|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:14 pm
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Менте или не?
Именно. Най-готино е когато през лампа уж тръгне, а когато я махнеш кристала на чипа се покаже за да види кой държи поялника... 
|
| Пет Апр 26, 2024 11:17 am |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е то тогава вече ще се види че е менте, ама ако през лампата тръгне поне ще е ясно че чипа е приблизително правилния. И за това се ползва кварцова лампа - като е студена съпротивлението и е доста малко. Оня ден ми домъкнаха едно прецакано лабораторно захрване - то че не тръгна през лампата - не тръгна - направо си светна лампата - оказа се късо в първичната на трафа. После за всеки случай провах на мойто и си тръгна като лееекичко светна, но си работеше.
Има и един друг момент - като го видиш че през лампа тръгва и вече си спокоен и включваш смело директно - остава само изненадата от гърмежа. В такива случаи покривам DUT с някой порцеланова купа.
|
| Пет Апр 26, 2024 12:09 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Има и още по-готино: включваш през ламБа и... и лампата свети, и платката дими...
|
| Съб Апр 27, 2024 12:15 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
Тука продължавам да твърдя че съм сменил доста ТНИ-та и ЛНК-та. Основно са във всички захранвания на бяла техника и кафе-роботи. Ако китайците са крали, дреме ми, свършили са си добре работата. Даже имам едни тни306 купувани от бакалииката с осемте крачета. И си работят. Но огледални не съм виждал. За сега си поръчвам само от алито. Проблеми не съм имал, а и се дава гаранция. Ако започнат да издишат, ще се обърна към фарнел или другите. Нямам нищо против никой от производители или доставчици стига само аз да нямам проблеми. Аз така съм им свикнал че вече нищо не меря, при всяко захранване сменям определени елементи, включвам и всичко заспива. Гарантирам че това е най добрия изпитан и сигурен вариант. Грешно е да смениш само чипа, при повреден 431 ако има, захранването започва да плува. Ако не смениш оптрона 817, примерно не запалва, има някое сот23 BC317 издумкало, пак проблеми. Така тормозиш другите здрави елементи, докато губиш време в проби. Свалям всички радиатори, електролити ако ми пречат, и след това възстановявам. И до сега успеха е сигурен.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Нед Апр 28, 2024 2:27 pm |
|
|