Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
iPhone 4 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение iPhone 4
Мтел наистина се дънят отвсякъде! Може да е малко offtopic, но онзи ден ми се случи следното:
Подариха ми един iPhone4. Както е известно той работи с microSIM. Докато го поусвоя и прехвърля контактите в новия реших паралелно да работи и стария. Те предлагат една услуга EXTRA SIM, която според написаното трябва да дава следните възможности:
- можеш да имаш 3 карти с еднакви номера;
- когато те търсят, звънят едно временно и трите телефона;
- който вдигне пръв поема разговора;
- може да се избира от всеки телефон;
- не могат да водят разговор помежду си;
- само основната карта може да изпраща и приема SMS и MMS.
Та взех си аз картите, сложих ги в телефоните, прехвърлих си всички контакти от старата карта в EXTRA SIMа (MIO-то ми има специален софт за това) и за почнах да тествам. Пълна изненада - нито едно от тези неща не е както е описано, а на опаковката си пише EXTRA SIM! Просто се опитаха да ми пробутат към договора да плащам още една карта. Върнах им я с мини скандалче, като демострирах пред тях, че няма нищо общо с предлаганата услуга. Мацката в центъра се правеше на ощипана мома, но нямаше накъде да мърда и кандиса да си я прибере обратно.
За съжаление проблема с прехвърлянето на контактите от стария телефон в новия и от старата карта в новата си стои. Програмата за MIO генерира файл cvs, който май нищо не отваря или конвертира в нещо познато. Някакви идеи?

Пет Авг 05, 2011 8:51 am
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Защо е така: от всички ново-излюпени икономики на дъното
Па cvs си е най-нормален фаил, на нокиа софтуерите поне работят с него. Ама ифона е големо говно, така, че няма да се учудя ако държат на някакъв собствен си формат.

Пет Авг 05, 2011 9:29 am
Профил ICQ

Защо да е говно, бижу е. Става да го гледаш, да му се радваш и го показваш на мацките за да демонстрираш социално положение. Просто човек трябва да носи и телефонче за 50 лева за разговори.

Пет Авг 05, 2011 9:34 am
Профил
Аватар

А са пък през аутлук. Знам ли, на старите ми телефони, самия ПЦ софтуер, разбираше добре от CVS, просто ги импортвах.

Аутлука също има някакви импорт конверотри, ама ..... Или някак си през ексел да минеш.... знам ли.

Незнам човек, от 2 години не съм сменял телефона :) Преди това ставаше лесно :)

Пет Авг 05, 2011 10:11 am
Профил ICQ

Покажи малко съдържание от този "CVS" файл, нещо което не е секретно и не издава лична информация.

Пет Авг 05, 2011 10:55 am
Профил
Аватар

в повечето случаи проблема е в кавички и ескейпнати символи (примерно запетайки в полетата).
някои софтуери искат двойни кавички за всички полета ("поле с име"), други - единични ('поле с име'), трети само за полета съдържащи сепаратора.
всякакви варианти са възможни.

просто направи по един експорт и на двата телефона и сравни резултата. с обикновен текстов редактор би трябвало да се оправиш, все пак се старо куче ;)

по темата...
то не само цената на мобилната телефония е висока в "разБиващите" се икономики.
в държави като нашата, да правиш бизнес има висока цена и висок риск. естествено всеки калкулира тези "екстри" в продажната цена и тя набъбва.

Пет Авг 05, 2011 11:24 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

За какъв файл иде реч: CSV или CVS ?

Пет Авг 05, 2011 2:11 pm
Профил
Аватар

bobyper написа:
За какъв файл иде реч: CSV или CVS ?

CVS

Пет Авг 05, 2011 10:22 pm
Профил WWW

Мнение Re: iPhone 4
остави cvs-са, с какъв телефон си? Iphone може да се синхронизира през аутлука. Това което направих с телефона на жената е през софта на Нокиа да сваля адресите и да ги експортна към оутлука, и после от там ги импортирах в iphon-а, никакви грижи.

Пет Авг 05, 2011 11:44 pm
Профил
Аватар

да, ама файла е CVS.
не е comma separated, я някаква поредица от utf-16 с байтови префикси. няма видими сепаратори на полета и записи, полетата не са с фиксирана дължина.
прилича на дъмп от паметта на структура писана от второкурсник. на всичкото отгоре формата на записите от телефона и симкартата се различава, нищо че са накуп в един файл.
не че не е възможно, ама не и фасулска работа.

единствения шанс за читав експорт е с програмка от самия телефон, която да викне съответната библиотека.
давайте акъл сега де!

Съб Авг 06, 2011 1:05 am
Профил
Аватар

ToHu написа:
остави cvs-са, с какъв телефон си? Iphone може да се синхронизира през аутлука. Това което направих с телефона на жената е през софта на Нокиа да сваля адресите и да ги експортна към оутлука, и после от там ги импортирах в iphon-а, никакви грижи.

Днес ще опитам това упражнение с картата - ще я сложа в една стара Нокия и ще сваля контактите от нея. Но по-важните и нови контакти са в телефона!

Съб Авг 06, 2011 7:22 am
Профил WWW

Абе пускайте how to ... аз така го намерих, не бих се сетил сам да синхронизирам точно преа оутлук, аз това го ненавиждам :), сигурно има начини.

п.с.
Аз в момента имам подобен проблем но несвързан с мтел, строших поредния телефон, ясно е че скоро не съм свалял контактите та имам и доста стара версия, по големия проблем е че и нея не мога да кача на новия щото си купих възможно най-евтината нокия дето си няма ни сини зъби ни усбита, голям кеф ... чудя се дали да извадя една по стара и да прехвърлям през картата или да взема да си купя друга която поне има усби или зъб, вече ни щъ умни телефони, тия от по 40-50 лв с фенерчета са ми перфектни, а и за една седмица прежива 4-5 падания и две хвърляния и нищо му няма още . то няма и какво да му стане де :D

Съб Авг 06, 2011 6:18 pm
Профил

Lupus написа:
Мтел наистина се дънят отвсякъде! Може да е малко offtopic, но онзи ден ми се случи следното:
Подариха ми един iPhone4.
8O 8O 8O МТел ли ти го подариха??? (извинявам се за ОФФ-а)

Съб Авг 06, 2011 6:32 pm
Профил ICQ

Koleto написа:
Lupus написа:
Подариха ми един iPhone4.
8O 8O 8O МТел ли ти го подариха??? (извинявам се за ОФФ-а)

Странно нали, аз съм им клиент от .... времето на цитрон, до момента не са ми пратили поздравителна картичка даже, айде пращането скъпо, ама да ми бяха дали нещо за коледа, за нова-година .... последната година като направя сметка съмим платил над 4 хил, за един номер .. някак чуствам се пренебрегнат .. ще има развод май. Виж глобул в това отношение са по добре, поне по 4-5 телефона подаряват и то поне веднъж на 6 месеца, верно че там са 30 номера, ама сметката не е много по-голяма ...

Съб Авг 06, 2011 6:38 pm
Профил
Аватар

Миии, не си си поискал и те за тва си те цедят "без излишни разходи" :) Направи се на тарикат и кажи че ги сменяш - не аифоун ами и уаптоп щи харижат :)

Съб Авг 06, 2011 7:15 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща