Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Айде Нокия май глътна вода окончателно ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Айде Нокия май глътна вода окончателно ...
Google to Acquire Motorola Mobility for $12.5 Billion
И май не само Нокия де - ще останат само Гугъл, Епъл и тук там някое телефонче с Уиндоус :).
Интересно от Моторола остана ли вече нещо, щото май това беше последното нещо, останало от тях?

ПП. Реконструкторе, нещо май му има на новия софт, защото като отварям линк (както примерно горния), дето е в пост и не се отваря в нов джам, а в текущия. Или това е настройка, дето аз трябва да си я променя в профила?

Пон Авг 15, 2011 4:02 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Айде Нокия май глътна вода окончателно ...
Ми аз преди малко четох новина, че google купили Motorola mobile.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Авг 15, 2011 4:22 pm
Профил WWW
Аватар

Това вече е лошо. Не че ми пука особенно за Нокия и Моторола, но това са технологичните лидери през последните 15 години. Преди това другия технологичен лидер - ериксон замина, сега и тия.

Това което ме притеснява с тоя Гугъл е че всичко е прекалено "виртуално". Идват някакви пичове от нищото и след 10 години почват да мачкат тотално всичко де що съществува в IT и комуникациите. След още 10 години фирми с традиции като Nokia и Моторола зад които стоят десетилетия ресърч и девелопмент са сдъвкани от това виртуално нещо .....

Баси почвам да се надявам Микрософт и продавача на дрънкулки да успеят да им се противопоставят, щото верно след 10 - 15 години ще ни имплантират Гугъл в задника още с раждането, ще ядем Гугъл, ще ебем Гугъл и въобще :butthead:

А пък за Нокия, единствения шанс нещо от нея да оцелее е да се продадат на Микрософт. Макар, че и там май са го окъсали, щото четох, че шефа на мобилното си събрал багажа.....

Пон Авг 15, 2011 5:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо ами да, такива ще са ни настроенията занапред, кво да се прави.

Гугъл ще са новия Майкрософт дето ще владее всичко. Гейтс почва да остарява,
мислят му смяна (едва ли той усеща остаряването, аз не го усещам още по нищо
освен гледайки огледалото от което не ми дреме особено - на една възраст сме - но
който ги мисли смените трябва да гледа поне 20 години напред, предполагам).

Пон Авг 15, 2011 5:33 pm
Профил WWW
Аватар

Цецо, че те М$ и Епъл от къде се появиха - пак за нула време от нищото и също разказаха играта на една камара величия :D .
Tgi, така де - Гугъл купи Моторола мобайл (някой сеща ли се вече какво остана от оригиналната Моторола) и Нокия а и разни други ще се отправят към вечните ловни полета.

Пон Авг 15, 2011 6:04 pm
Профил
Аватар

Абе не е баш така Dimitar, на Джобс миналото е осеяно с разработки и ресърч. И не дотам успешни проекти. На Били също. Поне ги виждаш как се развиват, как бъркат някъде, как се налагат другаде и т.н.

Докато при Гугъл всичко става от веднъж и винаги е успешно. Първо търсачката им смаза Яхо за отрицателно време и се превърнаха в световен разпределител на информация. В момента четеш това което Гугъл искат да четеш (е ако си нормален прост юзър де). Това си е ебати инструмента за манипулация на масовката.

После Гугъл Ърт се наложи като стандарт и смаза всякакъв стационарен картографски софтуер. И е на път да смаже и мобилната навигация на конкурентите. Демек - сега четем каквото Гугъл ни предложи, утре вероятно ще се движим от там от където Гугъл иска.

Пуснаха ОС и той се наложи като тотален лидер за нула време, мачкайки такива имена като Symbian, зад който седи поне 10 години разработка (целия Android сигурно е сглобен за по малко от година).

Сега гледам са вдигнали мерника и на Фейсбука и сигурно ще го ликвидират и него. А там трябва да се има предвид, че се събират основно не много добре разсуждаващи индивиди, които са адски елементарни за манипулация и проследяване.

Има си вече Google разплащателна система, ако направят Андорида да работи преоритетно с тяхната, познай какво ще се случи с PayPal.

Ако вкарат облачните технологии обаче, е те тогава вече почвам да обмислям на коя буза предпочитам да ми забият чипа.

Пон Авг 15, 2011 6:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Има нещо такова за отбелязване, май съм напълно съгласен.
Тия от гугъл никога не им се е налагало да правят нищо специално, купили сървъри
и айде търсачка, рекламните пари не само тия тук ги ползват за каквото си
искат препиране и т.н.навярно, та си е плашещо не ами оттатък.

Пон Авг 15, 2011 6:58 pm
Профил WWW
Аватар

Явно американското КГБ стои зад тях :D .

Пон Авг 15, 2011 7:24 pm
Профил
Аватар

А бе като гледам накъде са тръгнали почвам да си мисля дали истинското КГБ
не е отдавна овладяло DC отвътре :D :D :D .

Проблемът им сякаш е с това, че влиянието на DC не е толкова вездесъщо из страната
и чак сега почват да му намират цаката чрез гугъл, мугъл и подобни, методите и езика са техните
поне. Ама това ако въобще се чуе някога, че е така, няма да е преди 100 години та дотогава
все ще съм откачалката дето и се привиждат конспирации навсякъде :D :D :D .

Пон Авг 15, 2011 7:34 pm
Профил WWW
Аватар

Сега стана ясно, че не били купили само мобилните телефони, ами и хоум и билдинг аутомейшъна и около 17000 патента. Явно сериозно са се заели да си заврат гагата навсякъде :D .

Пон Авг 15, 2011 9:20 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Ми на Гугъл май световната криза им дойде като мана небесна. Така де, като всичко ти е виртуално, какво има да губиш. А пък и навреме се осъзнаха с търсачката си. Вместо да чакат фирмите да се регистрират, почнаха те да ги индексират. И ето ти най-пълния справочник. Просто на хората им е дошла гениална идея. И веднъж като направиш първия милион (милиард)......

Пон Авг 15, 2011 9:29 pm
Профил

Ами ... гугъл са късметлии, и то големи, това е истината, първо се появиха в подходящия момент и предложиха решение което за момента като че ли беше най-доброто .. може би, аз яхо не съм позлвал, търсех с алтависта и мамма. После появиха се в момент на раздуваща с еикономика, тъй да кажем възход, много пари на пазарите, и те много спечелиха, реклами и какво ли не. После както всичко в US акциите имат способността много бързо да повишават стойността си без никакво релано покритие, но повиши ли я, имат покупателна сила ... и те я използват, ако изключим няколкото комуникационни центъра които имат, акциите им не струват нито цент повече но на кого му пука.

Възможността гугъл да пият вода също не е малка, просто е нужно нещо ново, но те много умно диверсифецират бизнеса си, не просто поглъщат конкуренти, опитват се да се настанят във възможно най много нисши.

А относно продуктите ми, меннеието им че много от тях не струват, андроида ми се струва едно голямо скалъпване, примерно ОС на apple е на светлинни години във всяко едно отношение. За мапса е друг въпрос, факт е че продукта им работи, за САЩ позлвам все още mapquest, които между другото също се развиват но най вероятно им липсва финансовия ресурс на гугъл.

Пон Авг 15, 2011 9:39 pm
Профил
Аватар

виж, 17,000 патента е чак притеснително.
ще им трябва ... гугъл, за да ги индексират и да помнят какво са си купили.
но е вероятно каквото и да тръгнеш да правиш от тук нататък или да е М$, или в гугъл, в краен случай в епъл.

последните 5 години китайците пускат патентни претенции за каквото се сетят.
рядко се стига до патенти, но при заявка излиза, че не-знам-си-кой-чан-чун е пуснал съобщение преди 5 години.
хем по-евтинко, хем са забили колчето. пък и държавата налива сериозни субсидии (в юани) за да могат сульо и пульо да пускат патенти в тяхното патентно ведомство (плаща му се също във юани). за сега въртят едни пари, ама някоя сутрин всички ще се събудим с поне по 4 ташака 8O

Пон Авг 15, 2011 11:21 pm
Профил
Аватар

Вече стана ясно, че са 24000, включително и ето този за...... клетъчния телефон :D :
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Pars ... PN/3906166
А да видим вече кой може да съди Гугъл за нарушаване на патент в сферата на клетъчните телефони :D .
Google + Motorola = Android Patent Troll Repellant
Май това също е повлияло, щото иначе M$ щеше да напреднат доста :cool:.
Цитат:
In retrospect, Motorola CEO Sanjay Jha has been hinting at a merger with Google (or something like it) for most of the summer. Just last week, he said Motorola would be willing to partner with Microsoft to make Windows Phone handsets if it could get the same sweetheart deal as Nokia: “a big up-front payment of at least $2 billion, marketing assistance, freedom to customize the software and early looks at future versions of Microsoft’s phone software”

Пон Авг 15, 2011 11:25 pm
Профил
Аватар

направо не е за вярване за какви неща се издават патенти...

'една чибучица, която прави нещо, по желание или самостоятелно'

Пон Авг 15, 2011 11:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща