| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
 Книга от alibris + митница?
Здравейте, преди повече от 25 дена поръчах от алибрис една книга (Antenna Theory Analysis and Design, Balanis C.) , която все още не е пристигнала .Обикновено книгите от там идват за седмица-две, а тази толкова време я няма...
Цената и е 32 $ без доставката.
Дали е възможно да са я забавили на митницата и ако да- как мога да проверя дали е там.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Авг 31, 2011 10:54 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: Книга от alibris + митница?
някакъв трекинг номер?
|
| Сря Авг 31, 2011 11:05 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Не, нямам никакъв номер. За доставка избрах "International Standard Shipping" - трябва да е някаква пощенска услуга. Затова и питам дали е възможно да е в митницата и дали може да се провери...
|
| Сря Авг 31, 2011 11:58 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми какво да ти кажа... http://www.alibris.com/help/order-status#trackпратки се губят, случва се. пиши им
|
| Сря Авг 31, 2011 1:08 pm |
|
 |
|
dan
|
Писах им. Не могат да кажат нищо повече от "Пратено е".
Явно ще почакам още няколко дена, преди да прекратя поръчката.
|
| Сря Авг 31, 2011 2:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Какво значи да прекратиш поръчка, която е изпратена вече  ?
|
| Сря Авг 31, 2011 2:58 pm |
|
 |
|
dan
|
Предполагам, че не съм се изразил правилно. Идеята ми е, че ако книгата не пристигне след крайния КРАЕН срок (който е в идния понеделник), ще поискам да ми върнат парите, и ще поръчам книгата от друг търговец.
|
| Сря Авг 31, 2011 5:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
А платил ли си застраховка за шипинга или си избрал най-евтиния вариант? А книгата можеш да я намериш без проблем на pdf в нета  .
|
| Сря Авг 31, 2011 6:29 pm |
|
 |
|
dan
|
Не съм плащал застраховка, но не съм и видял такава възможност (сигурно има де, но до сега само веднъж съм чул на някой мой близък/познат да не пристигне книга от амазон/алибрис и т.н./ Хората после му изпратиха безплатно друга бройка, а първата пристигна след още няколко дена  Иначе книгата и аз я имам в пдф, но не обичам да ползвам краден софтуер, както и книги. Свалям книга, проверявам дали ще ми свърши работа и си я поръчвам при първа (финансова) възможност  А и е далеч по-приятно и лесно да се чете от хартия, не от монитор.
|
| Сря Авг 31, 2011 6:54 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Единственият ти смислен вариант е контакт с продавача. С тия тук щом нямаш номер за проследяване само ще си загубиш времето. Аз в такава ситуация бих натискал колкото мога, ония оттатък по има как да натиснат и те за "загубена" (като нищо може и да е просто открадната) пратка. Съответно очаквам и от другите да го правят, да не свикват да крадат безнаказано тия по трасето.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 31, 2011 7:31 pm |
|
 |
|
3aek
|
то заради такива "купувачи" половината продавачи в ebay не изпращат за България нищо 
|
| Сря Авг 31, 2011 9:50 pm |
|
 |
|
dan
|
Защо? Какъв купувач съм аз?
|
| Сря Авг 31, 2011 10:08 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Предполагам това се отнася до моя пост и е на шега, очевидно човекът не предлага да си траем та да могат да крадат безнаказано и да тече потокът ebay -> бг крадци с наши пари (че им е малко другото откраднато...).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 31, 2011 10:19 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Искам да го видя този "пощальон" дет ше открадне таз книга  .Туй да не е Ipad ili Iphone... 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Авг 31, 2011 10:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Да, човека не предлага да стоите и да си траете, но не предлага и да се занимава с тези, с които трябва, а в случая предлага да накаже продавача, заради това, че той самия предполага, че някой му е откраднал книгата по пътя. Естествено добрите продавачи имат застраховки и в такива случаи пращат нова пратка, ама аз се захванах за думите му - "ще си прекратя поръчката", което буквално значи няма да платя. Т.е. това не е в синхрон нито с желанието му да не краде книги, нито пък с вярата му, че като му ударят един шамар, трябва да си даде и другата буза за още един.
|
| Сря Авг 31, 2011 11:02 pm |
|
|