Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Френски коли ~ френски самолети ..... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Френски коли ~ френски самолети .....
Много пъти съм се чудил как хората си купуват френски коли, ама това пък да си купиш френски самолет не мога да го разбера, втори автобус падна ... накрая ще се окаже че имат производствен дефект, или по скоро си излетяха летенето, направиха по 5-6 годинки и почнаха да капят .... мое ли си купи човке нещо дето е барал французин, нема се кача вече на плет който е с автобус .... бойнг може да са същата работа ама, ако стане нещо поне ще падам със чиста съвест че няма замесен циганин от франция, мексиканците поне са весели :)

Вто Юни 30, 2009 10:29 am
Профил
Аватар

Мнение 
Говориш абсолютни глупости. Извинявай, че ти го казвам, ама инженер си, не таксиметров шофьор.

Вто Юни 30, 2009 10:33 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
че с колите нещата не вървят на добре е факт.
и то не е само заради многото електроника. и механиката е зле.
новия (2008) мерцедес дърпа към литър масло на 5000км. от сервиза казаха, че било нормално.
на старата (1999) хонда не съм доливал никога масло. сменяш, караш 15К километра и маслото си е все толкова.
стария котарак фърляше от някаква гарнитура. смениха я за 5лв и сега не харчи. не че го карам кой знае колко.
ама за младия съм ви разказвал как ми спряха чистачките заради греше фърмуер на моторчето.

та в авиониката всяка грешка може да е фатална
като се счупи колата - спираш, псуваш, риташ гумата и толкова.
мен като ми спряха чистачките ми се наруши графика с 1 ден (принудително спане) и толкова.
ама на самолета ако му спрат чистачките точно като каца, или трябва да мунатиснеш ctrl-alt-del при заход, всички пътници са пътници.

Вто Юни 30, 2009 12:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
абе и по един на месец да пада, пак е хилята пъти по-безопасен от кола. само в бг по хиляда годишно мрат от коли, в другите държави не е много по-розово.

Вто Юни 30, 2009 2:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами много от нещата в днешния свят са на доизживяване, някои вече ги
няма (Конкорд например го няма, совалка остана само една). Има и нови,
особено ако става дума за шарении. Неграмотността е взела необратими
размери (тия, дето вземат решения за наемане нямат елементарна грамотност
да видят нечия неграмотност).
От години знаели, че сензорите за скоростта не работели на новите еърбъсове,
кво от това. Кой знае какво го е свалило тоя. Преди 10-15 години избухна един
боинг малко след излитане, от промъкналото се в пресата стана ясно, че се е протрила
изолацията на жицата, дето ходи до някакъв нивомер за гориво и айде... Това не
е неграмотност, просто е доизживяване, де. Да не говорим в Русия какви ги хвърчат
на доизживяване, ама оттам не е такава новина като падне нещо (то оттам не бяха
кой знае какви новини и "падналите" хеликоптери с губернатори в тях в рамките
на пандемията, дето ги хвана в началото на Путин, де).

Добре дошли в 21-и век.

:D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Юни 30, 2009 2:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Мисълта ми беше, че все още никой не знае защо са паднали самолетите от последните два случая. "Заводски" проблем е възможно най-малко вероятната причина за авиокатастрофа.

Може да е всичко - пилотска грешка, грешка на наземен персонал, лоша подръжка на самолета, както и съвкупност от злощастно подредени събития.

Но е тъпо да се мисли, че щото "френския циганин" е въртял гаечния ключ, затова падат Еърбъси. Още повече че това са самолети на по 10+ години, т.е. циганина дето го е пройзвел едва ли има някаква вина. Ако въобще е технически проблем, то той почти сигурно се дължи на лоша подръжка.

От друга страна - склонен съм да мисля, че качествения контрол при пройзводството на Еърбъс е по стриктен от този на Боинг. Все пак Боинг са си чисто частна компания със статут на държава в държавата. Те си пишат правилниците, които сами след това си изпълняват. Отделно че плащат "заплатите" на една камара "сенатори" и прочие законодатели. Така че ако искат да заобиколят някоя "неудобна" наредба - им е много по лесно. Докато при Еърбъс всичката тая бюрократична сган прави много по трудно заобикалянето на стандартите. Осен това в Европа има цели касти от бюрократи които само измислят стандарти и всевъзможни ограничения.

