Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Какво им е скапаното на PICовете?! 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Какво им е скапаното на PICовете?!
Бидейки начинаещ, преди две години започнах заниманията си с микроконтролери именно от ПИКовете... обаче много скоро установих, че мнозина ги считат за бъгави, скапани, смотани, некачествени и не знам си какво още... аз обаче засега не съм се сблъсквал с кой знае какви проблеми от подобен род при тях, даже напротив - струват ми се доста удобни особено предвид огромното количество "глезотии" които се предлагат за техния програмист.

Въпросът ми е следният: каква е причината тези микроконтролери да се счетат по-зле от останалите? така ли е това наистина? ако да, ще може ли някой запознат с темата да направи и нещо като кратко сравнение по точките-слабости на ПИКовете с други микроконтролери.

Пет Ное 04, 2005 11:58 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами разрови се малко във форума ще видиш поне 5 дълги теми с обяснения :wink:

http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=1115
http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?t=576

Пет Ное 04, 2005 12:03 pm
Профил

Мнение 
Ами бъгави са, това е основния проблем, и даже не това ами че няма описани бъговете, не всичките. Значи зависи с какъв си работил с 877 въпреки цялата му периферия не са чак толкова много при него. В сайта има описани в няколко тема какви ли не проблеми. Принципно не се усещаш ако не си правил нещо което да позлва мног ресрси на процесора, в смисъл много т периферията.
Реално и аз ги ползвам и за момета съм се справял, де с инат де с късмет но то не се разминава. Иначе като замисъл са мног добре, ако и ги бяха направили толкова добре наистина можееи да нямат конкуренция в най-ниския клас.
А препоръки, то да е един или два или дваисет проблема, както някой беше писал само в една от 18-та серия са 24 ..... или 20 бяха ....както и да е сериозно число .... и това е описано в eRAT а дали няма още няколко дето не са описани ... иначе ако искаш да работи четене по форумите за проблеми, заобикалянето им, аз съм на мнение че софт съобтазен с проблемите работи без проблеми, обаче отнема време написването му, а след това никой не е застрахован от нови бъгове ...

Пет Ное 04, 2005 12:10 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Какво им е скапаното на PICовете?!
arcopal написа:
"глезотии"

Кои са тия глезотии - възможността за безброй точки на прекъсване в дебъгера ли, JTAG интерфейса ли, супер компилатора ли, това, че всички различни чипове се програмират по един и същ начин ли и т.н. Супер глезотии - няма що.

Пет Ное 04, 2005 3:26 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Зависи с какви пикове работиш, също така и ревизията им. Някои имат много бъгове, други не толкова. Първото нещо което трябва да се прави при започването с някой пик ( и не само) е да се прочете ерата шийта. След това да се прегледат форумите за недокументирани бъгове ( защото има и такива, аз лично съм се сблъсквал). Повечето проблеми са дребни и рядко пречат на работата/програмирането, но понякога има и много сериозни. За пример по-старите серии 18F252.

Пет Ное 04, 2005 3:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ами то има и ужасно много хора, които гледат Биг Брадър! направо съм ужасен от броя им :o
има и ужасно много хора, които четат ерати от майкрочип
но със сигурност има много по-ужасно много хора, които не намират техния проблем в нито една ерата

Пет Ное 04, 2005 3:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]