Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Няколко въпроса за DS1307Z. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Няколко въпроса за DS1307Z.
Бях си купил няколко модула с DS1307Z и памет от китайците. Свързах един към PIC16F887 и LCD дисплей. Модула вкарваше пика в прекъсване за да прочита и изпраща на дисплея. Всичко работеше без проблем около 3 месеца до миналата седмица когато часовника заби. Оказа се че пика не чете нищо или чете нули.
Програмата я събрах от различни asm. намерени в интернет. Състои се от две подпрограми. Едната за писане а другата за четене. Оказа се ,че ако се пише и чете всичко е наред , но след корекция на ASM-a само за четене не работи. Сменях модули, чипове и препрограмирах , но без успех. Пробвах и хардуерното I2C с програма на Микрочип и пак не става. И след десетина дни псуване реших да потърся помощ от вас. Тези дни дойде и pickit3 ,но още не знам как да дебъгвам с него. Някой може ли да каже защо така всичко се скапа или ако има някаква кратка работеща програма на асемблер да прикачи за да пробвам.

Чет Мар 17, 2016 9:46 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Няколко въпроса за DS1307Z.
Извадил си късмет, че всичко е тръгнало със "сглобка" от интернет примери. Ако знаеш как точно работят всичките ти компоненти, напиши си сам програмата, за да нямаш ядове.
Иначе отговора на така зададения въпрос е: нещо се е скапало...

Пет Мар 18, 2016 10:01 am
Профил ICQ

Мнение Re: Няколко въпроса за DS1307Z.
Голяма част от програмата я писах сам. Само I2С комуникацията я гледах от друг пример. Като цяло нещата са ми ясни. Вече съм изтрил всичко и започнах от начало.

Пет Мар 18, 2016 10:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]