Отговори на тема  [ 214 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща
БГ митници - как? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 8:22 am
Мнения: 14532
Местоположение: София
Мнение БГ митници - как?
Абе понеже днес за пореден път се сблъсках с родната митническа администрация ми хрумна да пусна една такава тема. Ще опиша как се получава пратка на частно лице от извън ЕС. Това е темата която занимава 99,9% от пазаруващите от ибей и прочие. Може след това Рек да я ковне отгоре и други хора, които имат полезна информация да споделят. Но нека не се превръща в зона за оплакване - знаем че там смърди, както навсякъде в БГ.

Та така мойта рецепта е за следния случай - пазарувате по интернет от доставчик извън ЕС. Т.е. от юридическо лице, а вие сте физическо лице. Приемаме, че не сте шикалкавили, т.е. стоката е обявена на реалната си стойност. Това което ще изложа е за митница София, незнам в страната как седи въпроса.

1. Как се облагат стоките:

- ако е от физическо към физическо лице - до 45 евро не се начислява ДДС и мито.
- ако е от юридическо към физическо - до 15 евро няма ДДС, от 15 до 150 евро има само ДДС, над 150 евро има ДДС+Мито.
Облагаемата стойност е стойността на стоката + транспорта (не ме питайте защо).

2. Ако сте под облагаемия минимум и са ви повярвали нашите служби - най вероятно ще си получите стоката директно в къщи/в пощенския клон. Ако сте такъв късметлия - черпите.

3. Ако попадате в зоната за облагане, куриера ще ви се обади и ще ви каже, че няма отърване. Отивате и взимате документите (цесия,
товарителници, фактури) от него и потегляте към митницата на летището. В София поне са наблизо ситуирани.
3.1 Отивате на гише внос. Там попълвате искане за временен EORI номер (Adhoc). Става на момента. Дават ви една страничка с въпросния номер.
3.2 Отивате при някой от агентите в близост до сградата на митницата. Там ви попълват митническата декларация. Плащате си. Сумата варира от всичко, включитело месечния цикъл на гаджето зад бюрото. Например 20тина лв. за стока около 100-200$. Можете и да не ползвате техните услуги. Ако знаете сами как да си попълните декларацията, какво да запишете на дискетата и поемете риска да са явите пред митничаря демострирайки подобно самочуствие (щото силно вероятно е така да му намалите месечния доход който получава под масата от тия отвън, които още по вероятно са му роднини). Но ако се смятате за достатъчно подготвени и сте убедени, че всичко в пратката ви е наред - можете да споделите какво се е случило.
3.3. Връщате се в митницата и плащате дължимите мита и данъци в банковия клон. Взимат ви допълнително още 2 левчета за сума между 10 и 100лв. И те деца хранят.
3.4. Връщате се пак на гише внос и давате всичките хартийки които сте събрали. Чакате половин час информацията за превода да стигне от единия компютър до другия - 5-6 метра са това. Странно защо, като имате току що издадено платежно, ама така са решили отговорните власти.
3.5. Ако митничаря реши че сте внесли достатъчно средства за изхранване на гладуващите роми под формата на мита и данъци - ви дава подпечатаната хартийка.
3.6. Връщате се при куриера. Той ви взима някой и друг лев (например 10), че е хабил хартия за да ви напечата цесията. Псувате го, давате му парите и си прибирате заветната пратка.

Вариации:

1. По горното е в случай че ползвате въздушен транспорт (DHL, UPS и прочие). Ако ползвате нормална поща или EMS вероятно пратката ви ще бъде задържана в сградата на столична митница (зад автогарата). Тогава отивате там да изпълнявате по горната процедура. Не би трябвало да има други съществени разлики освен таксите на разните паразити по веригата - агенти, цена за цесия прочие глупости.

2. Шикалкавили сте в цената:
2.1 Не са ви хванали - черпите.
2.2. Шикалкавили сте много и са ви хванали.
2.2.1 Глобяват ви нетъркалящи се шишета, сгънати банкноти или мили усмивки (при някой и това минавало....)
2.2.2. Пишат ви акт за митническо нарушение, плащате си сборовете върху, каквото успеете да докажете че е реалната цена. Как се доказва - с фалшиви разпечатки от ebay/paypal и някакви измислени фактури. Т.е. няма реално законово как да го направите :)

Опита показва, че ако много наглеете риска да ви хванат е голям. Т.е. поръчвате фотоапарат, ама го обявявате като MP3 плеър за 15$. Е вероятността да ви хванат е голяма. По добрия вариант е да обявите някаква поносима за вас цена върху която да платите някакво ДДС, та да има какво да дъвчат гладните ромчета.

