Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Реклами по телевизията!?! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Реклами по телевизията!?!
Забелязвам от извесно време насам, че като пуснат рекламите по телевизията 7 месечната ми дъщеря гледа като зомби в телевизора. По всяко друго време е буквално невъзможно да и се задържи погледа там, но по време на рекламите се върти и само натам гледа.

Какво им има на тия реклами???
:?

Нед Юни 28, 2009 9:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
По принцип не допускам, защото има много регулаторни органи, които не биха допуснали, но съм чувал, че има 25 кадър, който е свободен и може да се ползва за злоупотреби в телевизията. Но пък от друга страна като знам в каква държава живеем при толко видни неща не се вземат мерки, та товали ще има чак толко строг контрол.

Нед Юни 28, 2009 11:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
the_bull написа:
По принцип не допускам, защото има много регулаторни органи, които не биха допуснали, но съм чувал, че има 25 кадър, който е свободен и може да се ползва за злоупотреби в телевизията. Но пък от друга страна като знам в каква държава живеем при толко видни неща не се вземат мерки, та товали ще има чак толко строг контрол.

Не е проблем да се провери. Правиш си запис на рекламата на диска и после с някоя програма за видеобработка си я анализираш кадър по кадър.

Нед Юни 28, 2009 11:54 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми то няма нужда от 25ти кадър. Първо че е "много" забранено. Второ че не е нужно. Има сигурно цели институти които с това се занимават - подбор на цветове, звуци, образи. Човешките възприятия и възможността за манипулиране на съзнанието посредством тях се изучават от първата световна война насам.

Лесно е - децата ги примамваш с звуци и цветове, мъжете с цици. Ей на кво толкоз не и харесват на рекламата на мастиката.... не мога да разбера :)

Интересно е друго - с какво примамват жените. Щото аз ако бях жена, бих искал да праха за пране да се рекламира от мъж с поне 8 плочки на корема. А те "леля Мария". Аз ако съм жена няма да пипна прах за пране от ужас че мога да заприличам на леля Мария :):):)

Пон Юни 29, 2009 10:06 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аве стига глупости. 25-ти кадър.
Къде го слагат - след нормалните 24 ли? Айде малко мислете.

Ефекта от 25-тия кадър се вижда като премигване на изображението, все едно е смущение. Цялата работа е че не може да се осъзнае какво си видял, но то все пак ти влияе на подсъзнанието. Но така или иначе - вижда се!

При сегашните реклами като че ли се разчита на друго - по-силен звук, по-ярка и цветна картина, послания в повелителна форма, и т.н. психологични подходи...

Пон Юни 29, 2009 10:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами Цецо - при жените си играят с комплексите им. Някои жени са просто фанатични на тема чистота, а те видиш ли, им дават перфектното решение. Леля Мария е такава, за да вдъхва доверие....

Помисли си колко реклами има на тема килограми и отслабване...

Пон Юни 29, 2009 10:14 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: Реклами по телевизията!?!
Tisho написа:
Забелязвам от извесно време насам, че като пуснат рекламите по телевизията 7 месечната ми дъщеря гледа като зомби в телевизора. По всяко друго време е буквално невъзможно да и се задържи погледа там, но по време на рекламите се върти и само натам гледа.

Какво им има на тия реклами???
:?

Нема а се ПуАшиш! :twisted:

То и Моето хлапе (2 г.) беше така, дори успяхме да го научим като почнат рекламите да си сяда на дивана и от там да гледа!
Нищо друго не му задържаше вниманието, но напоследък забелязвам, че вече не им обръща толкова внимание! Сигурно са му омръзнали?

Вие сигурно я държите малката до теУвизоро и тя слуша непрекъснато. Та рекламите са нещо повтарящо се и тя ги запомня и всеки път наостря слух като ги чуе.

Пон Юни 29, 2009 10:16 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
и без звук резултата е същия, не е от това.
явно науката за промиване на мозъци е напреднала доста, щом така първосигнално действа.
добрата новина е, че с напредване на интелекта въздействието намалява

на политиците мантрата е: как не случихме на народ...
а на рекламните агенции: докога ще ни развалят рекламите с тез тъпи филми

Пон Юни 29, 2009 10:47 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе реклами. Какви реклами ви гонят в БГ?

Я питайте задокеанските колеги - що е то реклама.... Как сериал от 40мин. го правят на 1ч.20мин. Там мозъците не ги промиват, там направо ги накисват.

Голям смях ми е като дават там хитовите сериали, дето напоследък и тука се навъдиха - "Lost", ония от затвора и пр. Първо дават ги веднъж седмично. Второ гледаш 15 мин, после 15 мин реклама и така се редува. Незнам що за идиот може да издържи да ги гледа. Аз като бях там и една серия не можах да изгледам до края. Пълен отврат. Пускаш телевизора и шанса да улучиш реклама е 50%. Направо ми домиля за Канал 1 :):):)

Тука мизерията си има и положителни страни. В колкото по богата държава съм ходил, толкоз количеството на рекламата набъбва.

Пон Юни 29, 2009 11:18 am
Профил ICQ

Мнение 
Е добре де, ама ми писна вече от реклами на румънски език!!
Нашите си ги изтрайвам някак - ама на румънски ми иде нагорно...

Пон Юни 29, 2009 1:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
velio написа:
Аве стига глупости. 25-ти кадър.
Къде го слагат - след нормалните 24 ли? Айде малко мислете.

Ефекта от 25-тия кадър се вижда като премигване на изображението, все едно е смущение. Цялата работа е че не може да се осъзнае какво си видял, но то все пак ти влияе на подсъзнанието. Но така или иначе - вижда се!

не само че се вижда, но и се осъзнава и може да се прочетат ясно надписите без никакво напъване. това с 25тия кадър е пълна простотия, достойна за конспираторски болни мозъци.

Пон Юни 29, 2009 2:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Wise написа:

Следващия път - едногодишна командировка в Силистра без право на връщане. До като го научиш! :D

Пон Юни 29, 2009 3:11 pm
Профил WWW

Мнение 
Lupus написа:
Wise написа:

Следващия път - едногодишна командировка в Силистра без право на връщане. До като го научиш! :D

Ама трябва и да се обрязвам май, че там гледам доганците са на власт..............и ще бъдат............
Тя крепостта си е турска отвсякъде, ама и дунавската скумрия на турски ще проговаря вече :oops:

Пон Юни 29, 2009 4:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho, няма страшно, като стане на 1,5 - 2 години няма да имат ефект, ама радвай се ти сега че поне това и фашта вниманието. Щото мойта взе чак на година и два месеца да се захласва, та майка и взе да успява някак да я нахрани. Сега по няква телевизия "Супер 7" дават анимацийки почти цял ден та с тях се храним. Иначе мъкаа, мъка...

Пон Юни 29, 2009 4:49 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе не знам ... малката и тя се заглежда, а голямата вече ги учи наизуст .. явно не минава с годините, то и аз редовно се сещам за оня мърмот ....
Иначе докато бях в US за мой късмет не съм гледал и два часа ТВ, тъкмо си купих ТВ те спряха кабела, па за кабела трябваше некакъв договор да се сключва, пък мен ме домързя да ходя .. те така, живях си без ТВ, голям кеф ... е сега вече е пуснат, катоотида другия път ще ми промият мозъка сигурно и за предния ми пропуск :)
к1 е най-добре, по БТВ много ме дразнят вече с тия реклами, то бива, бива ама .....

Пон Юни 29, 2009 4:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща