Цифров филтър с ADSP21065L
Пиша дипломна работа и стигнах до програмното осигуряване на процесора. Та към същината на въпроса: Данните от АЦП-то ги вкарвам в един масив, смятам си уравнението и изходните данни (това всъщност са данните на вече обработения сигнал) ги слагам в един кръгов буфер. Та въпроса ми е дали размера на буфера да бъде равен на броя на Y-ците в уравнението и на едно прекъсване да чета новите стойности от АЦП-то и едновременно с това да извеждам обработения сигнал към ЦАП (например) ИЛИ буфера да е по-голям, извеждането (четенето) от него да се осъщесвява на друго прекъсване (през няколко четения от АЦП-то).
Другото което много ме обърка е, че по задание АЦП-то ми е 8 разрядно, а аз трябва да ползвам 48 bit DATA BUS (нали като се представят данните от сигнала с плаваща запетая стават по-прецизно нещата). Този "проблем" с какво се разрешава? С вмъкването на допълнителен алгоритъм за преобразуване на число с фиксирана запетая в такова с плаваща? Ами ЦАП-а също е 8 битов.
Абе изобщо луда работа

. Тук се заривам в едни pdf-и и прескачам от руски на английски и изобщо стана голяма боза

, Та ако някой може поне нещо да ми подскаже та току вижте ми просветнало
Благодаря предварително