3. Препоръки:
Разберете се с изпращача задължително да приложи фактура в която описва какво има вътре (или каквото сте се споразумяли). Смисъл да пише 1 брой маратонки - 15$, два анцуга - 10$, шипинг - 15$. Последното е важно да присъства и да не е нула! На нашите митническа власт такива неща като free shiping не са им понятни, предполагам заради факта, че горят от желание да обложат и шипинга с данъци и такси :) Не че китайчето от моя случай днес го беше направило де. Беше написал просто девелопмент борд - 70$. И толкоз. Ама имах късмет и минах. Вероятно щото платих дължимото за гладните ромчета и на родата отстрани на сградата.

Имате възможност да упълномощите курера да свърши всичката тая работа вместо вас. Мисля, че парите са колкото плащате на митническия агент (3.2), така, че не се вътрите повече. Проблема е че трябва да му дадете ЕОРИ номера. Т.е. пак трябва да идете до митницата да ви го издадат. Ако успеете да вземете постоянен (май дават и на физически лица), това е едно добро решение ако получавате по често пратки през един и същи куриер.

Това е. Дано да се получи полезна тема. Нека и други които имат подобна информация да я пускат. Може и за фирмени случаи не само за частни лица, макар, че то при фирмите е ясно - плащаш на агента и се примиряваш.

_________________
"Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.


Пон Яну 17, 2011 6:55 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 2:39 pm
Мнения: 308
Мнение 
И аз да се намеся като бивш кадър на митниците :-)
Ако често пазарувате отвън - задействайте се и си издайте постоянен ЕОРИ номер. Ще ви спести доста разправии.
С този постоянен номер, ако притежавате и електронен подпис, можете спокойно да подадете цялата декларация по електронен път от сайта на митниците, което между другото е и безплатно :-) За първоначалната регистрация ще ви трябва и Акробат 10, за да си подпишете документа. След което аз какво направих - след първото изръсване на агента просто си копнах ексемел-а от дискетата и само си го доработвам за конкретната пратка, става доста по-бързо ;-)
Отностно плащането и чакането - нищо не пречи да се преведат парите по банков път и от друга банка предварително. Чакането от къде идва - въпреки, че са едно срещу друго, гишетата са в различни мрежи - нито банката гори от желание да пусне митниците в нейната мрежа, нито обратното. Затова митничарите чакат така наречения парагон - съобщение, че парите са по сметката на министерството на финансите. На теория дори и след като си пуснал платежното нареждане можеш да отмениш плащането, преди да е тръгнало от банката към пиявицата Банксервиз (или през рингс-а на БНБ, ако си се изръсил 10 кинта за спешния превод). До сега не знам някой да е успял да го направи, но заради тази възможност се чака този парагон.

Понеже и специалността тук е доста тясна, някои си купуват и софтуер ... На теория, за него мита не се дължат ;-) Само че - както винаги - има уловка, за софтуера мито не се дължи, но се дължи за носителя, на който влиза :> Така че, ако във фактурата носителят не е описан отделно с цената му - родната митница приема, че цената е на носителя, а вие се озовавате с набъбнала сметка за плащане ... така че имайте го и това в предвид ;-)

Ако имате въпроси - ще се постарая да отговоря доколкото мога ;-)

Поздрави

П.С. При смятането на валутните курсове, имайте в предвид, че митницата използва така наречения митнически курс, който е постоянен за 1 месец напред, не този на БНБ. Можете да ги видите на сайта им - http://customs.bg/bg/page/25 (само че не съм сигурен дали линка ще е валиден февруари, а информацията е заровена на многоточие ... ) Най-лесно се докопвате до информацията през търсенето :-) По закона за митниците, ако този курс се различава с повече от някакви проценти с този на БНБ се актуализира, но нямам спомен колко беше разликата ...

