| Автор |
Съобщение |
|
npelov
Ранг: Почетен член
|
 Не правят телефони вече .... телефон с модем
Имам сони ериксон К800. Ползвам го за разговори и за УСБ модем, и давам интернет по PAN на разни устройства. Оказа се, че вече не правят такива телефони! Андроид е на пазара от ххх години и още не поддържат PAN. А при наличието на стандартно USB да не може да се използва телефона за 3Г усб модем е подсъдимо.
Мислех да си заменя К800 и pocket PC-то с андроид телефон, обаче не искам да се връщам назад. За андроид има стотици програми дето шерват интернета, но как да го вържа на ембедед линукс като стандартен модем?!? Та опциите ми са 2: 1. да си намеря клавиатура (счупи се) за К800 и да не се занимавам с ония смотаняци от гугъл 2. да си взема някой андроид телефон за който има добър фърмуер който поддържа PAN и да се ползва телефона като модем. Чувал ли е някой за такова животно?
|
| Пон Авг 08, 2011 7:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Не правят телефони вече .... телефон с модем
Глупости на таркалета. Зависи не само от телефона, но и от оператора. Аз ползвам андроид телефон (mytouch 4g) и става и на усб модем и на wireless access point за до 8 устройства. Така че явно не си търсил достатъчно, или пък оператора ти не позволява тия функции.
|
| Пон Авг 08, 2011 7:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе Димитре, човека ти казва, че със старото дърво няма проблем.
И въобще какво общо има оператора? Той ти пуска канала към телефона и после си е работа на телефона да транзитира тоя канал към ПЦ или каквото друго искаш.
Друг е въпроса, ако тия измекяри в Андроида са хакнали нещо и се "обяснява" с оператора за някакви специфични услуги там при вас. Тука при нас поне със старите телефони нищо особенно не искат като услуга - просто да си платил за мобилен интернет 2G/3G и толкова. После какво ще го правя тоя интернет си е абсолютно моя работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 08, 2011 7:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Някои от операторите не разрешават тъй наречения tethering (шерване на интернет връзка през мобилен телефон). Не знам защо точно го правят, но е факт. Тук например Т-Мобил (аз съм с тях) и Вирайзън го позволяват, но примерно само на някои телефони, а доколкото знам АТ&Т не го позволяват и с техните телефони не става. Та не е просто пускане на канал и после телефона да го прави каквото си иска - явно им се бъркат някои неща и не го правят винаги. В БГ не знам как е точно, но дори и операторите там да са ОК с това нещо, то никой не прави такива телефони специално за тях така, че това може да е причината. Тук телефоните, които аз знам че го позволяват до един са правени специално за тези оператори. Моя например е НТС, но не можеш да си го купиш от тях, а само от Т-Мобил.
|
| Вто Авг 09, 2011 3:24 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Прав е Димитър... Това, че не си могъл да го пуснеш не значи, че андроид телефоните нямат такова нещо... Имат си каквото трябва даже и работи, дори и без да инсталираш по телефона каквото и да било. 
|
| Чет Авг 11, 2011 9:39 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Пари ли искаш за да кажеш как става? Щом пита, явно не знае, човека. Ти като знаеш - помогни му. Аман от безполезна надменност в тоя форум.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Авг 11, 2011 11:00 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Де да беше само във форума...  Ама айде да не спамиме на колегата темата 
|
| Чет Авг 11, 2011 11:08 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
А аз да попитам що за животно е PAN и къде е дефинирано, че и прословутата Уикипедиа нищо май не знае по въпроса.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Авг 11, 2011 12:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Авг 11, 2011 7:12 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Мерси! На мен, не знам защо не ми излезе при търсене с Google за PAN...
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Авг 11, 2011 7:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
При мен специално става по следния начин - като закача телефона към усб-то на компа и излиза едно меню, дето ме пита като усб драйв ли ще го ползвам или като модем. Избирам си от там и това е. На картата в телефона има записан и някакъв драйвер за РС-то, който явно трябва да се инсталира, за да работи като модем. Ако пък искам телефона да го играе безжичен рутер, пак отивам в менютата и стартирам тая функция от там. После мога да закача до към 8 устройства към него, които да ползват интернета. Но пак казвам, това е за тоя телефон така - оператора ми предлага още няколко андроид телефона и не всеки поддържа тия хватки. Та затова казах, че не е до андроида, а до оператора - поне тук съм 100% сигурен, че е така.
|
| Чет Авг 11, 2011 8:58 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Каква надменност те е прихванала?? Просто ръгаш USB-то в телефона и той те пита какво искаш да правиш... Ако и за това му трябва 100 страници документация... Избира USB tethering И готово. Баси... И в "мануел-а" на телефона го пише това. 
|
| Пет Авг 12, 2011 3:50 pm |
|
|