Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Тотото 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Тотото
Бе какви са тия "странности", дето стават с БГ тотото да се падат едни и същи числа в два поредни тиража :D . Някакъв много як късмет ви е подгонил там 8) .
http://dnes.dir.bg/2009/09/16/news50788 ... #sepultura

Сря Сеп 16, 2009 10:03 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Че от кога тотото е до късмет?

Сря Сеп 16, 2009 10:20 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Тотото
Dimitar написа:
Бе какви са тия "странности", дето стават с БГ тотото да се падат едни и същи числа в два поредни тиража :D . Някакъв много як късмет ви е подгонил там 8) .
http://dnes.dir.bg/2009/09/16/news50788 ... #sepultura

Е те не случайно са казали хората, че тотото е "Ежеседмично преброяване на баламите в България"

Сря Сеп 16, 2009 10:33 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Бях само мернал заглавието на новината сутринта, сега оттук я и цъкнах - е тук
ще гепят някого дори и в БГ. Никой познал първия път, 18 следващия път...
Едни и същи числа, да бе. Някой е бил толкова тъп че не се е справил със софтуера
за фалшификации, оставил е стария файл някъде или нещо такова.

И аз никога не съм могъл да се начудя на желанието на публиката да се реди за
тото и лотарии. Май мъжете се хвърлят по тото глупости от безнадеждие, жените
пък сякаш по-изперкват по врачки и подобни глупости - не че няма преливане
между групите, де.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Сеп 16, 2009 10:41 pm
Профил WWW

Мнение 
Пуля се и не зная на какво да вярвам.
http://toto.bg/index.php?lang=1&pid=32&sid=51
Къде са тези 18 печеливши, къде има съвпадение на числата? Пък и така да е - то един джакпот са си разделили - няма и 50000.

Сря Сеп 16, 2009 10:53 pm
Профил

Мнение 
sthx написа:
Къде са тези 18 печеливши, къде има съвпадение на числата? Пък и така да е - то един джакпот са си разделили - няма и 50000.

Гледай 73-ти тираж

Сря Сеп 16, 2009 11:04 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
sthx написа:

В предишния тираж са (73-ти, 10.09.2009, III теглене).

Цялата работа наистина звучи много съмнително, но пък от друга страна не е коректно да се говори за вероятности на вече настъпили случайни събития. Тук някой може да си направи интересно изследване за това, доколко числата от тотото изглеждат случайни, на база на голям брой предишни тегления (и това обаче не е съвсем коректно).

И все пак, ако е нагласена работа, защо ще я правят толкова очевадна? Т.е. какво е това - теглят едни числа, после нагласят топчетата така, че да се паднат същите числа, като междувременно ги разгласяват на 18 човека? Щом могат да ги нагласят, защо пък ще ги нагласяват да са същите като от предишното теглене? На мен лично не ми изглежда странно, че са се намерили 18 човека, които са пуснали числата, които са се паднали предния път. Има всякакви странни типове - някои сигурно пускат дата и час като числа, други играят винаги с едни и същи, трети хвърлят зар, четвърти - боб и т.н.

Сря Сеп 16, 2009 11:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
mountaineer написа:
И все пак, ако е нагласена работа, защо ще я правят толкова очевадна?

Нарича се безнаказаност. В момента в България цари пълна анархия и се лъже и краде супер нагло и като за последно.

mountaineer написа:
Т.е. какво е това - теглят едни числа, после нагласят топчетата така, че да се паднат същите числа, като междувременно ги разгласяват на 18 човека? Щом могат да ги нагласят, защо пък ще ги нагласяват да са същите като от предишното теглене? На мен лично не ми изглежда странно, че са се намерили 18 човека, които са пуснали числата, които са се паднали предния път. Има всякакви странни типове - някои сигурно пускат дата и час като числа, други играят винаги с едни и същи, трети хвърлят зар, четвърти - боб и т.н.

Ми трябвало е да спечели един. Обаче не се стърпява, споделя с жена си, примерно. От там тръгва клюката, числата научават повече хора от първоначално предвиденото.

