eми ето едни пример от горния линк, нарочно този избрах, защото по-лесно ще се разбере питането ми
he following will do the same thing but is less readable:
 |  |  |
 | Код: main() { char c;
// РЕД 11 - т.е ред 1.1 (1 порт , 1 ред) #USE RS232(BAUD=9600, XMIT=PIN_B0, RCV=PIN_B1) printf("Online\n\r"); // РЕД 20 #USE RS232(BAUD=9600, XMIT=PIN_B2,RCV=PIN_B3) printf("Online\n\r"); while(TRUE) { // РЕД 12 #USE RS232(BAUD=9600, XMIT=PIN_B0, RCV=PIN_B1) c=getc(); // РЕД21 #USE RS232(BAUD=9600, XMIT=PIN_B2,RCV=PIN_B3) putc(c); // РЕД13 #USE RS232(BAUD=9600, XMIT=PIN_B0, RCV=PIN_B1) putc(c); }
|  |
 |  |  |
--------
Ясно е , че РЕД 11 инициализира порт със еди кой си пинове send/recv , а следващия 21 инициализира нов порт ,но отделно от другия, или го "премахва другия" и тогава "отваря" новия.
Идеята ми е командите за различни портове препокриват ли се (или използват различни ~ресурси/променливи, т.е са отделни един от друг и всяко следващо USE прави просто едно "превключване")
Според това, което ти каза:
Ясно ми че , че ако имаш само един HARDWARE USART, втория ще е софтуерен
"Ако си с С може да си го декларираш като втори и след тоа при изпозлане на команди да казваш към кой streem се отнася командата"
От горното разбирам , че сяко следващо #USE RS232 просто превключва , насочва към кой поток да отива информацията.
------
тук си изял една буква,та да съм сигурен какво си казал
"А иначе ако искаш повее бързи портове нео от сорта на SCN."
имаш предвид "А иначе, ако искаш повече* бързи портове , то виж нещо от сорта на SCN"
*повече - на брой предполагам