| Автор |
Съобщение |
|
importante
Ранг: Минаващ
|
 Моля за помощ за грешка при компилиране на Arduino код
Опитвам се да направя това: http://openduino.blogspot.com/2011/08/arduino-ir-remote-control.htmlно при компилиране ми дава следната грешка: Търсих информация и до колкото схванах знам че след трябва да има нещо, но не знам какво, моля някой да ми помогне! Инсталирах библиотеката която е дал човека и я зареждам в началото на кода, но нищо не се променя. Ако заредя библиотеката, а премахна #include ми показва това: 
|
| Нед Фев 15, 2015 4:09 pm |
|
 |
|
importante
|
 Re: Моля за помощ за грешка при компилиране на Arduino код
Оправих се! Изтрих файловете : Заредих библиотеката която е дадена в туториала https://github.com/shirriff/Arduino-IRremoteи която трябва да се разархивира в папката на библиотеките в главната директория на Arduino, и всичко е ток! Това надявам се ще помогне и на други с моето питане!
|
| Пон Фев 16, 2015 3:52 am |
|
 |
|
bobihot
Ранг: Форумен бог
|
Има значение дали имената на файловете са заградени- в зависимост от това ги търси на различно място. За това ти е писал да са в кавички.
|
| Пон Фев 16, 2015 12:48 pm |
|
 |
|
importante
|
Пробвах и с кавички да ги заграждам, но не ми се получи, не съм много на ясно със синтаксиса, за това пробвам такива туториали за да се понауча и грешка след грешка и доста помощ да постигна резултати!  Само че с този код с един бутон пали и с друг гаси светодиода, има ли начин да стане включване и изключване на един и същ светодиод с един бутон?  Пробвах с това, но не стана
|
| Пон Фев 16, 2015 11:43 pm |
|
 |
|
xyz
Ранг: Новодошъл
|
Нормално е да не става, защото 16668839 е код на бутона. Трябва да е един и същ код за двете операции, а светването и огасването да се контролира допълнително. Ето примерен код за това, но и той не съм сигурен, че ще работи (още не съм разучил как се образуват кодовете на бутоните). Между другото, ако в началото поставиш "#define DEBUG", тогава какво получаваш на серийната конзола (трябва да има редове от веди "Attempting *** decode").
|
| Вто Фев 17, 2015 12:50 am |
|
 |
|
DanielED
|
|
| Вто Фев 17, 2015 11:36 am |
|
 |
|
xyz
Ранг: Новодошъл
|
DanielED това което даваш няма общо с това, което importante пита. Защото бутонът който трябва да се използва се намира на дистанционното му!
|
| Сря Фев 18, 2015 7:24 pm |
|
 |
|
importante
|
Малко е в страни, но бихте ли ми показали как би могло да стане това, да се подаде високо ниво на пин 13 примерно, само ако бутона е бил натиснат 5 пъти в секунда, при различен брой натискания да не светва.Нещо като това, само че тук е с рид контакт: https://www.youtube.com/watch?v=JCmGix4_yc0
|
| Сря Фев 18, 2015 10:25 pm |
|
 |
|
DanielED
|
Извинявам се за грешката.
|
| Сря Фев 18, 2015 11:56 pm |