| Автор |
Съобщение |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Къде да си купя TI LaunchPad MSP430
Бряяя голяма драма станало с тоя лаунч пад бе.. Да си го беше заръчал от комет както ти писах на лични.. По това време щеше вече да му пишеш 3-тата програма. Shipped означава "изпратена" а не доставена. Ще си почакаш поне 2 седмици докато дойде (евентуално  ). Много съмнително да е в DHL.. а по - скоро с сайта на Български пощи, където ще видиш информация за пратката си след като влезе в България .
|
| Сря Фев 22, 2012 4:07 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
И аз имах подобен проблем с DHL като си купувах нещо от Ebay. Проверявах в DHL.com но 6 дена все даваше, че го няма този номер.Накрая писах на човека , от когото купувах ( от Германия) и той провери в DHL.de и там всичко си излизаше  .
|
| Сря Фев 22, 2012 7:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Абе хора, в щатите няма DHL - фалираха преди поне 3 г. Как така ще ви пращат от тук нещо с DHL? Или не го пращат от щатите или не е DHL. Отделно как някой ще ти прати имейл, че го е шипнал и ти ще търчиш веднага в пощата - това да не е телепорт. И ако ти го пращат с DHL и имаш тракинг номер от DHL защо ще ходиш да го търсиш в пощата. Ако са ти го пратили пък с обикновена поща, защо го тракваш в сайта на DHL. Това са елементарни неща бе  .
|
| Сря Фев 22, 2012 7:36 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Фев 22, 2012 8:01 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Хайде и аз да се обадя. Краварите шипват само с Федекс, лаунчпада до 3 работни дни след изпращането е тук. Мъчил съм се да ги уговарям да пратят с каквото и да е друго (не понасям Флай Карго България, които са местните кожодери, дето се водят Федекс представители) - от 6 опита - 6:0 за Федекс. Освен това хората си дават и тракинг номер за Федекс, и от там можеш да го провериш, което между другото щеше да знаеш, ако си беше прочел като хората потвърждаващото писмо от тях.
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Чет Фев 23, 2012 10:47 am |
|
 |
|
morpheous87
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 8:47 pm Мнения: 239 Местоположение: София
|
Не мога да разбера политиката на TI, праща семпъли с FedEx International Priority, идва от там до тук за 3-4дни, без да си дал и стотинка. А като си купиш нещо от сайта, те мотат 2-3 пъти повече. С Флай Карго България, не би трябвало да си имаш вземане даване, ако фактурата е на стойност <30лв., което е ужасно малка сума. Ако си купиш нещо за 50лв., трябва да се разкарваш и моташ за документи, които ще ти излезнат над 100лв. отделно изгубеното време. Поръчал съм си и аз Launch pad от TI Store (още го чакам), и си взех една бройка, с цел да нямам вземане даване с тея *********. По-добре да поръчам 5 пъти, от колкото наведнъж 5бр.
|
| Чет Фев 23, 2012 11:54 am |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Преди 2 дена си поръчах от Комет и тази вечер си го получих с куриер. Цената му е 9 лв. с ДДС. Куриера излиза 5 лв. от офис до офис. При тая цена не виждам смисъл да се поръчва директно от краварите.
P.S. наистина съм впечатлен от опаковка, комплектовка изработка и т.н. За тия пари все едно че ти правят подарък.
|
| Чет Фев 23, 2012 8:31 pm |
|
 |
|
ike
|
Не е за хвалене това, че си ги взел двойно по-скъпо.
|
| Чет Фев 23, 2012 10:39 pm |
|
 |
|
Zeus
|
Чак пък двойно. Куриера не го слагам в сметката, това си е отделна услуга. Така или иначе, с пратката ми дойдоха и други неща. Просто за една бройка разликата в цената не е голяма. Иначе преди съм си поръчвал мостри от тексасците и нямаше проблем. Дойдоха безплатно по пощата.
|
| Пет Фев 24, 2012 9:57 am |
|
 |
|
morpheous87
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 8:47 pm Мнения: 239 Местоположение: София
|
Launch Pad-a дойде за 3 дни - 4.30$ с включена доставка до дома. Повече от подарък е това.
|
| Пет Фев 24, 2012 11:14 am |
|
 |
|
Zeus
|
Браво! Със здраве да си го ползваш. Аз вече почнах да чета даташийтовете. Това е правилния начин да се докарват бъдещи клиенти. Пускаш въдицата и като захапе рибата - няма откачване 
|
| Пет Фев 24, 2012 1:44 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Dimitar, едва ли са фалирали ( http://www.dhl-usa.com/en.html). И аз поръчах един Launch Pad  . Дойде (и е изпратен) точно с DHL. Само дето трекинг номера е някакъв вътрешен на TI и съответно DHL не го познават. Моя беше 4TI2383.
|
| Нед Фев 26, 2012 8:50 am |
|
 |
|
ike
|
Искаш да кажеш вътрешен за DHL Global Forwarding Air Freight. Идваш тук https://dhli.dhl.com/TrackReport/contro ... ontracking и избираш "Customer Ref Number". От там става ясно че ТИ са изпратили 1тонов контейнер от 6 пакета към Европа и там е била и твоята пратка. На Mon, Feb 20, 2012 18:00 (23:00) е изпратена от Щатите и на Wed, Feb 22, 2012 13:23 (11:23) е била в Холандия. От там са я форуарднали по DHL Express и е стигнала до теб.
|
| Нед Фев 26, 2012 2:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Фалираха като стой та гледай и си прибраха кутиите от улиците и затвориха всички клонове за работа с клиенти на дребно. Остана им само бизнеса с който пренасят огромни пратки/товари между щатите и Европа. Например те пренасят и много от пратките на обикновените американски пощи до Европа. Има два вида фалит - такъв с ликвидация и такъв с преструктуриране. Тяхния явно е с преструктуриране, като са отрязали всички бизнеси на дребно и са си оставили само големите неща тук в щатите (аз през цялото време говоря само за DHL USA, някой да не си помисли, че говоря за DHL по принцип). Т.е. ако не напълниш един контейнер няма как да изпратиш нещо с DHL, т.е. едва ли ще можеш да тракваш на ниво малко пакетче.
|
| Нед Фев 26, 2012 4:39 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
ike, благодаря , това не го знаех. Dimitar, това може, то нали немската поща ги купи и след това сигурно ги е "оптимизирала". И от тогава ме е страх да си поръчам нещо от Германия. Задължително уточнявам дали доставката не е с DHL. С UPS пристигат за 3-5 дена , а с DHL чаках почти месец, номера проследяваше пратката само на територията на Германия, нашите като ги питах казаха "ооо, то това е обикновенна поща", на всичкото отгоре в БГ мина през митница , там пък изхвърлили пуканките и балончетата (щот им пречат). В резултат един PCMCIA модул се е клопал в кутия 20х20см и го получих очукан целия.
|
| Пон Фев 27, 2012 2:23 am |
|
|