Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Бързонагряващи котлони -два пъти повече ток ?? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Такова животно нема: бързонагряващ котлон. Нали докато се затопли котлона...
В 21и век за бързо се ползва микровълнова фурна а за икономично котлони на принципа на индукцията, ама последните все още са прекалено скъпи за да говорим за икономия - също както са "икономични" икономичните луминесцентки с електроника вътре. На коя фирма и пука за околната среда?!
--------------
Edit1:
Щото стана голямо шоу да ви кажа: аз работя в сервиз за проф. оборудване и понеже рядко има повредена електроника обикновено оправям от газови котлони до машини за лед. Че да ви кажа как става ако искате хубаво: вместо ключ се поставя терморегулатор за 300 градуса. Много е важно как ще монтирате отдолу на котлона "датчика", т.е. удебеленото, за да не изгори всичко когато го забравите на мах. Използването на силиконови кабели с външна стъклена изолация е задължително. Така с "бързонагряващ" котлон се постигат максимално възможните скорост и икономия.
Edit2:
Я си гледайте PICовете, че не дай Боже електротехник да надзърне тука - сраааам!

Последна промяна bongo-bongo на Нед Яну 20, 2008 6:26 am, променена общо 1 път

Чет Яну 17, 2008 11:12 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
stargate написа:
Da попитам за последно , понеже ще работя по горната схема , но нз кое е "горе" о кое е "долу" ма ключа , мисля че горе* се води откъм главите на винтчетата .
Не ми пречи да пробвам и двата варианта , но нз дали няма опасност да изгоря плочата :(
Има ли друг начин по който да свържа както трябва плочата , имам мултицет само .

Последно - има ли опасност или не ?

Съб Яну 19, 2008 10:36 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Опасност от какво да има - освен ако не го пуснеш на две фази не виждам какво друго меже да се обърка че да стане беля. Ако искаш сложи си един предпазител (автоматичен) и така си играй - ако объркаш нещо фатално бушона ще изгори и няма да има фоерверки.

Съб Яну 19, 2008 3:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение 
[quote="stargate"]Видях как е моят ключ , значи ако го гледам от долна страна ще съответства на схемата по долу ? , т.е. от горе като гледам е огледално на нея ,по кой от двата начина да ги свържа . плочата е с 4 входа! и печката също !
.....
Отляво влизат в ключът само два пров-ка , а отдясно -4ри
....

Според мен трябва да работиш по схемата за 3 проводника.

Изображение

Виж дали някой от 4-е проводника не отива до индикаторната лампа на печката ( на рисунката същия завива надясно от ключа, обозначен с номер 5).

Положението на ключа на картинката е гледан "отгоре" (не от страната от която си го снимал), защото инача оста към врътката би излизала "отдясно" а не "отляво"

p.s. Още няколко такива съвета и ще се издигна от преминаващ на новодошъл :P :lol: :lol: :lol:

Съб Яну 19, 2008 11:23 pm
Профил

Мнение 
[quote="stargate"]Видях как е моят ключ , значи ако го гледам от долна страна ще съответства на схемата по долу ? , т.е. от горе като гледам е огледално на нея ,по кой от двата начина да ги свържа . плочата е с 4 входа! и печката също !
.....
Отляво влизат в ключът само два пров-ка , а отдясно -4ри
....

Според мен трябва да работиш по схемата за 3 проводника.

Изображение

Виж дали някой от 4-е проводника не отива до индикаторната лампа на печката ( на рисунката същия завива надясно от ключа, обозначен с номер 5).

Положението на ключа на картинката е гледан "отгоре" (не от страната от която си го снимал), защото инача оста към врътката би излизала "отдясно" а не "отляво"

p.s. Още няколко такива съвета и ще се издигна от преминаващ на новодошъл :P :lol: :lol: :lol:

Съб Яну 19, 2008 11:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3