П.П.С Имайте в предвид, че дори това, че вие не плащате нищо за пратката, не значи че не дължите нищо ;-) Всяка стока има митническа стойност, независимо дали сте платили нещо за нея :> Аз нормално основно се разправям с освобождаване на семпли от тексасците на аерогарата, когато митническата им стойност стане над прословутите 15 евро ;-)

И последно - много по лесно става издаването на ЕОРИ номер в столична митница, отколкото на аерогарата, там поне си има отделени хора, които се занимават само с това. На аерогарата тази задача е сервирана на ИТ поддръжката и те го правят като нямат друга работа, така че чакането е доста по голямо ;-)

_________________
In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate


Пон Яну 17, 2011 10:04 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 8:21 pm
Мнения: 22099
Местоположение: София
Мнение 
Хммм така, така .. все вярни неща, аз затова имам друг подход, 50-60 лв ми струва каквото и да освобождавам, дали е 100$ или 100.000$ все толкова ми излиза, е разбира се ако не трябва да се промени някое номерче. Доволен съм защото само звънвам по телефона и ми казват кога да отида, обикновенно става за час два, верно струва пари, но пък пести нерви. Ако аз за всеки внос трябва да ходя да се разправям с митничари най-вероятно повечето отдавна щяха да са удушени, а аз да спя на топло я в сливенския я в някой друг.

Иначе скоро ме озадачиха, не знам грешка или какво, ама получих пратка за над 200$ без обмитяване, тъкмо бях пратил агентката а се оказа че пратлата вече пътува към офиса ми.


Вто Яну 18, 2011 1:24 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Регистриран на: Вто Сеп 15, 2009 9:44 am
Мнения: 923
Мнение Re: БГ митници - как?
Цецо написа:
Имате възможност да упълномощите курера да свърши всичката тая работа вместо вас. Мисля, че парите са колкото плащате на митническия агент (3.2), така, че не се вътрите повече.

Преди съм пращал доста пъти през DHL и нито веднъж не са ми искали допълнителни пари за разправиите с митницата. Като физическо лице само веднъж съм получавал през тях и пак те оформиха всичко без допълнителни такси. Естествено, по телефона първо се пробваха да ме накарат аз да я свърша тая работа. Питам вие можете ли - можем. Колко ще струва - "ами то е включено в цената, ама по добре вие си го направете, не е нищо сложно, иначе трябва да правите пълномощно, и т.н.". Ама никакви грижи нямате, аз пълномощното го имам набрано и до половин час ще съм минал през нотариуса, къде да ви го оставя. "Ще пратим куриер да го вземе". Казаха колко ще е ДДС и мито, някъде към стотина лева беше, да съм ги дал на куриера. Идва някакъв, давам пълномощно и пари, оня се дърпа, пари в брой не взимал. Абе твоите колеги казаха да ти ги дам бе, човек! Хеле съгласи се. И след някое време се върна с пратката.
Това беше преди няколко години. После дойде ЕС и забравих за митница. Не знам какво е положението с куриерите в момента, ама винаги е добре да се пита първо, че да си спести човек малко време и нерви. Особено пък ако вече са му го калкулирали това в цената.


Вто Яну 18, 2011 8:37 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Ное 30, 2004 11:44 pm
Мнения: 2802
Местоположение: София
Мнение 
Цецо,
Точно на време ти е темата! Чакам тия дни една пратка от такайците за 405$ с транспорта с DHL, като юридическо лице. Да видим как ще мина по трасето и ще пиша. :evil:

_________________
www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.


Вто Яну 18, 2011 9:25 am
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 21, 2004 10:31 pm
Мнения: 9175
Мнение 
http://www.customs.bg/bg/page/51
Цитат:
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!
Поради технически причини порталът за подаване на ЕАД за вносни митнически режими и манифест не е достъпен. До отстраняването на проблема подаването на декларации за вносни режими и манифест ще става на дискета и хартиен носител.
Подаването на обобщени декларации за въвеждане се осъществява по електронен път.


дали някой все още се учудва на некадърността?
свършили са си работата - портала работи от то 01/01/2011. взели са парите, дейността е отчетена.
е, има технически проблеми, разбира се. ще ги отстраним някога. след 10-20 години.
то записването за едни детски градини го мажем четвърта година вече, какво остава за митниците.
ама по-важно е генерала с кого бил говорил :evil:


Вто Яну 18, 2011 9:56 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 8:22 am
Мнения: 14532
Местоположение: София
Мнение 
Lupus написа:
Цецо,
Точно на време ти е темата! Чакам тия дни една пратка от такайците за 405$ с транспорта с DHL, като юридическо лице. Да видим как ще мина по трасето и ще пиша. :evil:


Щом си юридическо, най добре направо си извади постоянен EORI (ако вече не си свършил тая работа) и направо прави пълномощно на DHL. Не знам колко взимат за посредничеството, но едва ли е повече от 20лв. В интерес на истината, миналата година Fedex ми казваха, че тази услуга е безплатна. някой горе спомена че и за DHL било така. Ама вчера DHL ми казаха друго нещо. Може от Нова Година да са решили да печелят и от това :(

Както и да е, щом е на фирма, това ти минава като разход, прежали ги тия 20лв. (или колкото са) и си спести нервите! Да се мъчи човек си заслужава, само ако е на частно лице и таксите на паразитите са съпоставими с цената на пратката.

