Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Protel99 + Windows7 ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Protel99 + Windows7 ?
Преди няколко седмици си инсталирах Р99 и компа се омаза. Няма firewall settings, не се виждат всички процеси и т.н. Тогава не направих връзката, помислих си че съм лепнал вирус...
Миналата седмица пак пробвах ама с друга инсталация на Р99 и пак се омаза, след което минах на виртуална машина и там се омаза ама не ми пукаше много. Но нещо не бачкаше добре и самия протел та реших да направя нова виртуална машина с една друга инсталация на протел. И пак се омаза ;-)

Та вече нямам съмнения, ама все пак да питам някой успял ли е да подкара стария 99 с новата 7-ма боза?

Сря Авг 24, 2011 12:24 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Protel99 + Windows7 ?
Да проблема е решим, инсталацията омазва регистрите. Решението е описано:
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=14&t=7671
в третия пост.
Преди няколко седмици се борих, спомних си че беше писано във форума, но търсачката нищо не намира, поне аз не успявам, и го търсих страница по страница в раздел софтуер.
Там пише за XP но същия проблем е и при седмица. При мен беше ultimate x64. След като оправих регистрите по описания начин, виндоса заработи, а и с протела няма проблеми.

Сря Авг 24, 2011 12:59 pm
Профил

rumen65 написа:
При мен беше ultimate x64

И при мен беше с ударение на беше мамка му :evil:

Де да бях разбрал навреме... Аз си мислех вируси и сума си време изгубих и с антивирусни, после пробвах да преинсталирам бозата, но и това не стана щото нямах оригиналната инсталация, сложих уж по-нова с надеждата че ще мине като ъпгрейд. Не мина, съвсем се омаза...

Те така вече съм горд лузер на лайнукс, който също успях да омажа веднъж ама там поне беше предвидено, т.е. home си го направих на отделен диск тъй че да мога да сменям ОС-а когато си поискам.

А пък протела след като така и не успях дори на виртуален Вин7 си сложих виртуално XP и там върви без да съм забелязал проблеми (засега)

Сря Авг 24, 2011 1:25 pm
Профил
Аватар

Хакай всичко на виртуални машини и да не ти пука - като се омаже копираш от архива и тръгва като нова след 5 мин. И си сложи един Алтиум дизайнер, верно че е по-тежък ама няма никакви грижи с новите уиндоуси а и те комповете вече са доста яки, та да не ти пука колко е тежък. Отделно има и доста предимства пред стария Протел.

Сря Авг 24, 2011 2:52 pm
Профил

То ако зависеше от мен отдавна да съм го разкарал тоя 99, ама не зависи от мен...

А пък за стандартни виртуални машини няма смисъл да се прави бакъп. Те си стават много бързо, за 5-10 мин докато изпуша една цигара и е готова ;-)
Виж ако е нещо по-специално да речен с PADs дето се краква по-трудно - да. Макар че в тоя случай тя обикновено така си идва готовичка...

Сря Авг 24, 2011 3:29 pm
Профил
Аватар

Е ти няма да направиш виртуална машина само с една програма в нея - ще има поне няколко и като сложиш всичкото време за инсталации и простото копиране е пак доста по-бързо.

Сря Авг 24, 2011 4:21 pm
Профил

Няма спор, ама засега имам всичко на всичко само 1 програма, като намеря втора ще мисля за бакъп ;-)

Точно това си говорихме с един приятел тука, че като изключим българския счетоводен софтуер остават твърде малко програми дето да искат непременно боза. За мен поне беше учудващо как безпроблемно си минах на лайнукс. Повечето програми си ги има 1:1 (Скайп, Еклипс, опери/лисици, тиймвю, filezilla абе всякакви интернет & тулове, докато стигнеш до Xilinx ISE ), а за другите пък има достатъчно добри алтернативи... Тъй че спокойно мога да кажа едно мерси на М$ :D

Сря Авг 24, 2011 5:13 pm
Профил
Аватар

Бе и линукса не е панацея - особено като се наака и той и като се почне после пак якото даунлоадване и инсталиране. Затова и той във виртуална машина под уиндоус :D .

Сря Авг 24, 2011 5:43 pm
Профил

Ако не ме мързеше щях да почна да си пиша скрипт, който да инсталира всички неща дето ползвам.

Така с два паса, първо инсталирам ОС-а, после пускам скрипта и ми се инсталира/компилира/ъпдейтва всичко останало докато ние двамата с Боби пием кафе ;-)

Но все се надявам че няма да се нааква толкова често, че да си струва да поддържам скриптове :)

А пък виртуалните машини ги ползвам само, когато е неизбежно.... Не че ми е бавно, напротив разлика почти не усещам. То няма и причина да се усеща щото виртуалните машинки си им заделям по няколко кура и няколко GB. Даже нейтив убунту е по-тромав от виртулна машина заради видиокартата. Стреми се да я кара на 50Mhz клок, чат-пат пуска 400 и само в краен случай стига 700MHz. В началото даже ме дразнеше, но като си сложа ръката зад компютъра разликата е огроомна!
Под лайнукс си духа студено, а като пусна бозите става малък калорифер. Зимата ще мога да се топля с виртуалните машини :D

Сря Авг 24, 2011 10:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз пък от меeесеци съм инсталирал на баба Ягата с XP SP3 няк'в Protel99SE без грам проблем. Работи си само дето не ми е затрябвал.

Като стана дума за виртуализация - днес прочетох спец-списание за freeware и на ви две програмки които много ги хвалят: Bufferzone Pro и Returnil Virtual System 2011 Home Free (втората е копие на реалната ама трябва да си я купиш за да изкарваш лесно файлове навън).

Чет Сеп 08, 2011 10:17 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Ако не ме мързеше щях да почна да си пиша скрипт, който да инсталира всички неща дето ползвам.

ми то си има такъв механизъм бе, миро.
е, доста е "майкрософтски" - ограничен, дебилски, недобре документиран и пълен с "фючърси", но е възможно да направиш 100% автоматизирана инсталация на боза барабар с всички необходими ти програми, регистри и т.н. без да го пипа някой с пръст. дори и дистанционна пълна преинсталация е възможна.

Чет Сеп 08, 2011 11:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]