Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
3D kino 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение 3D kino
Zdraveite interesuva me kak raboti tova 4udo t.e kak smenqt na o4ilata ednoto oko da vijda posle drugoto i na kakva 4estota 4rez LCD ili ne6to drugo ako nqkoi znae pove4ko neka me svetne
blagodarq

Вто Мар 08, 2005 3:35 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз имах такива очила навремето. :) Всичко е много просто - стъклата на очилата са всъщност LCD-та, които бързо скриват погледа ту пред едното, ту пред другото око. Синхронизирано с това, софтуера сменя триизмерното изображение на екрана, показвайки го от различни ъгли. Получава се така, че едното око вижда изображението под един ъгъл, а другото - под друг. В резултат мозъка се лъже, че вижда нещо триизмерно. :)

Вто Мар 08, 2005 4:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 3D Tennis
Тази събота и неделя бяха годишните линукс-дни в унито. На един от щандовете беше представен 3-Д тенис на маса, разработен в университета. Работеше на следния принцип:
слагаш си очила с поляризиращ филтър и на голям екран пред теб се прожектира самата игра. На очилата и на хилката има закрепени едни топченца, които се разпознават от 5 инфрачервени камери. Камерите смятат координатите и ги предават на компа, на който върви линукс разбирасе :) Топченцата на очилата служат за да се определи положението на играча, така като се местиш с теб се мести и масата, а тези на хилката - ясно за какво. Само дето на мен явно не ми се отдава играта и от топченцата на хилката нямаше много смисъл :D , но имаше и такива, които доста се забавляваха. Мога да кача снимки ако искате.

Вто Мар 08, 2005 5:28 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Е няма нужда да питаш. :)

Вто Мар 08, 2005 5:41 pm
Профил
Аватар

Мнение няоки снимки :)
реших да не товаря сайта с излишен трафик :wink: . Тук е адресът:

:arrow: http://www.tu-chemnitz.de/~dimo

Вто Мар 08, 2005 11:06 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Мерси, интересни снимки. :) :) :)

Вто Мар 08, 2005 11:22 pm
Профил

Мнение 
Zdraveite nqkoi moje li da mi dade sait za tezi o4ila deto sa za kinoto kak rabotqt proizvoditel ceni 4e samo namiram o4ila LCD na koito se gleda ozobrajenieto a na men mi trqbvat samo da propuskat i spirat v opredelen moment
Blagodarq :oops:

Съб Мар 26, 2005 8:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Re: няоки снимки :)
HCL написа:
реших да не товаря сайта с излишен трафик :wink: . Тук е адресът:

:arrow: http://www.tu-chemnitz.de/~dimo

хи!

1. (VIA) EPIA-та, на 4-та снимка за какво се ползва ?
- напомням че преди време (доста или много зависи от гледната точка) наблегнах че се ползват за вгр и авт. системи ;-)

offtopic:

2. 3д тениса е супер.

3. линукс таг - още повече.

4.кой на снимкта си ти ?

5.Занимаваш се с роботи -> много силни думи си казал -> страшни силни, но не видях вашият робот ? снимката май липства или на мен не ми се зареди незнайно защо.

(а чука се на вртата , отварям и ... робот с надпис на нивото на гърдите HCL и резачки за ръца ... нататъка сам се сещам какво ме очаква , затова че поставих под съменения power-a на HCL team hihiihii :-) ).

6. готини снимки !
Завиждам ти благородно и дано след септемрви сме в една държава :-D
пп: миналата година не си повярвах че мога да взема сертификата и не ходих на изпит, но тази вярвам или не ще се пробвам :-) След 3м. в ТУ виждаш , че не си заслужава дори само заради едната хартия(диплома) да стоиш.
нищо лично,освен лично мненени, МОЖЕ И ДА Е ГРЕШНО !./

Защо трябва да Ви се напомня ?

Пон Яну 15, 2007 8:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тази тема пьк от кьде я извади 8O
Щом си видял EPIA-та, значи си видял и единия робот. По това време бяха още в "работна фаза", не че някога излязаха от нея ;)
Но наистина не бяхме най-мощните на сьстезанието, машинката беше конципирана да изстрелва топки за squash, а конкуренцията бяха навьрзали последователно един гигантски кондензатори и индуцираха такива вихрови токове, че изстреляните от тях метални топки можеше да претрепят някое куче от 10ина метра разстояние. Бяха незабавно дисквалифицирани разбира се :roll:
А PC-то служеше на информатиците в екипа да си изчисляват видеообработката. Не че не можеше да се измисли по-елегантно решение, ама на хората с това им се занимавше, а и вьрвяха дипломни работи по темата. Стара история.

Пон Яну 15, 2007 10:31 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Дай повече инфо по вашият робот, сигурно имаш - любопитно ми е , а и на другиоте , затова не ти пиша ПМ.