Вто Юни 30, 2009 2:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
........
Може да е всичко - пилотска грешка, грешка на наземен персонал, лоша подръжка на самолета, както и съвкупност от злощастно подредени събития.

Но е тъпо да се мисли, че щото "френския циганин" е въртял гаечния ключ, затова падат Еърбъси. Още повече че това са самолети на по 10+ години, т.е. циганина дето го е пройзвел едва ли има някаква вина. Ако въобще е технически проблем, то той почти сигурно се дължи на лоша подръжка.

Дааа....
Може да и проклятие, може да е черна магия или влиянието на "Тъмната сила", еврейски заговор или да падат с помощта на "Световната конспирация".... :D

Вто Юни 30, 2009 3:29 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Обикновенно подобни катастрофи са съвкупност от събития. Самолетите са сериозни машини и по принцип там важи правилото че каквато и да е единична повреда/грешка не трябва да доведе до катастрофа. Т.е. обикновенно се касае за съвкупност от събития - лошо време + пилотска грешка + някаква повреда.

Вто Юни 30, 2009 3:48 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе аз темата я пуснах повече на шега, но съвсем сериозно не бих си купил никога френска кола, а имам едно много силно съменние относно френската инжинерна мисъл, съдейки по френски недоразумения на които съм попадал.
Иначе за колите то последните 5 години всички правят май едни и същи боклуци, може би само японските и то някои от тях са все още читави.
Дедо не с еоплаквай с мерцедесо, на мен алфата от както съм я взел ми гори литър на 2000, 10 пъти я гледаха и все е ОК, казаха нормлано било около 0.5 на 2000 ама щото аз съм я карал много жестоко затова горяла, не че не и вадя душата ама ....

А относно защо са паднали, абе може би са много фактори, ама в един месец два ербъса ...... няма нищо случайно, и както хортаа са казали ако едно нещо сеслучи веднъж може да не се случи никога, но случи ли се два пъти със сигурност ще се случи и трети път ... не искам самолети да падат че много често ги ползваме, ама ....... и съвсем сериозно ще проверявам да не би да летиа с автобус случайно, оък може и нищо да им няма на самолетите, ама аз не вярвам във случайности.

Вто Юни 30, 2009 4:12 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Тони, не си взимай френска кола ! :twisted:
Да не ти казвам как се сменят крушките на фаровете на рено...... За това трябва да ходиш в сервиз и процедурата струва 35 кинта без лампата!
Инженерна мисъл, какво да се прави... Разглобява се цялата предница, за да се добереш до фара! 8O

Вто Юни 30, 2009 4:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ТЕНДЕНцИЯ Е повличането на крак при авиоинцидентите - за справка минали години :idea:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Юни 30, 2009 4:53 pm
Профил WWW

Мнение 
WDW написа:
Тони, не си взимай френска кола ! :twisted:
Да не ти казвам как се сменят крушките на фаровете на рено...... За това трябва да ходиш в сервиз и процедурата струва 35 кинта без лампата!
Инженерна мисъл, какво да се прави... Разглобява се цялата предница, за да се добереш до фара! 8O

Всичките им коли са такива, ако се съди по колите за самолетите направо са за оплакване :wink:
Един познат големи ядове с кормилната уредба мисля че някакво рено беше, уж не бяха толкова износени а все му се вадеха кормилните накрайници и си носеше едно чукче да ги връща обратно 8)
Да не говорим че и едни цени са си сложили на частите чак да ти се отще френска кола :?
Аз карам Нисан сега и за 20хил/км 100гр масло не е доливано. Даже съм се зарекал че ще я карам додето се предаде сама че да я сменя с друга ама не иска 8)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Юни 30, 2009 5:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А да ти е известно че Нисан е собственост на Рено :D

Вто Юни 30, 2009 7:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ми ... :oops: аз карам френска кола - Рено Клио. Никога не ми се е налагало доливане.
Що се касае за скапания ми френски дизел - монтиран е през годните на Опел (Воксхол), Мицубиши, Волво ...

А за самолетите ... дори ненавреме сменен горивен филтър може да причини проблем. Да не говорим за другите неща ...

Вто Юни 30, 2009 8:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
по скоро ROHS е единият заподозрян

http://listserv.ipc.org/scripts/wa.exe? ... &S=&P=5648

BAE май са искали да зарадват евро бюрократите със първия ROHS самолет?

Вто Юни 30, 2009 8:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща