Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
За запояването с "духалка" 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение За запояването с "духалка"
Наумил съм да си купя най-накрая такъв инструмент, искам да попитам какви припои и други такива пособия към него ще ми трябват?

Чет Юли 13, 2006 1:09 am
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Абе ти да не си бившия IGBT. Почти съм готов да се обзаложа. Реконсрукторе я спретни една проверка по IP :) .

Чет Юли 13, 2006 1:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не е, но ако продължава така ще си лепне подобен прякор.
@Milen, порови се малко във форума ни и ще видиш, че сме дискутирали темата, освен всичко въпроса ти е прекалено обширен :wink:
Какво значи пособия за "духалка" ?? Какво ще запояваш с нея, къде ?

Чет Юли 13, 2006 1:20 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Абе ти да не си бившия IGBT. ..............

Aве Димитре не виждаш ли разликата в стиловете, и Милен идва от форума на E-Shop както и IGBT, но IGBT e уникален (в добрия смисъл на думата) и друг като него едва ли ще се появи :wink:

Едит: Хищник, писали сме едновременно

Чет Юли 13, 2006 1:22 am
Профил ICQ

Мнение 
Абе те ако от хай-фи форумите вземат да идват тогава ще видите какво чудо е, те на слух могат да ти казат дали кабела към колоните е със силиконова изолация или не е .....

Чет Юли 13, 2006 8:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
е то хай-фи то си е митове и легенди от край време ;)

Чет Юли 13, 2006 9:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Доста четох по тази тема, ама всичко много е разпръснато... Един пуснал тема за едно, а вътре започва да се пише я за това я за другото (както започва и в тая тема :lol: ) и като седна да чета ще ми отекат очите най-малкото...

Под пособия имам впредвид какви припои, приставки и т.н. да търся, събота заминавам за Германия и ще мога да купувам от WELLER, по пътя там казаха че ще спитат до такъв специализиран магазин :) Я някъв ценен накрайник да ми препоръчате, я някакъв припой... Ако не са много високи цените и такъв поялник ще си взема, че който и да попитам "велер" ми препоръчва :) Благодаря за вниманието :)

Чет Юли 13, 2006 10:31 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Който и да попитам все Велев ми казва ! Ми мен например не си питал, аз ти казвам вземи си китайски за 15-20лв., пък доде опреш до духалки има бая време, или вече се бориш в BGA корпуси ?

Чет Юли 13, 2006 11:48 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Миленчо поел си по пътя на IGBT. Слизай на земята доде е време. За справка разгледай постовете на Станислав,бившия IGBT.

A за духка ти е рано,има бая хляб да изядеш. На всичкото отгоре на 2 пъти в форума съм писал за подходяща духалка и съм обяснявал.Ама кой да чете.

За обикновен поялник в Konrad има свястни поялници тип станция за под 100 лева. 60-70 бяха последно.
Бяла кутиика светодиодно стълбче за индикация на температурата. Свясни са. Тук много колеги от години ползваме такива. Имам и от тия дето са с цифрова индикация но се скапват. и 2те ми цифрови вече са извън строя,вземи си с светодиодната индикация и ще си доволен.
Konrad има в София,Пловдив,Стара Загора.

Чет Юли 13, 2006 12:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз се занимавам с компютърен хардуер - модване и овърклок, къде каквото може... Има доста време докато стигна вашето ниво да проектирам и програмирам :) Не смятам да гоня IGBT, той доста по-високо цели гони :lol: Наумил съм си да купувам такова нещо, трудно ще се откажа. Много пъти точно липсата на "духалка" ме е спъвала...

Чет Юли 13, 2006 1:11 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Milen_Haskovo написа:
Аз се занимавам с компютърен хардуер - модване и овърклок, къде каквото може... Има доста време докато стигна вашето ниво да проектирам и програмирам :) Не смятам да гоня IGBT, той доста по-високо цели гони :lol: Наумил съм си да купувам такова нещо, трудно ще се откажа. Много пъти точно липсата на "духалка" ме е спъвала...

Е що ? Кво му е на IGBT ? Тва че тъмните и завистливи черни душици ограбили един таван, няма да спре прогреса. :wink:

IGBT кажи какви неща ти трябват, ако имам такива излишни, да ти подаря това-онова. Духалка обаче нямам, да си кажа още от сега. Като ми трябва духалка, ходя при едни ка... ..., всъщност няма да казвам къде ходя :wink: :D

Пет Юли 14, 2006 2:53 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Като ми трябва духалка, ходя при едни ка... ..., всъщност няма да казвам къде ходя :wink: :D

А де, а по-полека, че да не взема да известя аз жена ти ти къде ходиш по разни ка..., а, т.е. в Конрад да търсиш поялници ;-)

Пет Юли 14, 2006 6:34 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
прирев, прави разлика между духалка, смулака и близалка, моля те :yawinkle:
а за тавана - аз исках само да си пусна някои екстри на ЕКУ-то на Звяра. ама се оказа, че софта бил от ракета. от де да знам :oops:

по темата:
милене, не ти трябват кой знае какви накрайници, припои/пасти или флюсове. тука се намират с малко усилие.
може да се ориентираш към разни приспособления за реболване, ако много държиш на BGA.
разбира се, ако ти хареса нещо от специализирания магазин - просто си го вземи, ако можеш да си го позволиш.

Пет Юли 14, 2006 9:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Дедо Брое, духалката си е духалка, както и да се въртиш по въпроса :D

Пет Юли 14, 2006 10:57 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
по темата:
милене, не ти трябват кой знае какви накрайници, припои/пасти или флюсове. тука се намират с малко усилие

Работата е че съм от Хасково, тука рядко докарват такива работи, а ако поръчам здравата ще ме одерът... Викам да се позапася предварително. Не като ми потрябва да се чудя как и откъде да взимам...

Пет Юли 14, 2006 11:32 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]