Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Нещо се скапва но не знам какво. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Нещо се скапва но не знам какво.
Това ми се случва няколко пъти като работя с Chrome, щото новата Лисица нещо се ебва с дъртия ми комп. Не помага рефреш а само зареждането на друга страница и после наново зареждане на бъгнатата.

Прикачени файлове:
untitled.JPG
untitled.JPG [ 87 KiB | Прегледано 6918 пъти ]
Сря Юни 29, 2016 2:26 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Нещо се скапва но не знам какво.
Старата лисица вече се казва Pale Moon и е много читава, аз лично я предпочитам за всички компове.
Има и Opera, и Comodo алабала и... Защо точно Хром, малко ли свирки правиш на чичко Гугъл ката ден?!

Това е частно мнение, де.

Сря Юни 29, 2016 9:07 pm
Профил

Ми що хром щото на тела работи добре и за това, ся ще пробвам тоя пале муун да видя що за стока е.

Чет Юни 30, 2016 12:03 am
Профил

Пале муна много РАМ гълта като ламя непрекъснато. Също имам често проблеми при запис на страниците- дава ми грешки, като едновремешниата мозила и трябва да рефрешвам записа, да я запише.

Чет Юни 30, 2016 9:11 pm
Профил WWW
Аватар

bobihot написа:
.......

Ти май преди време се беше оплакал и аз проверих: мии записват си се страниците без проблем. А RAM харчи по-малко от другите. Нещо ти се е бъгнало или не си заредил правилната версия или... не си заредил от правилния сайт.
Има и portable версия - пробвай с нея, да видим разликата.

Ся, ползвал съм за Win32 и 64, за Atom/XP и за Linuks и винаги е бил по-лекия и по-бърз бразуър.

Пет Юли 01, 2016 8:31 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

bobihot написа:
Пале муна много РАМ гълта като ламя непрекъснато. Също имам често проблеми при запис на страниците- дава ми грешки, като едновремешниата мозила и трябва да рефрешвам записа, да я запише.

Това е абсолютно грешно твърдение! Ползвам PaleMoon от много време, като имам няколко прозореца с по няколко десетки дори стотици табове (такъв ми е стила на работа, докато не приключа задачата си оставам таба отворен). Имам някой табове които са на повече от година. Има включен session recovery и записване на сесията на всеки 10 мин. Като крашне (или почне да се мота) го убивам през task manager. Обикновенно заема максимум 1.5 GB, но това е с 900 таба! Няма грешка в числата. Firefox на около 150 почва да прави глупости. Chrome изглежда не толкова ресурсоемък, но там не можеш лесно да видиш колко е защото има много отделни процеси. За IE въобще не смятам да коментирам (ползването на много табове и успешното възстановяване при краш).
Е по някога някой сайтове ми мрънкат че браузера ми е стар, ама аз им казвам че това не е тяхна работа. Забележка - нямам инсталиран Flash и не мисля да инсталирам! Ако трябва да отоворя страница която задължително иска flash пускам Chrome.

Пон Юли 04, 2016 1:13 am
Профил

Абе от любопитство, как навигираш с 900 таба?

Пон Юли 04, 2016 1:56 am
Профил
Аватар

ако сподели снимка на монитора си, ще разбереш.
аз също оставям много табове отворени, местя си ги, понякога ги местя групите и на друг монитор. вероятно е от навика да четеш много отворени книги и справочници едновременно. все си трябва място

тоя бъг на хрома е от година нейде. не съм могъл да го предизвикам съзнателно, защото ефекта е върху стари отворени страници, след като стане 'нещото'. рестартираш и си ОК, но понякога е досадно

и като се говорим на тая тема... някой билдвал ли е браузър от нула?
строи задачка да се направи браузър с HTML5, но да няма джамове под него, а да рендва на чист фрейм буфер

Пон Юли 04, 2016 8:47 am
Профил

мдааааа чуй се с хищнико, имаме две три версии, имахме и с ie имаме и с chromium, между тях и нещо междинно имаше.

п.с. аз разбирам да имаш табове и прозорци но 900 .... аз мразя да държа отворени неща до толкова че много често затварям и прозорци които ми трябвта и след това ги отварям отново, просот мразя да имам 100 отворени таба .. да се чуди човек, ако ми гледа бюрото ще си помисли точно обратното ...

п.с.2 webkit ... е това междинното, то реално и модзила и доста други го използват

п.с.3 и флаш имаме ако ти трябва, и за линукс и за боз, онзи ден пуснахме тестови билд за arm-че някакво но под истински линух, и на андроид сигурно ще пее ама кой го знае ще иска баене та всичко ще си каже, само питай.

Пон Юли 04, 2016 8:59 am
Профил

ДедоБоре написа:
...
и като се говорим на тая тема... някой билдвал ли е браузър от нула?
строи задачка да се направи браузър с HTML5, но да няма джамове под него, а да рендва на чист фрейм буфер

WebKit е твоята библиотека. До рендване в буфер не съм стигал, но определено работи добре без прозорец.

Пон Юли 04, 2016 9:25 am
Профил

Не бъди толкoва сигурен :), от години се занимаваме с това и при това се прави с висок перформънс, webkit-а имаше разни проблемчета затова в момента сме на chromium, за момента дава най-добър перформънс, имай в предвид че при нас се гонят възможно най-много кадри, разбирай 70-80 и нагоре при минимални ресурси. Жорката тъкмо буташе по кода в момента за да вдигнем още малко фрейм рейта. Когато рендираш в буфер има разни специфики, ако не ги предвидиш не можеш да докараш добър фреймрейт, дори и да го докараш на цифри той не изглежда така :)

Пон Юли 04, 2016 9:55 am
Профил
Аватар

мен не ми трябва за видео и изобщо за мултимедия. трябва ми векторната графика (2D), алфата също ми е през оная работа, ама той енджина си я поддържа и без да се навеждам. ще трябва да пием по една бира с жорко да даде ЦРУ

Пон Юли 04, 2016 10:00 am
Профил

Само да го хванеш, ние не сме с евиждали с него от ... не знам кога, само по скайп, не ми остава време да ходя до този офис, или като ходя те вече са си тръгнали .... а и той е с подобно на мен работно време та шанса да се засечем е .... мислех да печем мръвки тази събота ама времето нещо ме прецака иначе и ти беше в списъка :D

п.с. като човек с връзки и опит ако уредиш слънчице за следващата събота или неделя барбекюто чака ...

Пон Юли 04, 2016 10:08 am
Профил
Аватар

ааа, мръвки ще уредя по-лесно, на бъцко не ми се звъни - изпитвам някакво интелектуално отвращение, дори при мисълта да го моля за нещо. ще гледаме прогнозата...

иначе в събота правихме барбекю над камбаните (не знам как се казва квартала). дъжда ни отмина. имаше едни хубави ребърца в лидъла, но трябва да се тунинговат малко, че подправките са им кът в маринатата, с която идват. мога да прибера няколко пакета в хладилника да чакат слънце.

жорко ще клъвне ли на мръвки или ще трябва да го докараш в багажник?

Пон Юли 04, 2016 10:18 am
Профил

Aaaa кълве, кълве, само да не е отпрашил някъде че нали се мобилизира .. иначе на мръвки кълве.

Пон Юли 04, 2016 10:30 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща