече и извращение. От 12-ките може би 863 или 615, но въпроса е и какво още ти трябва. Ако ще и правиш директен контрол на тази ламба, разбирай ледовете, т.е. без вънен генератор на ток в какъвто и да е вид, добре е да мериш и напрежението на входа, та ти трябв аи аналогов вход, и то се изчерпаха възможностите на 12-ката, ако ти трябват и бутони няма как.

Съб Фев 28, 2009 8:43 pm
Профил

Мнение Re: Въпрос за избор на PIC....
spas92 написа:
зд

трябва ми някакъв PIC който да има 4-5 I/O без никви специялни функций и тн....
понейе това ще е за една RGB лампа трябва всичко да е свито максималко като размер.... ако някой може да помогне...

Нещо такова върши ли ти работа ?
http://www.tvgenerator.narod.ru/pal_gen.htm
http://www.tvgenerator.narod.ru/MU_page ... pat14i.zip
Ето и схемка ама мисля че трябва да си провериш нивата към тази лампа дали са в тези граници :!: :!: :!: :!: :!:
Изображение

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Мар 01, 2009 1:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
На Никола сигурно му е минал мерака вече да пише по-подобни теми.

То това момче не може две думи на български да напише. Според мен то е родено за Пикоборец. Ако прекара цял живот в мъки ще вегетира до нормално развит човек вероятно :)
Мокрочип могат да се гордеят с такива недомислици на природата. Те са основния им електорат :):)

Давай моето момче. Ако не станеш чистач на тоалетни /мисля обче че много от тях могат да пишат по читаво на български/ непременно ще станеш ГОРД пикоборец. :):):)

Нед Мар 01, 2009 2:44 am
Профил

Мнение 
Абе реално погледнато не муе толкова зле правописа, по скоро в 99% от времето пише на шльокавица, и някои букви ги подменя. Това съм забелязал е проблем при много от младите израсли с IRC и MIRCA.
Мен повече ме плаши друго, ония идиоти в БАН, които измислиха нова подреда на фонетичната клавиатура, такива трябва да се разстрелват преди да са си отворили устата, след това вече ще е късно.

Нед Мар 01, 2009 10:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
Позагледай се. Не е подмяна. Просто е мноооого зле.

А ония от БАН ако може да не ги разтрелваме.
Още от древноста е известен метод за по достойна смърт за такива. Набучване на кол :).
И после получените натюрморти се излагат на видно място за пример на последователите им.
Само че като знам нашата държава,на кола ще идат тия дето хабер си нямат а който е трябвало да го отнесе ще си остане жив и здрав.

Нед Мар 01, 2009 1:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
според мен спас не е учил български. или поне не диретктно. някъде от бившите български земи е вероятно... (рек?)
та затова и писането му е такова, като на чужденец.

друг е въпроса за съдържанието на написаното :D

Нед Мар 01, 2009 3:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
При толкова критика досега щеше да си каже. Сега вече като му се подхвърли идеята може и да се направи че чужденец :)

Нед Мар 01, 2009 3:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ке уидимо

Нед Мар 01, 2009 4:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща