Наскоро имах подобен проблел с такъв кабел - всичко се оправи като запоих ВСИЧКИ ЖИЦИ на RS-a... просто откъм PC-то вържи с обратна връзка контролните пинове на сигналите за наличие на данни приемане, предаване, позвъняване... надявам се че знаеш кои пинове на кои сигнали съответстват! Например линия запитване предавене за данни се връзва към линия разрешение за предаване на данни - така машината винаги го получава още щом попита, и т.н. - това е на практика едно решение за точка 3 от горния пост.
Аналогично бих те посъветвал да се направят измерванията с мултиметъра... а също и да видиш дали кабела ти и коректно запоен!
Щом работи комуникацията на платката с други схеми - начи проблема ти изглежда е или в компъ или в кабела!
Да с изключен кабел работи а като го включа неработи
За съжаление устройството не е пред мен в момента и немога да направа измерванията които казахте. За захрахването съм сигурен че е стабилно защото съм го мерил. Ще проверя кабела и масите и ще пиша ама това ще стане в понеделник
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл