| Автор |
Съобщение |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
 Помощ!!!!ХардДиск!
Прецаках се..... На лаптоп диск няколко десетки гигабайта, Windows Xp. Правих разни опити до вчера, преди малко рестартирах и установих , че съм презаписал първия MBR и разни други неща. В най-добрия случай съм презаписал първия мегабайт на диска - в момента ми се обажда като диск 500МБ, с инсталиран ФриДос. Това би трябвало да е станало вчера, днес имаше разни аномалии - предполагам файловите операции са се омазали и щетите са големи.
Някакви идеи - как да спася каквото е останало читаво?
|
| Нед Юли 05, 2015 10:18 pm |
|
 |
|
timt
|
 Re: Помощ!!!!ХардДиск!
Има такава програма но най вероятно вече е омазано всичко. Преди години така си загубих всичката информация и от тогава всичко ценно го прехвърлям на усб хард който ми е на рутера и го ползвам за ФТП. Пробвай но не се надявай много, програмата някакъв меджик беше.
|
| Нед Юли 05, 2015 10:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Споко, без паника! Толкова софт се е изписал! Аз само това казвам - гроги съм, а утре ще е и по-тежко...
|
| Нед Юли 05, 2015 11:03 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Изкючи веднага лаптопа и потърси тук http://hardwarebg.com/forum/ хора които да се опитат да оправят диска срещу заплащане. Но щом си си играл с него ... най-вероятно си прецакал всичко.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Юли 06, 2015 2:59 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мммм зависи какво ти се затрило, дори да е целия MBR може да се възстанови но е по голяма играчка, но едва ли си го затрил целия. Какво точно му направи че го докара до това състояние ? Partition magic се казва единия софт но няма гаранция че ще помогне, но има и доста други варианти, важното е да се знае как си го омазал.
|
| Пон Юли 06, 2015 11:11 am |
|
 |
|
stefan63
|
Пуснах му вече преинсталиране..... Данните ги изкопирах с "GetDataBackNTFS" , оказа се че съм направил и копие на работните папки преди седмица. В общи линии съм почти без загуби, предполагам.
Какво точно му направих? Копирах имидж файл (1МБ) върху СД-карта - посекторно. В един момент не желаеше да се пише и смених буквата на УСБ-четеца на "А" ,пробвах и с други букви. Предполагам ,че някъде тогава е станало. Възможно е да съм дал запис върх харддиска неволно, но по-скоро някоя от програмите се е объркала. Та първите 2000 сектора са презаписани с тоя файл, който си съдържа информация за някакъв харддиск 500МБ.ФриДос си зарежда от там . "GetDataBackNTFS" си намери файловите структури в следващите сектори.Последно затрих началните сектори, ФриДоса изчезна успешно... Но не успях да намеря софт, който да възстанови уиндоуса.
|
| Пон Юли 06, 2015 12:29 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Е от какво да го възстанови, като си писал върху него? Пък и от личния ми опит с такива софтове, щом си си възстановил данните до колкото е възможно, изобщо няма смисъл да възстановяваш Windows - резултата почти винаги е малко или много никакъв - Windows-а и да тръгне, не ръгва по най-добрия начин.
|
| Пон Юли 06, 2015 4:40 pm |
|
|