Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Програма за серийния порт? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Програма за серийния порт?
предложете някаква свястна програма за серийния порт, която да позволява настройки на комуникацията, не само да слуша, но и да предава

Пон Дек 06, 2004 11:36 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
"COM Port Toolkit" , RealTerm и Docklight (тая е много яка, ама нямам crack). Във CCS има що годе добър терминал...

Пон Дек 06, 2004 11:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами ако говориш за Win, там API-то си има доста добри средства за рабора с COM-a.

Пон Дек 06, 2004 1:39 pm
Профил

Мнение 
да за WIN-а търся, но не съм ползвал досега и не ги познавам, кое имаш точно впредвид?

Пон Дек 06, 2004 2:46 pm
Профил

Мнение 
Ето .. хубави думи от програмист ..и сега ако обясни как се ползва API ... ще бъде почерпен .. че аз се мъча с някакви компоненти, не че не работят .. ама така от любопитство ...

Пон Дек 06, 2004 4:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ники написа:
да за WIN-а търся, но не съм ползвал досега и не ги познавам, кое имаш точно впредвид?

Ами отваряш си порта като файл и си четеш и пишеш вътре като от файл. По принцип всяка нормална ОС дава възможност да разглеждаш поточните хардуерни ресурси като файлове.

Пон Дек 06, 2004 4:33 pm
Профил

Мнение 
Ех... ама .. те твойте обеснения все едни такива .. дай пример бе ... аз съм невеж хардуерист ..... 2 дена докато вдяна как се работи с тръпото билдер, до тогава само на С за ДОС съм писал .....хайде някой път ако имаш време напиши нещо по въпроса ...

Пон Дек 06, 2004 5:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз не разбрах какъв е въпросът : Ники (улден), ти искаш готова програма или питаш за начин да си интегрираш комуникация в твой софтуер. Щото това са две различни неща. Щом споменаваш API, значи при тебе е вторият случай. Aко е така, то моят съвет е да не преоткриваш топлата вода. Има готови компоненти. Само кажи каква среда ползваш, ша та упрайм.

Пон Дек 06, 2004 6:53 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе бате да ти кажа ... аз ползвам компонент, async съм пробвал и един друг ... ама все си мисля че най-добре ако можеш сам да си бъзика кома .. рпеди време имах проблем с един за делфи ... сега с тея на С-то нямах големи проблеми .... освен че единия не съм го регистрирал :)..

Пон Дек 06, 2004 7:46 pm
Профил

Мнение 
търся програма, не ми трябват компоненти, далеч съм още от програмирането им,а и Реконструктора като писа WIN API, си помислих че има работеща готова програма за Win-a...
търсих , намерих разни дготови програмки, но май ми е ниско моето ниво и не мога да им разбера как работят, намерих една SerialWatcher, перфектно прост интерфейс и настройка, да ама не може да предава.
Значи не ми трябва за някакво сложно приложение а само да си прослушвам серийния порт в двете посоки, дали си е наред

Вто Дек 07, 2004 7:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Hyper Terminal :lol:

Вто Дек 07, 2004 7:43 pm
Профил ICQ

Мнение 
като извадя малко време ще му се пробвам пак на тоя ХиперТерминал ненагледен

Вто Дек 07, 2004 8:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ники написа:
търся програма, не ми трябват компоненти, далеч съм още от програмирането им,а и Реконструктора като писа WIN API, си помислих че има работеща готова програма за Win-a...
търсих , намерих разни дготови програмки, но май ми е ниско моето ниво и не мога да им разбера как работят, намерих една SerialWatcher, перфектно прост интерфейс и настройка, да ама не може да предава.
Значи не ми трябва за някакво сложно приложение а само да си прослушвам серийния порт в двете посоки, дали си е наред

Имам много работещи програми. :) Ако имаш интерес и чаткаш C-то, ще те науча как да се справяш.

Сря Дек 08, 2004 10:17 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Terra term pro.

или давай на Visual Basic 6.0. Става много бързо. Даже ми дадоха някакъв модул, та да се получи като осцилоскоп. Мериш от датчика с АЦП-то и гледаш на монитора с интерес :D

Сря Дек 08, 2004 11:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
И осцилоскоп имам направен... Даже успях да си гръмна една схема барабар с единия COM-порт на PC-то, докато си правех експерименти с тока в контакта - бях пообъркал диодите или делителя или май и двете заедно. 8-[ Но понеже съм тъп и упорит, следващата схема вече работеше както трябва, но не направих грешката да слагам МК и да го връзвам към PC-то, първо мернах с мултицета. :idea: После го вързах към изхода на усилвателя и пуснах музика - рисуваше много красиви вълнички. :)

Сря Дек 08, 2004 12:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща