| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Абе нормално ли е процесора да издава звук???
Е такова чудо не ми се беше случвало.  Процесора ми бръмчи с честотата, на която се подават импулси на единия от краката. 
|
| Съб Юни 04, 2005 3:07 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Майко мила  Виж нивото на тия импулси 
|
| Съб Юни 04, 2005 3:32 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
ААААбсурд!!!
Сигурен ли си, че точно той бръмчи? Да не е някой по-мощен чарк? Например дроселче, трафче, дори по-мощен транзистор?
Ма такова животно и в червената книга на изчезващите видове го нема! 
|
| Съб Юни 04, 2005 3:37 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ами и аз си мислех, че е дросела, смених го, ама пак си бръмчи.
Бръмчащия процесор е закачен за IN на тая схема. От другата страна на схемата стои компаратора на друг процесор. Като изключа компаратора (софтуерно), бръмченето спира.
Който не вярва - да дойде да му го демонстрирам.
|
| Съб Юни 04, 2005 5:05 pm |
|
 |
|
Lino
Ранг: Минаващ
|
@Реконструктор
Бръмчащия процесор е закачен за IN на тая схема.
Така както го описваш по вероятно звука да е от елемент свързан към втория поцесор. Опипай с ръка елементите може да усетиш вибрацията.
По схемата, пина на процесора свързан към IN трябва да е изход.
Прекъсни последователно връзките към IN и INT2 и виж реакцията?
|
| Нед Юни 05, 2005 9:03 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Колеги, май се оправих. Причината беше дефектен драйвер TC4420, производство на великата фирма Микрочип. Импулсът генериран от процесора, предизвиква сигнал към драйвера и от там се окъсява цялата схема. Бръмченето, обаче, идваше от самия процесор, щото го записах.  Микрофона беше с доста ниска чувствителност и записа го направих като го залепих за процесора. И само ако го мръдна с няколко мм звука изчезва.
|
| Нед Юни 05, 2005 11:26 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Пич, патентовай го веднага! Нов метод за озвучение! Яко ! 
|
| Нед Юни 05, 2005 11:32 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Направо убиваш рибата ...... постигаш невеоятни постижения ...
p.s. а ти на тия драйвери в крайна сметка сложи ли им кондензаторите ?
|
| Нед Юни 05, 2005 11:35 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нито граматически, нито технически това изречение ми е ясно. В крайна сметка драйвера в какво точно е обвинен?
Продължавам да не вярвам че процесора е свирил. Просто вътре няма какво да свири. По съм склонен да вярвам че ти свири някоя жица около процесора под негово въздействие.
Както и да е - имай предвид за в бъдеще - свиренето значи консумация. Консумцията значи проблем (повечето пъти).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юни 05, 2005 1:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Бе има едни майкрочипски драйвери на изхода ..... но те са си гадини, дори и без твар си искат филтриращи кондензатори, иначе могат да се самовъзбуждат, та нищо чудн това да става ...... ама пък да му горят от нищо .. ни нам .... не пише нищо за това, но може да има подобен страничен ефект .... което всъщност ... не е съвсем необяснимо ....
|
| Пон Юни 06, 2005 1:37 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе аз ползвам микрочипски драйвери (ТС серията) от години, не съм забелязал никакви странични ефекти. Са ако в изхода им е вързал нещо супер нискоомно е тогава сигурно ще има концерт. Ама определно нито процесора, нито драйвера са музикални. Свири му дросела, и то не защото е лош, а щото тече повечко ток с музикален спектър.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 06, 2005 9:13 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Едно време такива необясними неща директно са ги приписвали на нечистите сили.
Не е ли възможно да съм попаднал на дефектен драйвер, дето е такъв още от завода?
|
| Пон Юни 06, 2005 9:15 am |
|
 |
|
Цецо
|
В какво според теб се изявява дефекта му?
1. Сам се отпушва т.е. самовъзбужда се?
2. Просто си свири?
Не се заяждам, не ме разбирай погрешно. Но при девелопмента - номера с - намерих един скапан чип, смених го и всичко си е ОК, може да ти изиграе много кофти номер. Нивото на пройзводство на чипове е такова, че скапан в магазина е много трудно да намериш. Ако въобще е скапан, обикновенно има причина да е скапан. Лошото е че ако го смениш, при определени обстоятелства, пак може да схемата да запее.
Да не би да го товариш в режим на късо. Не нарочно, просто при определни условия, да се получава. Това би го скапало. Инцидентно отпушване също би бил преблем. Ако не са ти бързи сигналите, тури му един RC филтър на входа, или поне R (той си има входен капацитет).
|
| Пон Юни 06, 2005 9:41 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Абе никва идея нямам кво става бе човек. То вие нямате идея, та камо ли аз?  За сега работи, ако пропее пак, просто ше изхвърля цялата платка и ше си налепя нова.
|
| Пон Юни 06, 2005 10:28 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Между другото, само аз ли не виждам атачмънта? Изчезнал ли е?
|
| Пон Юни 06, 2005 10:40 am |
|
|