_________________
"Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.


Вто Яну 18, 2011 10:48 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Ное 30, 2004 11:44 pm
Мнения: 2802
Местоположение: София
Мнение 
Къде се вади този "постоянен EORI" и какви документи трябват за изваждането му?

_________________
www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.


Вто Яну 18, 2011 11:13 am
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 8:22 am
Мнения: 14532
Местоположение: София
Мнение 
Вади се или на митницата на аерогарата или на столична митница зад автогарата (второто не съм го тествал).

Какви документи? Ох това е добър въпрос. :) Аз вадих преди няколко месеца за фирмата и бая се карахме с жената зад щанда.

По принцип не би трябвало нищо да им трябва, освен нотариално заверено пълномощно ако не си управителя. Всичко си го има в шибания търговски регистър. Да ама не. Първо се опитаха да ми искат актуално състояние. Някак си успях да ги убедя, че не им трябва. После ми искаха съдебно решение за регистрация на фирмата!!! Това май случайно го носех. Накрая ми поискаха документ, че съм пререгистриран в търговския регистър. На което аз не издържах и ги попитах, те интернет нямат ли??? Е имаха, направиха си разпечатка и с гневен поглед задвижиха процедурата.

Това беше преди месеци. Точно тогава беше голямата бъркотия с пререгистрациите. Горещо се надявам сега да не е така, ама ако има някой с по пресни впечатления нека каже сега какви документи искат.

Имай предвид, че постоянния номер се вади в срок от няколко часа, до седмица, според зависи от настроението на тия в IT отдела.

Между другото можеш да упълномощиш и DHL да ти извадят EORI. Струваше там пак нещо 20тина лв. май. Само им правиш пълномощно и попълваш бланката, те се разправят с другото. Звънни и ги питай.

_________________
"Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.


Вто Яну 18, 2011 12:20 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Вто Ное 30, 2004 11:44 pm
Мнения: 2802
Местоположение: София
Мнение 
ОК Мерси Цецо! :) :drinkers:

_________________
www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.


Вто Яну 18, 2011 12:33 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 11:04 am
Мнения: 253
Местоположение: София,Стара Загора
Мнение БГ митници - как?
В общи линии на Митница Аерогара - EORI се издава за 1 седмица,а на Софийска Митница(зад автогарата) веднага.
Бих искал да допълня първия пост на Цецо е, че при покупки извън Европейския пазар и освобождаването им в България или Европа трябва да си запознат с Taric Code на стоките(http://ec.europa.eu/taxation_customs/dd ... e=20110118) и с условията на доставка INCOTERMS 2000(http://www.i-b-t.net/incoterms.html)


Вто Яну 18, 2011 12:47 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 1:22 pm
Мнения: 6333
Местоположение: София
Мнение 
ДедоБоре написа:
http://www.customs.bg/bg/page/51
Цитат:
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ!
Поради технически причини порталът за подаване на ЕАД за вносни митнически режими и манифест не е достъпен. До отстраняването на проблема подаването на декларации за вносни режими и манифест ще става на дискета и хартиен носител.
Подаването на обобщени декларации за въвеждане се осъществява по електронен път.


дали някой все още се учудва на некадърността?
свършили са си работата - портала работи от то 01/01/2011. взели са парите, дейността е отчетена.
...


Не е некадърност - за изходящи митнически декларации онлайн системата им работи от
години.
Най-обикновена политика на саботаж на всяко начинание не под контрол на мафията-КГБ-държава си
е, като повечето други проблеми, които имаме в БГ.

_________________
-------------------
www.tgi-sci.com
-------------------
http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/s ... 228621276/


Вто Яну 18, 2011 12:54 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 8:22 am
Мнения: 14532
Местоположение: София
Мнение 
tgi, кенефа е безспорен, причините за осирането - спорни, но миризмата е налице. Но нека темата да остане само с полезна информация. За да е в помощ на нуждаещите се. Щото почна ли да псувам - де що има български държавен администратор от женски пол, няма да си вдигне гащите със седмица... Ама идеята ми не е да им правя кефа на тях.

