Отговори на тема  [ 206 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща
Избори .... лошо ни се пише 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Избори .... лошо ни се пише
Не знам вие как го виждате ама лично аз съм доста притеснен какво ни очаква. Възможноста бат бойко да направи правителство заедно с костов, не е много голяма, чудно кой още ще вземе ... но като цяло идята бойко и костов да управляват лино на мен ми изглежда много зле, по лош вариант май няма, азсъм склонен болен идиот от атака да вземе сам власта отколкот да управляват бойко и костов .... бсп и дпс и те не са по добре, ама като разсъждавам май е по-добрият вариант, досега не съм гласувал на избори ама тоя път май ще гласувам, само дето не мога да измисля за кого....

Пон Юни 08, 2009 7:10 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Избори .... лошо ни се пише
ToHu написа:
Не знам вие как го виждате ама лично аз съм доста притеснен какво ни очаква. Възможноста бат бойко да направи правителство заедно с костов, не е много голяма, чудно кой още ще вземе ... но като цяло идята бойко и костов да управляват лино на мен ми изглежда много зле, по лош вариант май няма, азсъм склонен болен идиот от атака да вземе сам власта отколкот да управляват бойко и костов .... бсп и дпс и те не са по добре, ама като разсъждавам май е по-добрият вариант, досега не съм гласувал на избори ама тоя път май ще гласувам, само дето не мога да измисля за кого....

И на мен ситуацията никак не ми харесва. Защото има и такава възможност:
ББ печели с малко пред БСП, РЗС не влиза, а влиза НДСВ. Тогава се получават следните три възможни комбинации:
1. ГЕРБ+Сините+НДСВ
Ако не стане и не се разберат:
2. БСП+ДПС+НДСВ (което вече имахме, както казва Швейк)
Ако не стане и това:
3. Нови избори

Пон Юни 08, 2009 7:19 pm
Профил WWW

Мнение 
Ами зависи колко ще изкарат НДСВ и с колко ще са напред герб, защото е възмжно дори със сини и НДСВ бат бойко да не може да направи кабинет, още по лошо е ако НДСВ останат с БСП и ДПС, а ББ реши че трябва да урпавлява, тогава ще трябва да прави коалиция поне с 3 други партии .... тройна коалиция е зор, 4 или 5-на ще бъде мъчение. Сам по себе си ББ не ме притеснява толкова колкото онзи мазен циганин костов, тоя трябваше да го вкарат в затвора ама му простиха, сега БСП сигурно съжаляват, бих го дернал собственоръчно, само като го видя и ме избива на садизъм. Гледам че учудащо атака са взели доста повече от това което им даваха през целия ден.
Със сигурност ДПС ще вземат повече от колкото сега, по сигурно нещо няма, та доколко ГЕРБ ще вземат повече гласове не е ясно, БСП и те ще вземат поне малко повече, при сегашните резултати ББ няма големи шансове освен ако не прикотка НДСВ коетоне е невъзможно, но при един по сериозен резултат на ДПС нищо не се знае, освен ако не реши да прави коалиция с Атака за която каза че е невъзможна, или със Серго за кеото твърди същото, но реално това е единственият приемлив вариант който хем ще гарантира някаква относителна стабилност и приемственост, хем ще изкара ДПС от управлението, да май трябва да се надявам и ГЕРБ и БСП да изкарат сходни резултати, и то доста пред другите за да нямат особен избор освен коалиция помежду си. Серго е умен, и не би рискувал служебен кабинет и други избори щото на тях най-вероятно малките партии ще вземат повече, ББ обаче е тъпа кратуна та не знам дали ще се навие на коалиция със серго или ще се пробва на втори избори. Та мислейки май най-добре да си гласувам за БСП, колтко и да не ми се иска, всичко останало може да остави бойко и костов да управляват което ще съсипе дори и малкото неща станали последните 10-15 години.

Пон Юни 08, 2009 7:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И на мен не ми харесва и то не за пръв път.
Каквато и коалиция да се заформи - не очаквам нищо добро.
Трябва тотална смяна на системата. Иначе ще се влачим все в същия дух.

Пон Юни 08, 2009 7:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Преди време прочетох идеите за обединението на България на един наш позабравен държавник, Тодор Икономов. Той за ужас на своите съвременници ( 1879г. ) предлагал Княжество България да се откаже от свободите си и да приеме васалитета на Източна Румелия, същото обаче да се приложи и за Македония, т.е. трите области като васални области в рамките на империята. Това според него гарантирало едно целокупно възстановяване на българската държава в естествените й предели след 30-40г., или в най-лошия случай една дуална държава(като Австро-Унгария). И колко е бил прав, само след 39г. приключва ПСВ, Европа е преначертана наново, и вместо обединена България се ражда една пришка, наречена Югославия. По онова време обаче, никой не искал и да чуе, обявили го за луд.

Чудя се, ако Костов бе продължил да управлява, примерно още 1-2 мандата, колко по различно щеше да е сега, мисля нямаше да сме след Румъния, нямаше да има царе, които да дооглозват държавицата, нямаше да има Атака, Доган щеше да е история, нямаше да има Лидери, Нови времена и всякаква друга паплач.

Пон Юни 08, 2009 7:48 pm
Профил WWW

K'во сте се запретеснили. Като ,че ли не е било по-лошо. Не.че ме впечатлява добре, която и да е сегашна партия, но какво пък толкова.
Мислих си скоро какво е семейното положение на лидерите на основните партии.

Станишев - неженен, без деца
Борисов - неженен , без деца
Доган - женен неясно колко пъти , има дете (деца)
Яне Янев - не знам да е женен
Волен Сидеров - няма деца

Какво да искаме от тях? Семейства не могат да подредят, деца да направят и да възпитат, та държава искаме да оправят? Все едно в България няма семейни хора с деца.

Пон Юни 08, 2009 7:53 pm
Профил

Мнение 
ATAKA :idea:

Пон Юни 08, 2009 7:57 pm
Профил

Мнение 
Нямаше да има и България, няма друго правителство което да е крало толкова колкото това на Костов, за мандата който имаха не само че не направиха нищо, ами и откраднаха всичко което можеше. Това че влязохме във валутен борд не мисля че е кой знае каква заслуга. Ако погледнем назад мисля можем да видим едно, по време на управлението на НДСВ колкот и плюти да са, каквито и да бяха страната се стабилизира, икономиката дръпна, престъпноста намаля, не малка част от сивата икономика излезе на бяло, както и не малко от групировките започнаха легален бизнес, което не е лошо. Дали случайно или не, но по време на тяхното управление започнаха да влизат и сериозни инвестиции, в същото време не може да с екаже че са откраднали кой знае колко, ако си говорим за имотите на царя, нищо не е, и фирмите около тях не крадяха толкова много и нагло. Разбира се няма никакъв шанс те да имат някакъв глас в следващо правителство освен аконе стане чудо да изкарат над 15%.
Единственият вариант за нас е колиция която да има равнопоставени партньори, като количество гласове, без нзачение кои ще са те, разбира се варианта Герб - Сини е най-лошия, както и БСП- ДПС но лично аз го предпочитам.

Пон Юни 08, 2009 8:03 pm
Профил

sthx написа:
K'во сте се запретеснили. Като ,че ли не е било по-лошо. Не.че ме впечатлява добре, която и да е сегашна партия, но какво пък толкова.
Мислих си скоро какво е семейното положение на лидерите на основните партии.

Станишев - неженен, без деца
Борисов - неженен , без деца
Доган - женен неясно колко пъти , има дете (деца)
Яне Янев - не знам да е женен
Волен Сидеров - няма деца

Какво да искаме от тях? Семейства не могат да подредят, деца да направят и да възпитат, та държава искаме да оправят? Все едно в България няма семейни хора с деца.

Ами не знам колко хора го осъзнават, но това може би са едни от най-важните и критични избори след 10-ти, притесненията ми не са само от бизнес естество, в момента сме в криза, и ще става все по сериозна, избор ана партия без никакъв управленски потенциал е равносилно на самоубийство, ако се коалицира с Костов, твърде възможно е макар и с по малко гласове да се окаже водещо лице, а нищо чудно и премиер, не мисля че и те са партия с някакъв потенциал в момента, освен потенциал в измамите. Та в това състояние, да ни управляват подобни хора .... това е един реален шанс да видим колко добре ни е било зимата на 97-ма.

Пон Юни 08, 2009 8:08 pm
Профил

Koстов няма да става повече премиер. Той си го каза. Ще седи в сянка, вероятно като Доган сега.

