Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
загинали при автомобилни катастрофи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение загинали при автомобилни катастрофи
напоследък ми прави впечатление, че всеки ден помпат по някоя новина от този вид.
някой някъде се бил блъснал/обърнал/заспал. обикновено е или криминално проявен, или наркоман, или психично болен. или и трите...
понякога е даже "бизнесмен" (мръсна дума в съвременния език)
накрая чуваме и мрачна статистика, че убитите в катастрофи достигани хиляда и не-знам-си-колко души.
все пак наш'та полиция ни пази.

обаче за друга черна статистика не се чува изобщо - колко хора на ден умират от рак?
в пъти повече са а и нямат никакъв шанс. и умирането е ужасно, защото продължава месеци. всичко ти е ясно, имаш време да го осмилиш.

Вто Авг 16, 2011 5:45 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: загинали при автомобилни катастрофи
Нормално е Дедо. Едното си е природа. Другото глупост.

Вто Авг 16, 2011 5:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Нормално е. Едното ще те накара да се замислиш как караш, а другото - да се замислиш къде отиват парите от здравната каса. И е съвсем нормално едни независими медии да показват само едната статистика .. :idea:

Вто Авг 16, 2011 6:13 pm
Профил ICQ

Статистиката е важна, хората трябва да знаят, според мен човек трябва да осъзнае какво означава да караш кола, и още повече да караш агресивно или още по лошо неразумно. Аз правила за движение много не спазвам, сигурно водя статгистиката на кат, последно 64 акта и ... забе забраих колко отнети точки, май къде 400, обаче не се заблуждавам че съм безсмъртен или безпогрешен, по скоро съм сигурен че шанса да се размажа е доста по голям от този да не се, осъзнавам го, и карма с тази мисъл, може да карам бързо, да правя за някои рискови изпреварвания но забелязвам в сравнение с хора които си мислят че карат много добре, нямат отнети точки, и са твърде самоуверени има много по малко рискови ситуации в моето каране от колкото в тяхното. В крайна сметка никой не загива от превишена скорост колкото и да им се иска на полицаите, а думата пък несъобразена я отнасят спрямо това какво са сложили като ограничение, според мен загиват по съвсем други причини, и въпроса натова "ако караше с 80 щеше да е жив" ... ами че като е заспал докато кара е по добре че е умрял, щото другия път няма да срещне дървото а някоя кола, както всички знаем самата скорост не убива, убиват грешките, скоростта просто влияе на ефекта от грешките.

Вто Авг 16, 2011 8:02 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
....

ако зависеше от мен - щях да ти отнема книжката завинаги !
такива като теб са тези дето пълнят статистиката ... проблема е че си отиват и невинни хора

Вто Авг 16, 2011 8:51 pm
Профил

не аз съм този който пълни статистиката, пълнят е тези които не мислят че ще я напълнят, хора които се надценяват, както казах не е въпроса колко бързо караш, важно е как караш, това че имам един куп актове нищо не доказва, освен това че не спазвам правилата .. е и това че не съм плащал на полицай, без книжка съм от 2 години, за тия две години карам и няма нито един акт .. какъв е извода че карам по различно ... не плащам си. А ако си от тези които никога не нарушават правилата, никога не плащат на полицай, и винаги карат безопасно то точно ти си от тези които пълнят статистиката, защото там има общо взето три типа, тези които са супер примерни, аз се сещам за няколко такива които веч ене са живи, ткаива които са пияни или друсани, и такива които надценяват както себе си така и трошката която карат, не се съобразяват с движението не с ограничението, и си мислят че са безсмъртни.
Ти май не правиш ралзика между бързо и опасно шьофиране, нямам проблем да карам Q7 с 240 и определено много рядко е опасно, в същото време не мисля че коя да е по нормална кола може да се кара с повече от 140-150, ине карам такива коли. нямам нито една служебна която да съм карал с над 140, в същото време нашите състезатели ги карат с по 180, ето такива пълнят статистиката, но както и да е.

п.с. това дали имаш книжка или не нищо не променя, както са казали хората не книжката кара колата, и за мян няма никакво значнеие имам или нямам, въпреки че в момент апазя поведение да си я взема, от чисто икономически съображения.

Вто Авг 16, 2011 9:01 pm
Профил
Аватар

абе и аз не съм цвете за мирисане...
ама по пътя за вилата има може би 30 знака с ограничение '30'. на новоремонтиран път, с що-годе прилична маркировка.
път, който съм минавал хиляди пъти и понякога даже не мога да си спомня как съм карал по него. и като ми изскочи някой "дарител" от храстите що карам с 80 става едно театро...
той пътя повече от 100 не държи, ама и джипа не се държи надеждно на повече от 80. но пък 30 си е талибанстване...
ето пример за участък със знак "30" и край на изпреварването. http://wikimapia.org/#lat=42.7447549&lon=23.162916&z=19&l=0&m=b
с 30 и каруца трудно ще изпревариш, особено ако мангала шиба яко коня...

та с такива безсмислени ограничения изобилства милата ни пътна мрежа. първокласна, второкласна, третокласна, извънкласна...
стара загора - карнобат има маса значи 50-60-50-60, КАТ си измиват ръцете, че са сложили ограничение. все едно със закон да забраниш катастрофите.
мислене малко, харчене на пари - много, отговорност - вятър и мъгла.

но темата ми беше за много по тежкия проблем.
верно 5 души на ден в катастрофи е тъжна равносметка. но умрелите от рак, инфаркт и инсулт са стотици пъти повече. за тях дума не се обелва.
оставени ей така да умрат в адски мъки за себе си и за околните. вероятността да те пипне някоя от трите е многократно по-голяма отколкото да се обърнеш по таван на петолъчката.
това може да го избегнеш - с внимателно шофиране, премерен риск и т.н., докато за другото въпроса е не дали а кога...

Вто Авг 16, 2011 10:49 pm
Профил
Аватар

Мда, те днескашните отговарят на описанието - единия престъпник син на политик, другия пиян луд. Ама да ти кажа честно знам едно 30 дето ако не го спазиш .... http://wikimapia.org/#lat=43.2604717&lo ... 16&l=0&m=b

Ей на тоя завой, миналата седмица като минавах, един не беше спазил ограничението и си беше разкрасил колата.

Вто Авг 16, 2011 11:56 pm
Профил ICQ
Аватар

да ама от рак умират предимно хора на 50+, а от катастрофи предимно млади. това има значение, ако човек не е напомпан с хуманистична пропаганда и не смята че всеки живот е еднакво ценен.

Сря Авг 17, 2011 7:40 am
Профил
Аватар

Дедо, болестите са си съдба, физиология, начин на живот. Човек малко или много сам си е виновен за тях - било то и на генно ниво.

Докато катастрофите, често тепат съвсем невинни хора. Здрав, прав, може и 100 да изкара.... ама на 30 някой малоумник го резва с колата и айде останалите 70 години, гледа цветята откъм корените.

Ракът си е чумата на новия век. Хората преди 200 години ако са умирали от рак са били късметлии.

По принцип естествения подбор предполага болести като рака. Един ден ще го лекуват на 100%, но вероятно ще има друга такава страшна болест.

между другото в едни други там държави, не смятат рака за толкова страшно нещо. Щото го хващат много рано и го лекуват ефективно. Е има и нелечими случаи (панкреас) , но средния процент успешен изход е много над 50%! Но точно в тия държави и по улиците карат по малко по друг начин. Абе то кое ни е на ред, та борбата с рака да ни е наред?

А между другото и баталията по пътищата и борбата с рака могат да са в пъти по успешни, ако има някой управник с мозък в главата и топки между краката.

Уволняваш 50% от състава на МВР и с парите за заплати наръгваш камери през 10 км. Като поработиш и малко върху ефективността на наказанията (а не като Тони да си с -400 точки и да си го местиш в крачолите) - гарантирано жертвите ще паднат с 50%. Е слънчогледите ще умрат от глад и ще трябва да си намерят истинска работа, ама трябват и жертви.

С рака борбата се нарича - профилактика. Струва в пъти по малко от лечението. Ама пак са намесени пари. Много пари.

Сря Авг 17, 2011 11:38 am
Профил ICQ
Аватар

ps66 написа:
ToHu написа:
....

И аз. :D +20 тояги на голо на площада.

Сря Авг 17, 2011 8:10 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Ракът си е чумата на новия век. Хората преди 200 години ако са умирали от рак са били късметлии.

Да, щото са умирали на 30 от, например, стомашно разстройство. :) Хората мрат от рак просто защото живеят много по-дълго, отколкото са проектирани. Евентуално ракът е фейл-секюр механизъм против безсмъртие, който никога няма да бъде преодолян.

Сря Авг 17, 2011 8:14 pm
Профил

Реконструктор написа:
ps66 написа:
ToHu написа:
....

И аз. :D +20 тояги на голо на площада.

Айде бе състезателе .... намери се кой даме бие с пръчка, тва че имаш книжка не значи че си по примерен, ама не си признаваш, е на агент на КГБ, чака да дойдат наште, т.е. неговите ;)

Сря Авг 17, 2011 10:41 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
+20 тояги на голо на площада.

може и 20 бири да го глобим. после ще ни закара до в къщи без книжка :P
миналата година по разбираеми причини ползвах шофьор. разглезих се...
признавам, че от делова гледна точка е много по-практично. ако искаш адреналин - на пистата или с мотор

Сря Авг 17, 2011 11:16 pm
Профил
Аватар

Струва ми се, че медиите са единствените които се опитват да накарат магаретата зад волана да не си мислят, че като имат много коне под капака са много велики. Само, че според мен трябва освен намачканите тенекии и изгорелите чанти и багаж, да показват детайлно и мръвките по пътя останали след сблъсъка.
Така май ще има повече ефект.

А за КАТ... Ми това си е репресивна организация облечена в закон чиято цел е само да събира такси и глоби. Друга функция едва ли има, имайки в предвид служителите на пътна полиция как се крият из храсталаците и единственото което правят е да дебнат да хванат някой в нарушение.

От друга гледна точка пък масово се карат технически неизправни таралясници на възраст достойна за изучаване от археолози, пушещи, с падащи части оттях и какво ли още не, което не пречи въпросните да се движат с умопомрачителни скорости...

Изобщо цялата работа е гнила, като започнеш от ръждилниците по пътя и свършиш до най отгоре...

Сря Авг 17, 2011 11:17 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща