|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:39 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Приятелско напомняне
Напомням на всички настоящи, бъдещи и потенциялни престъпници, че е необходимо да се регистрират то края на тази година. Можете да се регистрирате практически навсякъде. Регистрацията е абсолютно безплатна и отнема съвсем малко време.
ПП. Не забравяйте да си носите личните документи, за да приключи успешно регистрацията.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Окт 16, 2009 5:25 am |
|
 |
|
zaphod
|
не схванах нищо. като истински българин аз нарушавам не един закон и без съмнение съм престъпник. така че къде да се регистрирам?
|
| Пет Окт 16, 2009 9:10 am |
|
 |
|
741
|
Тц, за престъпниците ще се открият специални бюра в Столипиново и Факултета, където срещу скромно възнаграждение ще продават регистрирани симки на килограм.
А "практически навсякъде" ще се регистрират потенциалните спамополучатели, дето не четат какво подписват.
Това последното е сериозно - "Съгласен съм да получавам повиквания, съобщения или електронна поща за целите на директния маркетинг, като съгласието ми може да бъде оттеглено по всяко време." Това е вмъкнато между другото, има го обаче едно към едно във формите за регистраця и на мтел, и на глобул. Все едно едни от други са преписвали.
Не ми се мисли за тия, дето имат изградени мрежи с по няколко стотин или хиляди модеми с предплатени карти какво писане ги чака.
|
| Пет Окт 16, 2009 9:21 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
|
| Пет Окт 16, 2009 12:47 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Приятелско напомняне
Що?
Да не би вече да задължават крадците да плащат осигуровки и данъци?
|
| Пет Окт 16, 2009 1:06 pm |
|
 |
|
nik
|
едва ли, по скоро приканват желаещите да си платят дълговете да побързат, защото след нова година ще им бъдат опростени
|
| Пет Окт 16, 2009 1:41 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Предполагам, че автора не темата има предвид това
http://new.zadnovinite.comoj.com/?p=1294
|
| Пет Окт 16, 2009 2:18 pm |
|
 |
|
ike
|
Точно така.
100% от престъпниците използват предплатени карти.
Това означава, че ако използваш предплатена карта значи си престъпник и трябва да се регистрираш до края на годината.
Ако не си престъпник трябва да сключиш договор и да си плащаш таксата всеки месец. На договор е малко по-ефтинко, значи щом ползваш предплатена карта значи си престъпник. Щом си престъпник значи трябва да се регистрираш с личната карта при оператора ти. Така по-лесно ще може да се проследява движението на престъпните маси и кой с кого и от къде говори.
|
| Пет Окт 16, 2009 2:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Всъщност това отваря ниша за бизнес.  Радиодетонатори с кодиран канал и поне няколко километра обхват.
|
| Пет Окт 16, 2009 3:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
После къде беше полицейска държавата и къде не (бъзикам се, няма смисъл пак да почваме оная тирада)  .
|
| Пет Окт 16, 2009 3:49 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Една от особеностите на демокрацията е, че хората сами си слагат каишките на вратовете.
Дава им се повечко свобода на действие в началото, и разбира се, започват изпълненията:
Ето ви безплатни разговори в мобилната мрежа - юруш народа да плямпа с часове.
Резултат - край на авантата.
Ето ви предплатени карти - юруш на измамите.
Резултат - край на анонимността.
Ето ви банкомати - юруш на ливанските примки.
Резултат - чипове по картите.
Ето ви шведска маса - Ганьо придърпва един стол,
започва мощно да плюска и казва: "Като дойдат шведите, ще стана".
.....
И после що ставала полицейщина... Да бе, що ли наистина?
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Окт 17, 2009 12:22 am |
|
 |
|
zaphod
|
ааа, за това ли била данданията. еми не знам, аз преди ползвах предплатена карта, сега фирмата ми плаща телефона. нямам нищо против като си купувам предплатена карта да показвам нещо със егнто ми върху него, нарушаването на гражданските ми права ми е през кура  нямам нищо против и да нося чип с радио предавател в него, въобще всичко което може да вбеси един правозащитник няма начин да е лошо 
|
| Съб Окт 17, 2009 8:05 am |
|
 |
|
ike
|
|
| Съб Окт 17, 2009 12:36 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Какъв е смисъла да имаш безплатни разговори, ако не говориш.
Не поясних какво имам предвид и ти клъвна.
Става дума, че преди доста време Mtel пуснаха безплатни разговори, народа като невиждал
захапа слушалките и само защото е без пари, имаше хвалещи се колко часа са навъртяли.
Съответно претоварени клетки, отказани разговори и други следствия от шведската маса.
Днес, при тези стотици и хиляди предплатени минути, вече няма тръпка.
Край на анонимността... но не и на измамите...
Ами то престъпници винаги ще има, що да се морим да ги гоним.
Разпускаме полицията, прокуратурата, съдебната система и кеф.
Или предприемаме мерки да затрудним лошите. Дори и с малко да е, пак е по-добре от нищо.
За силните ценители на анонимността има Африка и острови в океана.
Чипове има, ама и магнитната лента си е там. Ако ми запишат пина и магнитната карта доста стари банкомати с удоволствие ще раздадът парите ми
 |  |  |  | Цитат: > Банкови карти с чипИ тук идваме до идеята за чиповете. По същество тези чипове представляват Smart карта и работят по подобен начин на SIM картата в мобилните телефони. Този чип не може лесно да бъде копиран ( под лесно се разбира, че за да бъде копиран, картата трябва да бъде в престъпника в продължение на поне дни. За такова време собственикът ще се усети и ще я блокира ). Тези карти обаче имат и магнитна лента, която позволява да бъдат използвани и там, където няма четци за чип-карти ( по света има и такива места ). Ако обаче сложите такава карта в четец ( банкомат, ПОС терминал), който поддържа чипове, то освен магнитната летна, четеца проверява и чипа. Ако този чип не е наличен/не работи, какво точно става е решение на конкретната банка. Доколкото знам, в България, поради икономически съображения и многото подобни измами, в момента в който чипа на чип-карта не работи, транзакцията се отказва. Ето това е и допълнителната защита на тези чипове. |  |  |  |  |
All you can eat. Е те що поставят под съмнение възможностите ми?.
Другия път Ганьо не е канен на шведската маса - другаде да се доказва.
Наистина кога НЕ сме били полицейщина?
Никога, защото няма измислен начин само с добра воля да накараш
определени елементи от обществото да се движат по общоприетите норми.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Съб Окт 17, 2009 1:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ааа, затуй в МТела директно ми отказаха предплатена карта а във Вивата ми искаха лична карта да попълнят фактурата която не ми дадоха. Аз, тъпият "чужденец", изобщо не обърнах внимание... Ох, Българийоу!!!
|
| Съб Окт 17, 2009 2:56 pm |
|
|