Също така някак уни-то помогна ли ви с ресурси, място , идея ? :-)

Пон Яну 15, 2007 10:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.eurobot.org/

Тук е цялата информация. В архива има линкове кьм страниците на всички участници. Може да разгледаш различните конценпции. Има доста оригинални идеи, всяка година.
Уни-то помогна като предостави 2 лаборатори с техниката кьм тях. Останалото се финансира от спонсори. Като се има предвид, че има и силно присьствие от балканите е наистина жалко, че досега не е имало бьлгарско участие, доколкото знам. Липсата на средстава не вьрви като оправдание. Румьнците се прибираха от Швейцария на автостоп, не им бяха стигнали средствата за превоз.

Пон Яну 15, 2007 10:47 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
1
Ще го разгледам със сигурност , когато имам време.

2.Относно епия-та :-)
VIA EPIA си е общо взето цяла завършена система -> arch, cpu, mb , vc, sound, nic, ports,conectors - бла-бла.
Една кутия и воаля.

Обаче колко струва.
За същите пари 2х производителнсотта x86 PC AMD/INTEL
А не тази EPIA x86 compatible.

Те от VIA са го казали дори това с floating е зле :-)
Да го ползваш за видеообработка - ок , каква ?
как да е...
който си е дал париет аз това, ако не е било техинка на уни-то явно е:
- имал в излишък ЕВРО
или
- е имал леко екозотична техника под ръйка и рекал дай да покажа че и с това мога да го направя (ок, но epia-та е скъпа, защото има малко W :-D < за които все пак когато излезе имаше добри MIPS :-D< но пак казвам Float(AFU), SSE .. зле)

Та тъй ;-)

Очуден съм от избора, това е.
Аз си викам , робот на EPIA< това онова, а то :-P :-) Хихи :-)

OFFTOPIC:
====

3

Иначе е доказано: желанието на един или няколко не е само по себе си достатъчно, за да се получи наистина добре , това което се иска :-) желае :-P
сори за засуканият изказ.

Но това, че някой има голямо желание да нарпави нещо (ПРИМЕРНО) и ще инвестира идеи,време,пари ...
Да ще го направи - но ...
колко ще му струва - какви ще са последствията от тази жертва. :-)
Мойта идея (една от крайнтие всъщност) е да се заниамвам с роботика, автоматизацяита си е стъпало натам :-) ако не е и същото :-D

Но (най-простичък пример) , за да направя един робот както искам с възможностите които искам , ЗАВЪРШЕНА работа, да ми е кеф да я покажа (т.е не ме интерсува кой какво мисли , важното е че аз знам че съм си свършил добре работата).

И колк овреме ще ми отнеме , ако има (1) екип {с желание, знанич, прочие} , (2) помощ от уни,държава се тая - техниакта - две лаб. не са малко (А аз съм убеден че дотук през живота си не съм виждал една лаборатория , а жалки подобия), спонсори - това си е друга тема.

Така че не е само желание щом говорим за състазание или изложение.

пп: румънците са се прибрали на автостоп, а наще са щели просто да извършат престъпление , за да ги екстрадират, като преди това направят така че да ги запомнят :-D

даже се сетих един полувиц, полуглупост -> и ако трябва да я нагодим кой по-точно ще ги запомни българските инжинери , инжерките-немкини ? хиххи

Сря Яну 17, 2007 1:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
trm_only_for_work написа:
2.Относно епия-та :-)
VIA EPIA си е общо взето цяла завършена система -> arch, cpu, mb , vc, sound, nic, ports,conectors - бла-бла.
Една кутия и воаля.

Обаче колко струва.
За същите пари 2х производителнсотта x86 PC AMD/INTEL
А не тази EPIA x86 compatible.

:) Пропускаш: размерьт на EPIA-та е 17x17, на тази площ се намират 1GHz процесор с пасивно охлаждане, интегрирани графика и звук, 1GB DDR2 533MHz, Ethernet контролер. А 150е, без паметта, са напьлно приемлива цена.
При подобен проект ограниченията откьм размер и маса играят голяма роля. Като имаш в предвид, че захранването е батерийно, тьрсиш точно тази производителност от която имаш нужда. За сьщите пари можеш да вземеш нещо с по-добра производителност, но и енергийна консумация ще е сьответно по-голяма. А това не винаги е допустимо :wink:

Сря Яну 17, 2007 12:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
КООЛКОООО ???

150е 8O 8O 8O 8O 8O 8O

ти ме уби бе човек, как ще струва 150Е ?
ново ?

нарочно го пиша така, защото така опулих очи като видях 150Е :?

едит: не помня коя EPIA беше, те бяха няколко модела но цената беше варираше по левове обърнато от:

500,600 до 1000,1200лв :?

Вярно е , че отдавна не съм гледал цените им, но чак токлова да е паднало ти ме РАЗБИ ! :vom:

Сря Яну 17, 2007 2:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:arrow: www.reichelt.de

Сря Яну 17, 2007 5:41 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща