Отговори на тема  [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 315  Следваща
Тема за бързи и тъпи въпроси 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Тема за бързи и тъпи въпроси
itso.t написа:
Всъщност всички предположения как функционира термалната камера на телефона са спекулация, а чайниците за пореден път показаха, че са измамници и мизерници.
Попълнили някакви бомбастични числа на онче-бонче и на нАбито ми Око...

Като параметри реално е сходен отпадък като Флир Уан. Върши някаква работа, но не е нищо особено. Отпадък....

Ама дайде малко снимки от тоя флир уан да сравним на практика. Предлагам и конкретен сравнителен тест - сложете си дланта на ПДЧ плоскост (бюро) за 10 сек., снимайте отпечатъка и пуснете тука.

Нед Сеп 08, 2024 5:38 pm
Профил

Реконструктор написа:
Ама дайде малко снимки от тоя флир уан да сравним на практика. Предлагам и конкретен сравнителен тест - сложете си дланта на ПДЧ плоскост (бюро) за 10 сек., снимайте отпечатъка и пуснете тука.

ето от една стара тема
viewtopic.php?f=22&t=16554&start=30&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0&bookmark=1&hash=4ff81d7a

Нед Сеп 08, 2024 6:15 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:

Останал си с погрешно впечатление, че хваля Флир Уан. Напротив, не го хваля... :D
Да, тия дни го включвах за да разглеждам едни може би прегрявани елементи на Пелтие дали имат подозрителни петна. Свърши работа, но въпреки това не е от любимите ми уреди.
Иначе работи и на съвременни умнофони. Камерата е gen2, за Андроид и с адаптер микро-ЮСБ към ЮСБ-Ц работи.
Може би тая за Айфон ще потегли на по-нови Айфони с адаптер лайтнинг към ЮСБ-Ц...

Едно от дразнещите неща е, че не се захранва от телефона. Има негова си батерия. Ако тя не е заредена, дори и тая на телефона да е, резултатът е жестът с три пръста...

Нед Сеп 08, 2024 7:38 pm
Профил

Реконструктор написа:
Телефона е много дебел и тежък за модерните стандарти, имай го предвид.

Мерси. За мен не е болка за умиране, аз не бих нарекъл елегантен никой телефон с диагонал над 5 инча, с протектор всеки телефон става дебел и едвам се побира в нормален джоб. Предпочитам да е тежък, но да държи 3 дена с едно зареждане.

Нед Сеп 08, 2024 8:34 pm
Профил

itso.t написа:
а чайниците за пореден път показаха, че са измамници и мизерници.
Попълнили някакви бомбастични числа на онче-бонче....

я отвори спецификациите на няколко от популярните аудио дискотечни техники, усилватели, тонколони, пасивни, активни... и виж дали нещо не е съмнително?
едни и същи тонколони в една и съща кутия, с едни и същи говорители, пасивните са да речем 1000 вата, активни са 2000, активните свирят по-слабо... и не са китайски... как така?

девалт батерия 18 волта, с 5 литиево йонни елемента 18650 последователно, във времето някак магически стана 20 волта

и още много такива... та като говорим за мизерници нека сме обективни...

Нед Сеп 08, 2024 9:33 pm
Профил
Аватар

nik написа:
я отвори спецификациите на няколко от популярните аудио дискотечни техники, усилватели, тонколони, пасивни, активни... и виж дали нещо не е съмнително?

Без конкретни данни какво да кажа? За китайския телефон поне има конкретни данни, и всеки който поне е разглеждал сайта на Флир и Флюк веднага вижда несъответствието.
Флир и Флюк не се срамуват да обявят камери по 640 х 480 (или колкото бяха топ моделите им, ама не ми се гугли), а китайците отишли в мегапикселите. Пардон, в мега глупостите...

nik написа:
едни и същи тонколони в една и съща кутия, с едни и същи говорители, пасивните са да речем 1000 вата, активни са 2000, активните свирят по-слабо... и не са китайски... как така?