Пон Юни 08, 2009 8:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
И на мен не ми харесва и то не за пръв път.
Каквато и коалиция да се заформи - не очаквам нищо добро.
Трябва тотална смяна на системата. Иначе ще се влачим все в същия дух.

Така е! Но единствено Яне Янев има смелостта да го каже, защото е малко откачен.
Държавата трябва да се рестартира!
Софтуера е толкова бъгав, че ще съсипе и малкото останал читав хардуер.

Пон Юни 08, 2009 8:44 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Тони, какви са фактите за кражбите на Костов ? Имаш ли данни ? Щото за всички политици говорят, че крали, но няма доказани факти.

Управлението на Костов бе нормално да е рестриктивно, с оглед на наследството получено от първия братовчед на Станишев. Това което завари царя бе една държава със строга фискална политика, а инвестициите се увеличиха по царското време, не защото юпитата помогнаха с нещо, а защото бе избрана датата за влизане в Евросъюза, това подтикна британските спекуланти да започнат да купуват имоти, така повлякоха крак. Но в какво са именно тези инвестиции ? В молове, в магазини, в жилища, в дистрибуторски мрежи, инвестиции в промишлеността и селското стопанство с лупа да ги търсиш. Това доведе до създаване на бананова република, а веднъж започнеш ли да ближеш банана, трудно сменяш занаята. Инвестициите в туризма след няколко години ще ги събаряме с кранове, както ги събарят в Испания. Костов остави минимална пенсия от 92лв., сега мисля(не съм сигурен) че е към 160лв., т.е. за 8г. се е вдигнала с 68лв., по 8.5лв. на година. Бизнеса се върти основно в алъш-вериш с държавата и общините, износа е драматично свит, населението продължава да намалява с бясни темпове, което ще рече, че много хора продължават да не виждат дългосрочна перспектива. Много от сделките, създадени от тройната коалиция тънат в мрак, никой не знае какви са точно клаузите в газовите договори с Русия, в строителството на АЕЦ Белене, създават се кризисни щабове само за софийския боклук, сякаш в останалите каази на България не живят хора, ЕС ни дере яко с членски вноски, а господата от шведската тройка вместо да се стремят да оползотворят максималното от европейските помощи, те правят точно обратното, че и срам нямат, показните убийства не секват, рушветчийството е благодетел, последно сме имали положителен търговски баланс по времето на Костов. На фона на тези мизерии, кражбите на Костов са като джобни пари. Не съм добър във врачуването, но мисля, че ни чака още един фалит като този от 1997г.(дано не съм прав). Да стискаме зъби, още 20г. и вече ще сме излезнали от кризата :)

Най-меродавна оценка за едно управление може да се даде ако се сравним с държави на нашия хал, примерно Румъния, по времето на Костов бяха след нас, но ето след един царски и един соц мандат ролите са разменени. Излиза, че няма на какво да се радваме.

Пон Юни 08, 2009 9:11 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
ToHu написа:
...Ако погледнем назад мисля можем да видим едно, по време на управлението на НДСВ колкот и плюти да са, каквито и да бяха страната се стабилизира, икономиката дръпна, престъпноста намаля....

Аз пък все си мисля че повечето от тези неща ги заложи управлението на СДС
НДСВ дойдоха на власт в една подредена държава и само обираха лаврите. И хич не ми се струва че откраднаха малко.

В последната година и нещо на правителстовото на Костов прекалено много го плюваха, даже до ден днешен продължават. Аз не мисля че следващите две правителства имаха по-малко корупция, ама всеки 2-ри ще каже че Костов е най-корумпирания.

Тази пропаганда и до ден днешен продължава. Лъжа повторена 1000 пъти си става истина за много хора. Фактите се виждат днес, 8 години след слизането на Костов от власт.
За мен всичко това се дължи на настъпените интереси на ченгетата.

Пон Юни 08, 2009 9:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Чудя се, ако Костов бе продължил да управлява, примерно още 1-2 мандата, колко по различно щеше да е сега, мисля нямаше да сме след Румъния, нямаше да има царе, които да дооглозват държавицата, нямаше да има Атака, Доган щеше да е история, нямаше да има Лидери, Нови времена и всякаква друга паплач.

То нямаше и България да има... :!:

Пон Юни 08, 2009 9:19 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
И преди съм споменавал, че имам неприятното чувство, че премиерът няма да е друг

Пон Юни 08, 2009 9:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 206 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща