|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:03 am
От свирката или от вибратора (GSM)
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
@plameniv,
Не твърдя, че това което предлагаш не може да се направи. Виждал съм какви ли не изпълнения на тема GSM комуникации, и нито една сериозна фирма, която да прави подобни устройства, работещи само с позвъняване. Нека човека си прецени сам какво му трябва, има ли нужните знания и опит да го реализира сам, колко ще му струва и т.н.
Благодаря за тази ценна информация! Винаги съм си мислел, че CLIP-а са някакви пиктограми, но сега вече ще знам. 
|
| Пон Апр 21, 2008 8:35 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Киров, тоя модул е към Глобул, и се намира в Благоевград, няма рпедстава как им емрежата и покритието. Тъй като го ползвам само да ме информира какво става времето за получаване не е критично.
|
| Пон Апр 21, 2008 9:09 am |
|
 |
|
Комбинатор
Ранг: Новодошъл
|
Бих си позволил да дам мнение по темата, защото мисля че имам бегла представа за GSM комуникацията.
По въпроса за SMS-ите. Трябва да се направи програмка за приемане на SMS-си,
не че е сложно но при мен се изискваше поне 1-280 знаков масив и още един 140
И 2 прекодирания на масивите (може и с един масив 140 но ми се струва опасно).Моето скромно мнение е да се
оставят SMS-ите настрана.
По-лесно според мен е с едно ефтино контролерче , да се приеме +CLIP и да се сравни с един +CPBR=...."+359888..."
да се сравни номера с SIM1 позиция. и ако има сравнение да се включи бойлера.
Това означава че само номера равен на SIM1 позиция може да включи релето.
Мисля че е достатъчно сигурен метод и най-важното ЕФТИН , прост.....
|
| Пон Апр 21, 2008 6:30 pm |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
 Малейиии. хора без работа!
Аз си купих за безпари от супермаркета 2а таймера и още не съм им намерил приложение: мотор синхронизиран с мрежата върти диск с чопчета които ако се преместят включват ключ. Обхвата е 24 часа, прецизността 15 мин., 3500W / 16A.
Какво му пречи на бойлера да се включва час преди най-ранното завръщане и да се изключва час след най-късното?! Едва ли ще се включи повече от 1 път за доподгряване а като се върнеш го изключваш ръчно.
Единственият недостатък е, че няма да е толкова впечатляващо за мацката която ще се плацика - така си мислите вие. Ама за брюнетката моята машина е по-добра щото все пак е разбираема а блондинките от такива неща не се интересуват и по-добре! 
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пон Апр 21, 2008 11:38 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
И аз залагам на тоя вариант! Най-удачен е!
Но човека иска нещо супер елементарно, къде го пращате в джаза?
Прибирането ме не е фиксирано, т.е. всякакви таймери отпадат!
Взимай сименсче или ериксонче -- пускаш им VIP функцията и си ползваш вибраторчето като пич!
Пуска се само ако звъни твоя номер!
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Вто Апр 22, 2008 11:50 am |
|
|