Сря Сеп 16, 2009 11:20 pm
Профил

Мнение 
Абе .. каква случайност бе, това ако е случайност е време да си купуваме ковчези и да се ровим, щото утре ще ни удари 100 км метеорит, след което през земята ще мине блуждаеща черна дупка с поне 100 млрд слънчеви маси, и в радиус от 10 светлинни години ще избухнят поне 3 свръхнови ... вероятността това да се случи даже не ми се смята сега колко е, но клони стабилно към 0.

Сря Сеп 16, 2009 11:46 pm
Профил

Мнение 
Да-трето теглене на 72 и 73-ти тираж има пълен съвпадък. :twisted:
И това го използват за повод да сменят директора ( икономист) със спортист. Ех, тоя ВИФ...
Много конспиративност ви гони. :D Що да не може самото тото да улучи шестица (същата е вероятността), след и като простосмъртните могат? И в щатите миналата година е имало същия случай.

Чет Сеп 17, 2009 7:20 am
Профил

Мнение 
18 шестици и 30 петици.................... 8O
има късметлии................. :wink:

Чет Сеп 17, 2009 8:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако на някого му се рови из статистиките, нека види кога са се падали 18 шестици от едно теглене и то в 6/42 (най-слабо играната игра от трите на тотото). Там където се срещат две случайности, определено има закономерност. Нещо се е издънило в иначе добре смазаната машина. :D

Чет Сеп 17, 2009 8:38 am
Профил WWW

Мнение 
Цитат:
Досега БСТ беше единствен на пазара, предлагащ хазартна игра със залози на числа. "Еврошанс" също е игра с цифрови залагания, подобна на "6 от 49", "6 от 42" и "5 от 35". Тя получи лиценз точно преди година, но стартът й се забави заради ограничения от Комисията по хазарта (КХ), защитаващи интереса на тотото. Според тях спортни залози за числови игри не можеха да се правят в помещения за залози върху спортни резултати. Така на практика "Еврошанс" не можеше да използва пунктовете на "Еврофутбол", също собственост на Божков, и трябваше да направи значителни инвестиции за нова мрежа. Тази пречка за частния оператор отпадна на 18 май, когато КХ разреши за различни игри

Какъв е шанса един мегаскандал да затрие тото-то точно след като Божков е получил лиценз за частно тото? Едно към колко милиона? :D :D :D

Чет Сеп 17, 2009 8:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
sthx написа:
И в щатите миналата година е имало същия случай.

фундаменталния световен проблем е, че вместо ние да се очовечим, всички се вциганиха.

ако се замислим по-философски, се оказва, че просто ние сме имали (май) по детски наивни очаквания, че батковците са добри априори. но все ми се струва, че ако в щатите някой бивш шеф на тотото, веднага след като е станал "бивш" си напазарува няколко големи вестника и телевизии, ще му разплетат и чорапите.

още една подкрепа за тезата ми:
нашенския ни архонт, след като стана евро депутат, го избрали за евро-шеф на спорта (и залозите)
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=230030

евро депутат - депутат, който взема подкупи в евро
мама праска - голяма и тлъста свиня, която ражда прасенце.
прасенце - нещо, което по-късно се превръща в голям и влиятелен в кочината шопар.

Чет Сеп 17, 2009 9:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
sthx написа:
И в щатите миналата година е имало същия случай.

фундаменталния световен проблем е, че вместо ние да се очовечим, всички се вциганиха.

ако се замислим по-философски, се оказва, че просто ние сме имали (май) по детски наивни очаквания, че батковците са добри априори. но все ми се струва, че ако в щатите някой бивш шеф на тотото, веднага след като е станал "бивш" си напазарува няколко големи вестника и телевизии, ще му разплетат и чорапите.

И за двете си прав, естествено. И и за двете и на мене ми се ще да не беше ...

А за по-надолу - шефове на тотото, депутати и подобни цигойнерщини направо не ми се
мисли, че накрая мислите ми все до силови упражнения стигат (пък нито съм особено як,
нито достатъчно въоръжен :-) ).

Тая история влезе и в световните новини, чух я по BBC Worldservice на два пъти докато
се приспивах. Въпросът, който тамошният коментатор имаше, беше дали числата са излезли
и двата пъти в един и същи ред.... Ако са сгафили и това, верятно всички записи на тегленето
ще са се "изгубили". Май досега в БГ тоя въпрос не е задаван, та вероятно и изгубени записи
ще има.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Сеп 17, 2009 12:52 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща