|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:44 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
VELIN
Ранг: Минаващ
|
 [b]PIC18Fxx2[/b]
Имам въпросче за PIC18F252: Някой пускал ли е ADC-то на този микроконтролер, той реализиран ли е изобщо, и ако е, тогава всички изводи на PORTA ли могат да работят като аналогови входове или само някой?
|
| Вто Май 13, 2008 11:09 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Чувал съм разни бъгове, ама чак пък АЦП-то да лиспва  Има си го, и си работи, на PORTA са му изводите.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Май 13, 2008 11:35 pm |
|
 |
|
VELIN
Ранг: Минаващ
|
Реших да попитам, ето какво пише в data sheet: "Note: The PIC18F2X2 devices do not implement the full 8 A/D channels; the unimplemented
selections are reserved. Do not select any unimplemented channel."
Не знам дали правилно го превеждам, но изгубих много време в опити да го накарам да работи ADC-то.
|
| Сря Май 14, 2008 1:33 am |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Вероятно това го пише защото в 18F252 има само 5 входа (AN0-AN4), а не всичките 8 които могат да се изберат чрез CHS2:CHS0: Analog Channel Select bits
|
| Сря Май 14, 2008 8:45 am |
|
 |
|
plameniv
|
 MMM
Грешно разбираш превода на описанието!
Хората са ти написали че част от битовете за избор на вход са резервирани и не може да избереш пълните 8 канала !
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Май 14, 2008 12:57 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Микрочип, ако не друго поне даташийтовете им са достатъчно изчерпателни. Та именно там е описано достатъчно подробно какво и кога трябва да се направи. Ако не знаеш английски има ги на руски. Ако и руски не знаеш има ги и на китайски. Сега сериозно - във втора част на книгата на Млад конструктор за пикове го има написано и на български. Не че нямаме желание да го обясняваме ама, това дето всеки ще ти каже го има написано в пдф-а. Ако нещо от там не е ясно това вече е друг въпрос, ама кажи какво точно не ти е ясно. Чеитирите бита на ANSEL като са 0000 входа ти е AN0, като са 011х всички ANx са digital I/O.
|
| Сря Май 14, 2008 2:31 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|