|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:49 pm
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 TI глътна и National
http://www.ti.com/ww/en/more/index.shtm ... T+more-bhpслед BB и National стана част от TI, остана май само ADI като алтернатива 
|
| Пон Сеп 26, 2011 9:22 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: TI глътна и National
тъжна работа... съвсем не ги разбирам вече тези работи
|
| Пон Сеп 26, 2011 11:05 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ядеш или биваш изяден, няма какво толкова да му се мисли или разбира.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Сеп 26, 2011 11:35 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Да де, ама като намалеят драматично неизядените и почва да става кофти... А като свършат пък още по-зле. Дано имат сили ADI още дълго. Ама тая новина не беше ли от преди месец-два?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 26, 2011 11:51 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Зле-добре просто нямаш избор. Това не значи, че на теб ще ти е зле, а означава че клиентите ти ще трябва да плащат повече за същото. Конкутрентите ти и те нямат избор, така че положението е същото, както и преди изкупуванията. Губещ е само крайния клиент.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Сеп 26, 2011 11:57 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Губещ си и ти. Най-малкото защото краварите са фирма известна с калпавия си съпорт и мърлявата си документация. National всъщност бяха една много добра фирма - евтини, прилични като качество, с много добър съпорт. Това за съжаление е минало.... А че избор няма - тука си адски прав.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 26, 2011 2:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз не мога да се оплача от калпав съпорт от краварите, когато съм работил с тях  . Даже и документацията им ми харесдва горе-долу. Може да съм някой мазохист  .
|
| Пон Сеп 26, 2011 2:57 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми въпрос на гледна точка. Аз за последно ги псувах като каруцар, когато реших да възпройзведа един техен апликейшън. Турям аз същия процесор, хардуера отстрани и той горе долу същия, зареждам техния примерен софтуер - грънци. Чета аз апликейшъна, гледам схемата - ми то яко разминавания и като хардуер и като принцип на действие въобще. Гледам софтуера - там пък нещо трето. От което стигнах до извода, че схемата, софтуера и самия pdf са дело на трима отделни индийци. И никой в TI не си е правил труда да сглоби тая бливоч да види дали ще работи. Просто са писали апликейшъни на килограм. Всичката им апликейшън документация е такава. Китовете и те са им така - масово се разминава това което имам физически на масата и това което е описано в хартията. Софтуера почти никога не запалва пълнофункционално, защото някой нещо е променил, ама не е отразено никъде.
Иначе самата документация на чиповете също е гола вода. МСП430 - базовия юзер-гайд на самото ядро, по неизвестни причини е доста труден за откриване и не се вижда на титулната страница на конкретния дериват. Няма препратки, а трябва с някакви изродски гимнастики със сърча да го намира човек. Вътре нещата са горе долу ОК.
Документацията на малко по сложните им аналогови чипове е пълна трагедия. Който се е борил с по-модерните им 24 битови ADC-та знае за какво говоря - то на различните страници пише абсолютно противоречащи си неща.
Да не говорим, че сега с колега от форума се борим с едни техни CC чипове, дето се продават, ама информацията за тях е не оскъдна, а направо никаква. А примерния код дето го дават, е под всякаква критика като работоспособност.
Но аз всичко това си го знам де и като ползвам техни продукти, го правя с краварско мислене в главата. Ама като придобиват други, що годе читави фирми като документация и тях ги осират така..... и ми е криво.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 26, 2011 3:38 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Това за RF-овете ли? Що псувни изядоха, ама тръгнаха, пък тръгнат ли вървят. Само дето един и същи код на две ревизии на тия RF-ове вади различен обхват (разстояние), но ... очаквах по-зле от тях, то само това се оказа. Не ги харесвам TI. Никак. И вече не ги ползвам.
|
| Пон Сеп 26, 2011 4:20 pm |
|
 |
|
3aek
|
абе аз нямам нищо против TI нито са по-добре нито по-зле от другите това което ме притеснява че National и BB имаха неща които бяха един вид алтернатива, сега тези три бренда стават доставяеми от едно място, т.е. ако утре някой му скимне че не му е рентабилно да прави три що годе равнозначни продукта (и няма кой да ги вини за това) и удари теслата на два от тях ... 
|
| Пон Сеп 26, 2011 4:25 pm |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
 |  |  |  | Код: Dear Valued Customer,
In April I wrote to inform you of an agreement by which Texas Instruments would purchase National Semiconductor. Today, I'm happy to report, we have closed the deal, making Texas Instruments and National one company.
So what can our customers expect? Very simply, expect a company re-dedicated to delivering the products, the manufacturing, the sales support, and the value you need to win. Over the weeks and months ahead we intend to demonstrate the depth of our commitment to your business and how, together, TI and National can be a powerful partner with you. So stay tuned - we're excited about the future and what it holds for you and us.
Thank you for choosing TI. I look forward to a great future together. You can learn more about the acquisition at www.ti.com/deliveringmore.
Best regards,
Rich Templeton Chairman, President and CEO Texas Instruments
|  |  |  |  |
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Пон Сеп 26, 2011 6:44 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе откак TI глътнаха BB не съм видял нов интересен BB продукт. То не бях виждал и доста време преди това та следствието може и да е било причина де  . Не са закрили продуктите, които ползвах преди, но имаха трудности с производството им в някакъв момент, сменяха линиите и просто нямаше 627 усилватели примерно. Сега гледах, че има, но и аз не ги влагам от доста време та не съм купувал и не съм проверявал - но те и не са лесни за проверка пък и не съм видял да им променят спецификациите. Та навярно и с NSC ще е така, то единственото ново оттам дето излизаше бяха най-бързите им (GSPS обхват) ADC-та, не знам кво ще става с тях. Заглеждах им се само без да мога да стигна до правене на осцилоскопи (с такъв мерак на времето _почнах_ истинското си навлизане в тая техника, така и не го направих, но научих доста покрай мерака). Обаче ако глътнат и ADI ще изчезне конкуренцията и отиде тя. Не само цените се променят в такава ситуация за жалост, както повечето дотук споменаха. Същината е, че изчезва мотивацията за развитие. Ще стане нещо като в софтуера, мазало като MS и резултатите от доминацията им.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 26, 2011 7:23 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
преди години TI ми оферираха едни OPA* усилватели със срок на доставка ... 52 седмци. ти 627 с какво (по-нискошумящо) го замени?
|
| Пон Сеп 26, 2011 7:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
Просто отпадна нуждата от FET входове и т.н. като станаха цифрови анализаторите, оттам и нуждата от 627. Инак по-тих бърз precision няма и досега, вече 20+ години. И цената си държи  .
|
| Пон Сеп 26, 2011 8:10 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Няма и да има. На новите осцилоскопи такива усилватели им не трябват (съдейки по скъпото говно на бюрото ми). Народа в днешно време, под работа с осцилоскоп, разбира гледане на цифрови сигнали, аналоговата схемотехника е за Робинзоновци....явно. Та не очаквам в днешно време някой да се хвърли да мисли ефективен заместител на 627....
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:42 am |
|
|