|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:25 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Chamade
Ранг: Минаващ
|
 Търся схема за усилвател
Предложете, някоя добра схема за 4-канален нискочестотен усилвател на 4ома и мощност до 10-20 вата на канал. Гледах аз в сайтовене на Неомомнтана и Хоби кит, ама нещо не ми харесаха.
Благодаря!!!
|
| Нед Май 01, 2005 12:10 pm |
|
 |
|
Chamade
|
Значи мисля си да си сложа 4 колони към компютъра. Ще махна старите. Говорителите са някъде около 5 вата на 4ома. Мисля си да им направя ново захранване. От старите тонколони ще използвам само трансформатора, но той е 200мА, а това ще е малко май.
Нещо да кажете, някакви предложения и съвети да ми дадете. Всичко ще си го правя сам.
|
| Нед Май 01, 2005 12:18 pm |
|
 |
|
Chamade
|
Значи мисля си да си сложа 4 колони към компютъра. Ще махна старите. Говорителите са някъде около 5 вата на 4ома. Мисля си да им направя ново захранване. От старите тонколони ще използвам само трансформатора, но той е 200мА, а това ще е малко май. Мисля си, че може и с двуканален усилвател да стане. Тогава ще се паднат по 2 колони на канал. И ако усилвателя е 4 ома, ако колоните са свързани последователно товара ще стане 8ома. Незнам дали това е добре. Ако свързването е успоредно ще излезе 2 ома и така няма ли да се претовари усилвателя. Сигурно ще има и разлика в качеството на звука. Как е най-добре да се направи? Нещо да кажете, някакви предложения и съвети да ми дадете. Всичко ще си го правя сам. Ще съм ви благодарен за помощта
|
| Нед Май 01, 2005 12:23 pm |
|
 |
|
elektronchika
Ранг: Популярен
|
сам си питаш, сам си отговаряш  какво не им харесваш на тези на неомонтант? не че са от най-добрите, но стават.
|
| Нед Май 01, 2005 9:04 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|