|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:42 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Проблем с инсталиране на ADSL модем
| Автор |
Съобщение |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
 Проблем с инсталиране на ADSL модем
Реших да инсталирам ADSL модема и на лаптопа. Понеже нямам CD ROM, копирах файловете на флаш памет и... не стана нищо. Изведе ми първо грешка "Error loading newdev.dll", а после и "Administrator privileges are required to install, uninstall, or configure the DSL software". При всички случаи грешката е от "инсталацията", която съм направил, защото се държи по същия начин и на друг компютър, на който опитах да инсталирам от флаша. Опитах със създаване на виртуален CD ROM, но нещо не се получи. Модемът е "Crypto F 201". Изтеглих някакъв файл от Интерне, но извежда същата грешка. Някой има ли идея как мога да реша проблема?
|
| Вто Авг 31, 2010 10:49 am |
|
 |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Проблем с инсталиране на ADSL модем
Имаш ли наистина необходимите права ?
|
| Вто Авг 31, 2010 11:17 am |
|
 |
|
E1
|
Имам ВСИЧКИ права. Копютърът е мой, личен, има само един акаунт - администраторски с моето име. Системата е Windows XP Home edition, SP3. Регистрирано. Редовно свалям и всички ъпдейти. Имам и легално копие на NOD32 и то от момента на пускане на лаптопа в употреба. Нямам нито една "пиратска" програма. Всички са платени и регистрирани. Не би трябвало вирус да си прави шеги при това положение. Инсталирам без проблеми всякакъв друг вид хардуер. Пробвах с камера, за да елиминирам съмнение за грешка. Файлът newdev.dll си е в директорията.
-------------------
Проблемът се реши по един неочакван начин... Оказа се, че ситуацията е добре позната на провайдера и когато се обадих, първият въпрос беше дали ползвам Internet Explorer 8. Той създавал описания проблем. Премахнах го, докато инсталирам модема, после го върнах и всичко си дойде на място.
|
| Вто Авг 31, 2010 11:24 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Може софтуера да е глупав и да иска да си влязал като administrator.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Авг 31, 2010 8:54 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То Crypto е много "нашенска" фирма. Чекай да ровична и ще пиша пак.
|
| Вто Авг 31, 2010 10:21 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Точно византийска, преди време на жената в аптеката им даваха МП3 свирачи като подарък от тази фирма. Докато налучкам как да им сменя езика на менюто от елински на шекспирски 
|
| Вто Авг 31, 2010 10:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Ровичнах и ... ужас!
Е1 , що се занимаваш с глупости? Купи си нещо с LAN най-малкото затова, че въпросното F201 е почти сигурно по-бавно от интернета ти.
Що ми се струва, че и аз имам някъде из кашоните такава машинка  обаче не ми е правила проблеми. С повече търсене ще намеря и CD-то.
В специализирания местен форум най-много открих F201 в раздел "Подарявам стар хардуер". После срещнах оплаквания като твоите през 2007-ма. Зареди http://www.crypto.gr/drivers/F201_XP_VISTA_VE.zip за да видиш к'во ще стане. А повечето USB-та имат малка подробност: да не са включени докато инсталацията не те помоли.
Значи: хвърляш това от линка в компа, чистиш максимално добре старата инсталация, рестартираш при изключен модем, стартираш новото и не включваш модема преди да си помолен или да направиш нов рестарт.
Обаче да имаш лаптоп и да нямаш безжичен интернет  Огледай се за оферти, ако трябва и доставчика си смени щото обикновено рутера го дават без пари и най-много да доплатиш за безжичното някой лев. Аз тука от промоции сума ти машинки насъбрах.
Едит: milenjs , май е южноафриканска (с нелегално византийско участие) и съвсем не е насочена към местен пазар - на такова си случил. Обаче хардуерът си струва парите и още 20% отгоре.
|
| Вто Авг 31, 2010 11:14 pm |
|
 |
|
E1
|
Ами всичко това за безжичния интернет е супер, обаче... Исках да си купя Wireless рутер и доставчикът ми даде съвсем просто и беззумно предложение: може, но при положение, че след прекратяване на договора стане тяхна собственост. Политика на фирмата. Да не разтъкавам на 5 страници къде, как и защо, но на този етап възможностите са: да такъркам това чудо, да си купя рутер, който после няма да имам или да сменя провайдера и да плащам двойно... И понеже не ми трябва кой знае каква бързина (не гледам филми, не свалям големи програми) няма смисъл да се тормозя излишно и засега ще чакам и това устойство да има съдбата на предишното - подмяна за free, защото му е такова качеството.
|
| Сря Сеп 01, 2010 12:00 am |
|
 |
|
optron
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 1:49 pm Мнения: 276 Местоположение: Бургас
|
Аз съм подкарвал уайърлес с ДСЛ-модем, но за целта модемът трябва да е с мрежов изход. Слагам допълнителен рутер, който точи нет от мрежовия изход на модема. Така рутерът си остава твой, независимо какви ги върши доставчикът ти.
Щом администраторският акаунт е с твое име, значи не е администраторски. На всички уиндоуси администраторският акаунт носи името administrator. В него се влиза като се логофнеш и на екрана за логон натискаш два пъти комбинацията Ctrl+Alt+Del (велика комбинация!!!). Появява ти се друг екран за логон и там пишеш administrator и евентуално парола ако си слагал.
Аз обикновено след нова инсталация на уиндоус изтривам втория акаунт, който той създава.
_________________ Digitally yours: Optron
|
| Сря Сеп 01, 2010 1:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Сигурен ли си в това? Няк'ви особености?
Щото хлапето на шефа вчера ми изрева, че не лови WiFi на неговия етаж и аз го сиктирдосах да си опъва жица. Става дума за 2-а рутъра - единият да тегли интернет от другия, обаче щото не съм го пробвал и ми пушеше главата му казах, че не става.
А номерът с администратора в шибаната боза работел! Не го знаех пък толкова години се белосвам с нея, даже за мастур ме имат. Аз обикновено забранявам всички акаунти освен на потребителя, де, но компа за жената още не е довършен. Ама това е гаден номер щото обикновено паролата на админа се оставя празна и всеки може да ти влезе като те няма.
Също така: декларираните при инсталацията потребители са с пълни администраторски права, лесно е да се провери, но това допринася за забравянето на акаунта на админа.
E1 , твоят доставчик идва периодично у вас да проверява к'ва машинка ползваш?! Не вярвам да могат / да са си дали зор да го установят дистанционно, но дори и да е така ще кажеш, че си имал проблеми с лайното им и си взел временно машинка от твой приятел което си е самата истина  И ги сменяй, мамка им фашистка!
|
| Сря Сеп 01, 2010 9:32 pm |
|
 |
|
optron
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Чет Ное 20, 2008 1:49 pm Мнения: 276 Местоположение: Бургас
|
Напълно сигурен. Просто модемът трябва да има етернет изход за интернет-трафика.
Рутерът се връзва към него все едно го закачаш към кабеларка, настроен да приема настройки по ДНЦП. Ако от доставчика не са скъсили ТТЛ-а на пакетите с данни, всичко работи. Ако са го скъсили, има лек и за това - за част от рутерите има фърмуер с отворен код който поправя тази "нередност".
Абе първо пробвай с обикновен рутер, в общия случай става.
ПП: Естествено, рутерът трябва да има уайърлес способности! 
_________________ Digitally yours: Optron
|
| Пет Сеп 03, 2010 12:59 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|