Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Теория на вероятностите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Теория на вероятностите
Оставам с впечатлението, че много от вас конструират у-ва за масово производство и такива който "тясно" приложение.
И тъй като в момента сзм седнал с една книга кьдето става въпрос за Теория на вероятностите и нейното приложение в електрониката, да ви попитам, съобразявате ли се с подобни писания. Имам в предвид като направите поръчка за по 10000 елемента изчислявате ли колко от тях се предполага, че ще "издъхнат" през първите няколко часа, колко през първите няколко седмици и т.н.
И другото, което в прочем ми се струва по-смислено, оставяте ли елементите да работят ден два, за да се покажат евентуални грешки. Защото чета ги тези работи и ми се струва някак странно да вържа 10000 кондензатора да работят няколко часа за да "изчистя" негодните, а тези формули тук са дадени така в книгата без подробно обяснение, без извеждане, дали може да им се вярва или са само академични писания.

Сря Юни 08, 2005 9:47 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Чак пък чрез теория на вероятностите :) . А иначе - пуска се стартова серия и се подлага на всякакви "извращения" - температурни и влагови камери, вибрации. След това няколко дена "наработка" и т.н. След това ако има някакви грижи се оправят и почва масовото производство, което при добра воля минава по същия път на стартовата серия. Така, че ако някой ще "издъхва" да е поне в завода, а не при клиента - ма понякога и второто става де 8) .

Сря Юни 08, 2005 10:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А за масовото производство, тук да не се обиди някой просто питам, произвеждат ли се крайни продукти масово в българия? А специализирани поточни линий, който работят на договори с големи производители и "бълват" на година по няколко стотин хиляди бройки?
Може въпроса да е глупав, но не се сещам да съм виждал "големи" стоки на който да пише произведено в някой български град. А не вярвам да е точно така, а и някакси ми се струва нереално електроника конструирана в България да се пройзвежда в Китай
:(

Сря Юни 08, 2005 10:59 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
HCL написа:
а и някакси ми се струва нереално електроника конструирана в България да се пройзвежда в Китай :(

Какво му е нереалното - точно така се прави даже, ако става въпрос за такива бройки. Както и в БГ се произвежда електроника, конструирана другаде. Незнам за другите градове, но във Пловдив има поне 3-4 големи фирми, които бълват десетки и ститици хиляди платки на ишлеме, т.е. дето са конструирани извън БГ.

Сря Юни 08, 2005 11:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ясно, мерси за информацията, добре е да се знае.
А някой може ли да даде адрес за контакти на някоя фирма. Нямам нищо конкретно в предвид, но преди 2-3 месеца ме бяха попитали как се движат цените и сроковете при нас, понеже в източна Германия ползват много чешки фирми, и тогава трябваше да отговоря, че идея си нямам.

Чет Юни 09, 2005 12:04 am
Профил WWW

Мнение 
Да, използва се теория на вероятностите, по този начин се изислява ориентировъчно времето до първия отказ за серия, времето за определен процент отпаднали изделия и от там гаранцонните срокове които могат да се дадът за съответно изделие, тъй като те пък са пряко свързани с това, тъй като загубата от поети гаранции не трябва да превишава цената :)
А за масово производство .... масово в БГ няма, то май самов китай остана, в БГ .. най-много едросерийно, при нас около 40 хил годишно ... дори и като едросериийно не можеш да го вземеш тъй като е под 100. Масово производство има на чашки, лъжички, панички :)

Чет Юни 09, 2005 12:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Преди работих във фирма "" (няма да й правя реклама, въпреки, че го заслужава). Tам беше задължително условие всички платки да наработят при екстремни условия (в термокамера) около седмица. След това устройството се сглобява, тества се окончателно, калибрира се и си заминава. Но фирмата ни прави промишлена автоматика и там просто няма компромиси.
Моите наблюдения са, че масово се монтират устройства, минават някакъв съкратен тест за функционалност и го дават на клиента да си ги има. Ако нещо не е наред, той ще се обади :evil: .
Е, малко ще си загуби времето човекът, ама така е по-евтино. Ми да. Иначе какъв е смисълът да го правим с най-евтините компоненти по максимално оразана схема, ако след това си губим времето и парите за тестове :?:

Чет Юни 09, 2005 6:57 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]