Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Помощ за LED 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Помощ за LED
Някои може ли да ми помогне.Трябват ми програмки за LED независимо какви.Да мигът да създават някакви ефекти, да има ефект на постепенно загасване или светване.Това последното знам че се прави с честотен модулатор с трионообразен сигнал.Та ако имате нещо ,с което може да ми помогнете или да ми покажете от къде мога да го науча ще съм много благодарен.

Сря Ное 26, 2008 11:26 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
Доста мързеливо птиче си, немислиш ли? Обиди форума и колегите в него, а сега искаш помощ.При това,без да положиш елементарни усилия,както да понаучиш някой микроконтролер, така и да поровиш из нета за описани идеи и примери!

Чет Ное 27, 2008 12:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
fan написа:
Доста мързеливо птиче си, немислиш ли? Обиди форума и колегите в него, а сега искаш помощ.При това,без да положиш елементарни усилия,както да понаучиш някой микроконтролер, така и да поровиш из нета за описани идеи и примери!

Приятелю след последния път ми се отщя да питам и въобще да посещавам тоя форум.И аз искам много ,ма много да знам къде да отида ,какво да направя и да го науча сам ,да си счупя главата няколко пъти че да го науча.И до сега точно това правех но без резултат е има някав напредък.Но щом съм тука явно е незадоволителен.За това и питам.Ако можете помогнете ми ако не ще си му търся начините. :)

Чет Ное 27, 2008 12:19 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами за постепенно намаляване и увеличаване търси с думишката ШИМ, или PWM както е по западно му.

Чет Ное 27, 2008 11:07 pm
Профил

Мнение 
Имаш ли програматор?

Пон Дек 01, 2008 9:04 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Мии, staria_jak, прави са си колегите да не искат да ти помогнат.
Въпросът ти е като да отидеш във форум на автоманиаци и да попиташ: "Как да си сменя капачката на резерворара на колата?". Е там ще видиш отговори :)
Програми за Правец82 вършат и ти работа? :D

Понеже съм добър чичко ще ти кажа: ако сега почнеш за следващата Коледа може и да имаш няк'ва мигалка. Обаче на пазара за по без пари има набори със 100 лампички и много ефекти. Имат 3 канала. Вземаш управлението и най-много да му смениш симисторите но доколкото си спомням оригиналните държат 1А. Свързваш LEDовете последователно през баластен резистор и ако не ги докараш до 220V ползваш траф. При това положение ще трябва да префасонираш и захранването на интегралата.

Вто Дек 02, 2008 10:52 pm
Профил

Мнение 
Съветът ми е да се хванеш и да понаправиш някой и друг модел - сорсове в нета има колкото щеш. После от няколко ще си направиш по-сложен и така... Иначе оттук можеш да си изкараш само ругатни с подобни въпроси.

Вто Дек 02, 2008 11:40 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]