Тъй като няма конкретно модели леко спекулирам, но такава разлика може да се получи лесно.
Например - пасивното тяло може да се свърже към какво ли не оборудване, от кой ли не левундер, и производителя е дал консервативни данни.
И обратното - активното има вградено всичко. Фабрично могат да се настроят всякакви лимитери, така че на практика каквото и да правиш да не можеш да опукаш някой говорител.
Има и по-адвансед системи който индиректно измерват температурата на звуковата бобина и предпазват високоговорителя от овъгляване.
Има и още, но мисля, че и това стига.

nik написа:
девалт батерия 18 волта, с 5 литиево йонни елемента 18650 последователно, във времето някак магически стана 20 волта

Амииии, 5 х 4.1V или 5 х 4.2V колко да е?

Нед Сеп 08, 2024 10:38 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Реконструктор написа:
..... сложете си дланта на ПДЧ плоскост (бюро) за 10 сек., снимайте отпечатъка и пуснете тука.

Flir lepton 80x60 @ CAT S60

Прикачени файлове:
flir_20240909T083340.jpg
flir_20240909T083340.jpg [ 297.57 KiB | Прегледано 2100 пъти ]

Пон Сеп 09, 2024 9:16 am
Профил

Като споменахте "инженерни" телефони, да питам има ли вече на пазара умнофон с Линукс?

(Преди няколко години имаше реклами, че ще има такива, но аз поне не съм чувал и виждал ...)

Пон Сеп 09, 2024 9:43 am
Профил
Аватар

Цитат:
умнофон с Линукс?

Андроид = Линукс + Джаба ( GUI ... муи ... уй )

BTW: Android започна от един Open Hardware Motorola GSM
зарибявката им беше: Линукс за умнофон
за около година го портнаха и когато се стигна до GUI ( беше въпрос към общоста ) избраха Java ... и заебах да ги следя

Пон Сеп 09, 2024 10:07 am
Профил ICQ

тъй, тъй ... тая жаба ...

Пон Сеп 09, 2024 10:39 pm
Профил
Аватар

Бързотъп...

Идея за готово, тествано решение за плавен старт на колекторен двигател (~230V) около 1.5kW?
И ако може да не е хоби джаджа...
Не търся схеми, а фабрична, индустриална кутийка, в продажба. Мързи ме да се занимавам с такива глупости.

Чет Окт 03, 2024 6:28 pm
Профил

Резервно копче за ъглошлайф.

Чет Окт 03, 2024 6:31 pm
Профил
Аватар

С тях работата става сложна - трябва да се тества кой регулатор как се държи.
Имам един малък флекс с регулатор. В някои моменти регулаторът му се опитва да се държи като стабилизатор на оборотите и е много досаден. Ако дискът заклини, изключва тока.
Не че последното е лошо, но е прекалено учен за това за което ми трябва.

Да кажа и за какво ми трябва - за прахосмукачката на фрезата. При кратки последователни цикли двигателят на прахосмука прави на порядъци повече старт / стоп цикли отколкото при нормална употреба - включване, почистване на жилището, изключване.
А стартът е тежък режим за двигателите. Затова ми се иска малко да облекча и без това нелеката му съдба... :D

Чет Окт 03, 2024 6:40 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

А вариант да бръмчи малко по-дълго време прахосмукачката и да застъпи циклите на фрезата?

Чет Окт 03, 2024 9:40 pm
Профил
Аватар

Може разбира се, но не винаги е удачно.
От време на време пускам за дообработване серия от кутийки на приятел, че и той вдигна ръце от байчовци.
На специализиран крепеж за обработване на 8 бр. на един път, времето за смяна на готовите с нови е повече от времето за обработване.
Тоест, прахосмука ще работи повече време когато не трябва да работи, отколкото когато трябва. По тая схема може да се окаже, че е работил няколко часа без да спира.
Отделно, че е шумен.

Затова предпочитам да се върнем към първоначалния бързотъп бързовъпрос.

Чет Окт 03, 2024 10:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4721 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280 ... 315  Следваща