| Автор |
Съобщение |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
 Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
Варианти: Менгеме: челюсти с жлебове или леко пилене на шайбите в пакет. Цанга: 3 жлеба на 60 гр. с пила или ножовка както са в пакет. За М3 резба няма да превърти ако се работи бавно и внимателно. EDIT: Най-важното: трябва ти и бира!
Последна промяна iss на Нед Окт 27, 2024 12:40 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Окт 27, 2024 12:38 pm |
|
 |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
Може. Ако беше започнал с обущаря и скъсаните обувки  нямаше да правя такова предложение...
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Нед Окт 27, 2024 12:38 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
По груби сметки ще ми трябват около 120 - 150 броя. Това без брака. Та бавно и спокойно... не трябва да е много бавно за да не ги правя до коледа...
|
| Нед Окт 27, 2024 1:02 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Тръбичка затапена от единия край , разпробита (тапата) колкото да мине метчика. Вътре тръбичката разпробита , колкото са външно шайбите. От другата страна на тръбичката , вътрешна резба М8 примерно , и тапа с резба М8 притиска челно примерно 10 шайби.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Нед Окт 27, 2024 7:28 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Благодаря за идеите. Намерих по-практично решение и задачата отпада. Засега...
|
| Нед Окт 27, 2024 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ако пак се наложи опитай да съсипеш някоя нискокачествена цанга, направи стъпало в което да ляга шайбата и цангата да стяга. Така шайбата ще си седи на място. Аз бих го направил с ръб и отпред, т.е.шайбата да влезе в канал, защото метчика ще се пробва да я издърпа от цангата. Проблема е че шайбите са с няколко десети разлики в дебелина освен ако не са шим на точен размер, но това не пречи чак толкова, канала по най-дебелата, тя ще мръдне но ще се спре и базира по предната повърхност на канала.
|
| Пон Окт 28, 2024 6:54 am |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Ное 01, 2024 3:13 pm |
|
 |
|
nik
|
през времето имаше няколко различни технологии, по различни начини отразяват дисплей, който е някъде отстрани, но това което показваш е ново и различно https://www.youtube.com/watch?v=DSj3bWpE7Rsтрудното в случая е да се покаже картина близо до окото, но да е в обхвата на фокуса, идея си нямам как правят картината толкова близо и на фокус
|
| Съб Ное 02, 2024 2:03 am |
|
 |
|
TheWizard
|
намерих неква обща статия
_________________ main[-1u]={1};
|
| Съб Ное 02, 2024 12:27 pm |
|
 |
|
maiden
|
Здравейте, пак едно бързо въпросче. Един сигнал ми е зашумен /жълтата линия/ и бих искал да го направя да изглежда като синята линия изгладено. Сигнала е 0-12 волта правоъгълни импулси на изхода на hef4011. Някакъв lc филтър ли да използвам?
|
| Сря Ное 06, 2024 8:12 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Дано да изглежда, че съм окупирал темата, но отново няколко бързотъпи: Имам един автотрансформатор 220V / 110V, приличен като изработка, но има дребен производствен бъг. Секциите на намотките са снадени в лустър клема, и една от всичките не контактуваше добре. Първи въпрос - надежден начин за снаждане на намотките, изпълним в стандартни условия. Тоест, нямам машина за ултразвуково заваряване, нямам и подходящ пункшвайц който може да завари надеждно 2 мм. емайлиран проводник. Умувах някакви варианти с гилзи за кримпване или запояване, но засега не ми харесват. Имам някаква идея теловете да се запоят вътре в лустър клемата, но подозирам че припоят ще се разтече накъдето не трябва и ще я направи неизползваема. Което води до втория бързотъп: Лустър клема на която двата края в които влиза проводника да не с общ отвор? Нещо друго подходящо за целта?
|
| Сря Ное 06, 2024 9:56 pm |
|
 |
|
syscop
|
Wago клема?
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Ное 06, 2024 10:10 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Чист LC филтър внася разтрептявания на резонасната си честота. Затова е по-добре RLC филтър. Ето един онлайн калкулатор за RLC филтри. Филтърът трябва да е демпфиран, т.е. Q факторът да е по-малък от 1: http://sim.okawa-denshi.jp/en/RLClowkeisan.htmБи могъл и RC филтър да свърши работа.
|
| Сря Ное 06, 2024 10:59 pm |
|
 |
|
itso.t
|
По-скоро не. Търся нещо "олд скул" а не тия модерни щипалки. Не че и те не вършат работа, но съм доста предубеден как биха контактували с два проводника с ф 1.5 - 2 мм. всеки...
|
| Сря Ное 06, 2024 11:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
А трябва ли да е на клеми, ти говориш за връзка между два емейлирани нали ? Или връзката с външния свят. За първото бих ги запоил един за друг. Ако е второто ..честно казано пак бих поил, зависи дали има вибрации и дали мърда. Емайлираните се чупят в клеми с болтове а и в пресови, ако има вибрации или мърдат. Има терминални блокове за запояване към кабели, с ухо в което да вкараш кабела, за емайлиран е супер, но не знам място дали имаш.
|
| Чет Ное 07, 2024 5:51 am |
|
|