Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
8 канален честотомер със само един пин за прекъсване 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Управлява 250 Голф-а наведнъж ли? :mrgreen:

Вто Авг 08, 2006 11:37 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
Е хубу де, за кво ми е мултиплексор, след като имам достатъчно свободни входове за занимания по йога?[/quote]

еми намери си тогава 8 входа които правят прекъсване слагай по един таймер или 1общ 32 битов ако е малък пускай го на фрирън и на всяко инт от канал го четеш и помниш някаде на 2 инт пак го 4етеш и правиш безнаково изваждане така имаш стойноста и си я смяташ когато имаш време

Вто Авг 08, 2006 11:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
мога да ти подхвърля още една идея

правиш си процесор по твой вкус
примерно микроблейз с 80 таймера. с всеки таймер можеш да мериш асинхронно честоти/периоди или каквото там се сетиш
"процесора" ще ти излезе към $12 единична бройка

Сря Авг 09, 2006 9:48 am
Профил

Мнение 
Абе услжнил го е реконструктура, с разни извратени интерфейски :), а и няма да с еучудя ако времената се записват в секумди, изпреварването в градуси и секунди и минути, и и след това софта сам си ги преобразува да нужните му числа :)
Идеяа за FPGA отдавна я има, първо му предложих за цялата работа по таймери и мерения да с еползва една логика, първоначално и CPLD ама после FPGA си трябваше ... ама вътре и едни ядро ако си беше укарал ... всичко заспиваше ..... тоя АРМ ..... за тая работа .. добре че е TI .. осава СЕ да се пусне :)

Сря Авг 09, 2006 8:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Абе услжнил го е реконструктура, с разни извратени интерфейски :), а и няма да с еучудя ако времената се записват в секумди, изпреварването в градуси и секунди и минути, и и след това софта сам си ги преобразува да нужните му числа :)
Идеяа за FPGA отдавна я има, първо му предложих за цялата работа по таймери и мерения да с еползва една логика, първоначално и CPLD ама после FPGA си трябваше ... ама вътре и едни ядро ако си беше укарал ... всичко заспиваше ..... тоя АРМ ..... за тая работа .. добре че е TI .. осава СЕ да се пусне :)

За какво ми отделна логика, извинявай, след като в TMS-а я има точно такава, каквато ми трябва? А освен всичко TMS-а си е 100% микроконтролер, заедно с всички произтичащи от това екстри. Хората са го измислили и не ми се иска да откривам топлата вода тепърва.

Чет Авг 10, 2006 8:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
Значи, това, което ми трябва го има реализирано по принцип в TMS-а. :D Така като гледам, всеки GIO пин може да генерира прекъсване. За Port A съм сигурен, щото го пробвах вчера, за B, C и D също би трябвало да работи, най-малкото защото управляващите регистри са 32 битови. Случва се точно както си го представях - генерира се общо прекъсване, после проверяваш от кой точно пин е дошло. Недостатъкът е, че прекъсването е твърде общо - 1 вектор за абс. всичко. :( Не знаех за тоя недостатък на ARM-овете. Специално за външните прекъсвания на GIO пиновете полинга е на 2 нива - първо проверяваш от кой модул е дошло и след това вече от кой пин.
Доста проверки се очертават, но поне е направено точно по начина, по който си го представях и е удобно за работа.

Сря Авг 23, 2006 9:44 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение а бе чета аз форума.....и идеите валят валят...
уважаеми колеги...много идеи изписахте...
ако има място за още една...не че е нещо ама обобщава...
едно съвсем просто CPLD coolrunnerII ili xpla3.....с малко макроблокове...
и колкото низки честоти имаш да мериш толкова детектора на смяна на състояние си правиш(с два XOR елемента и инвертор за всеки вход) . малко контролна логика и дешифратор свързан към порт с общо предназначение на контролера. и така по един IRQ pin ще можеш да четеш състоянието(за кой от бавните сигнали имаш смяна и си отчиташ съответния брояч)...
ако вземеш CPLD с повече макроблокове...можеш регистрите/броячите за периода между импулсите да сложиш.

Ако прегърнете идеята със кода за матричката съм готов да помагам

Сря Авг 23, 2006 11:14 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3