| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Pocket PC - за какво да се използва?
Попадна ми едно такова - Medion, работи с Windows Mobile и имам няколко въпроса -
1. За какво може да го ползвам, не само за музика и видео,?
2. Този немски много ме дразни - не може ли да си го преинсталирам на английски?
3. Как може да се инсталират приложения - гледам има СД карта, има ли начин за връзка с десктоп РС?
|
| Чет Яну 18, 2007 9:59 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
 Re: Pocket PC - за какво да се използва?
1. Може да го ползваш и като нормален ПЦ . НЯма ли инсталиран офис пакет
2. Не съм се ровил из настройките.
3.НА сайта на майкрософт има SDK за Visual C++ и можеш да си правиш различни приложения има и емулатори разни даже .Едно време трябваше да правя едно приложение за тях за една наша складова програма ама после предпочетох да си го напиша с PHP и само да си ползвам браузъра на покет ПЦ-то  .
Връзката посредством ПЦ ставаше през ком порта доколкото си спомням.
Поздрави!!!
|
| Чет Яну 18, 2007 10:10 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми аз си взех едно такова дзверче (Dell Axim 51v), с идеята да си чета книжки на него. Дърво. Екрана му е 640х480, но общия размер си казва думата - pdf -ите просто са с ужасяващо дребни букви или пък трябва да скролираш на всяко изречение по 3 пъти. chm файловете са по-добре. Ама .... за четене - не е удобно.
Друго какво да го правиш.... Ами ако имаш време можеш и софтуер да пишеш. Ама кой да седне да чете.
Абе засега единственото интересно приложение дето му намирам е GPS - а, ама за тия пари цела навигация щях да взема.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 18, 2007 10:54 am |
|
 |
|
milenjs
|
Има офис пакет, ама всичко е на немски - за сега най-важно ми е да го направя на английски че не знам нито дума на немски 
|
| Чет Яну 18, 2007 10:59 am |
|
 |
|
trm_only_for_work
Ранг: Минаващ
|
 Re: Pocket PC - за какво да се използва?
Pocket PC ~ HandPC (почти т.е) от там нататък всичко , дотолкова доколкото процесора и памета позволява.
А това което казва Цецо означава, че трябва да псува съответните Software Developers  ака негови колеги 
_________________ @HCL: "Авторьт не поема отговорност в случай на некоректна или непьлна информация. "
(1)всеки има право на мнение, но това не означава че всеки е прав
(3)не сте длъжен да сте съгласен с неговото мнение.
Защо трябва да Ви се напомня ?
|
| Чет Яну 18, 2007 11:17 am |
|
 |
|
Цецо
|
Трябва да преинсталираш Винбоуза с такъв с английски пакет - хич не е лесна задачата, рови по форумите.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 18, 2007 11:18 am |
|
 |
|
milenjs
|
Ух, все на мен ли се случват такива работи, нямам кабел обаче за буксата която е отдолу, ако се наложи да се прехвърля нещо през нея...
|
| Чет Яну 18, 2007 11:26 am |
|
 |
|
milenjs
|
Рових из форуми разни но никаде не успях да намеря от къде да изтегля и как да инсталирам Windows Mobile  Някой да е правил тази процедура? Струва ми се нормално за Виндоза да се преинсталира, или нещо са го подобрили за тези у-ва?
|
| Чет Яну 18, 2007 12:54 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами знам че не е лесна процедурата. Предполагам ще ти трябва кабел, понеже говорим за флашване, а едва ли бутлоадера подържа FAT та да се флашне от картата.
А и някъде бях чел че си е рисковано, понеже някой модели при кофти флашване, зависвали в никакво положение - и ни приемат - ни предават.
Абе принципно трябва да е възможно. В крайна сметка въпросната гад е просто една процесорна система - флаш, рам и CPU. Въпроса е човек да е наясно какво прави, а засега аз не съм стигал до там.
виж тука : www.pocketbulgaria.com и www.4pda.ru , питай може някой да помогне
|
| Чет Яну 18, 2007 1:02 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Благодаря ти за връзките Цецо - почвам да търся там...
|
| Чет Яну 18, 2007 1:14 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Забравих да кажа какъв е модела точно - Medion mdppc-200
|
| Чет Яну 18, 2007 2:56 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Ейй как така ви попадат Pocket PC-та  Аз събирам пари за едно такова понеже е идеално за управление на роботи 
|
| Чет Яну 18, 2007 3:59 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Сега ако кажеш че и софт можеш да пишеш за него.... цена няма да имаш .
|
| Чет Яну 18, 2007 4:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами то ако можеш да пишеш за Visual-но С, няма да имаш големи проблеми да преминеш на CE варианта на бозата.
|
| Чет Яну 18, 2007 6:11 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Определено може  Малко по ограничени ресурси, но не се различава особено много, а дори и можеш да си качиш съкратен вариянт на VC++ 6.0 и направо на Pocket PC-то да си перкаш 
|
| Чет Яну 18, 2007 6:45 pm |
|
|