_________________
"Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.


Вто Яну 18, 2011 1:05 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 21, 2004 10:31 pm
Мнения: 9175
Мнение 
за всички кретени в държавата, които ми поискат Актуално състояние си нося разпечатано на хартия:
Цитат:
ЗАКОН ЗА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
В сила от 01.01.2008 г.
Обн. ДВ. бр.34 от 25 Април 2006г., изм. ДВ. бр.80 от 3 Октомври 2006г., изм. ДВ. бр.105 от 22 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.53 от 30 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.59 от 20 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.104 от 11 Декември 2007г., изм. ДВ. бр.50 от 30 Май 2008г., изм. ДВ. бр.94 от 31 Октомври 2008г., изм. ДВ. бр.44 от 12 Юни 2009г.


Единен идентификационен код
Чл. 23. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Агенцията определя единен идентификационен код, наричан по-нататък "ЕИК", задължителен за търговците и техните клонове, клоновете на чуждестранните търговци, вписани в търговския регистър както и в случаите по глава втора "а".
(2) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Единният идентификационен код се определя при първоначалното вписване в търговския регистър и остава непроменен до заличаването.
(3) Начинът за формиране на ЕИК се определя с наредбата по чл. 31.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.) Ако е посочен ЕИК, съдът, държавните органи, органите на местното самоуправление и местната администрация и лицата, на които е възложено упражняването на публична функция, организации, предоставящи обществени услуги, включително банките нямат право да изискват доказването на обстоятелства, вписани в търговския регистър, и представянето на актове, обявени в търговския регистър.
...

Глава шеста.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Нарушения и глоби
Чл. 40. (1) Лице, което е задължено, но не заяви вписване на обстоятелство по чл. 4 или не представи акт по чл. 5 в определения от закон срок, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., отм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 30.05.2008 г.)
(3) Ако след като е наказано с глоба, задълженото лице не заяви вписване или не представи актовете в определения срок, то се наказва с глобите по ал. 1 и 2 всеки месец до извършване на действията.
(4) С глобите по ал. 1 и 3 се наказва и длъжностно лице от агенцията, което, след като е длъжно, не извърши необходимото вписване, заличаване или обявяване в търговския регистър или не постанови отказ.
(5) За нарушение на чл. 23, ал. 4 виновните длъжностни лица се наказват с глоба от 100 до 500 лв.


вадя си го от чантата и ги моля да напишат отдолу:
"запознат съм със закона, дата, име и подпис". ако са институция ги моля и печат да сложат.
след което физиономиите стават още по-кисели, но работата потръгва.

на столична митница ЕОРИ се вади:
в ляво покрай кенефите (надушват се още от входа) по стълбите на втория етаж.
на площадката в ляво. има врата на предверие към други 3 стаи. в предверието бяха натрупани стари кашони с лични данни. кой каквото иска да си вземе.
надписи нямаше, ама може и да са сложили. стаята, която ти трябва е на 11 часа при влизане. официално става за седмица, но може да стане и за ден-два, ако не ти се нацупят.

ЕОРИ номера е данъчния номер с 4 букви отзад. даже може и сам да си ги сметнеш. не знам за какво изобщо трябва да се регистрира, още по-малко пък да се МОЛИШ да ти го направят.
тъпънари


Вто Яну 18, 2011 1:19 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Регистриран на: Нед Окт 10, 2004 8:55 am
Мнения: 1718
Мнение 
Хъх, какви са тия сложнотии дето са въвели да бюрократизират всичко 8O
Тук в долната земя до 1000 пари никой не го е еня какво внасяш или изнасяш, ако си превиш получаваш честитка плати еди колко си еди как си може и с BPAY, една супер лесна система за разплащане. Всяка банка си го поддържа с 2 кликания на мишката и си платил, ни регистрации ни декларации ни нищо.
Започвам да се чудя какви са тия болни умове там дето създават толкова ядове на хорицата, ифи и прави бизнес от там :?
Мани ми бях направил глупоста да си взема тъпия Stamp от наглите търговци за електронни подписи, наместо да може да си удължиш така наречения ел подпис вече не можело а трябвало пак да си купуваш по надлежния ред със всичките му фирмени глупости и бюрокрации друга такава джаджа, от какъв зор така и недоумявам :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

_________________
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !


Вто Яну 18, 2011 3:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 214 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Хостинг и Домейни