| Автор |
Съобщение |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
 Дайте идея къде да си продължа обучението...
В момента съм 11-ти клас, незнам дали като дойде време да кандидатствам (вероятно след 2 години) всичко ще е както сега, но все пак искам да попитам, да съм предварително информиран. Засега мисля да ходя ТУ-София... В момена специалността която уча се води "Ел. техник на компютърни системи", искам или да продължа същата или близка до моята професия, или да уча програмиране и/или микроконтролери - гледам в тях има много хляб  Кандидатските изпитите на какво са? От кои предмети се взима оценката впредвид за балообразуването за ТУ? Питам да знам отсега на кои предмети да наблягам, че наш'та, българската работа е винаги в последния момент... Казвайте всякакви препоръки каквито имате, всичко ще е от ползва. Благодаря предварително!
|
| Нед Окт 22, 2006 12:25 am |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Като начало си набележи няколко ВУЗ-а и се снабди с кандидатстудентските им справочници. Там е описано всичко, спициалности, изпити и т.н.
|
| Нед Окт 22, 2006 12:29 am |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Наблягай на математиката и бягай от ТУ ф-л Пловдив. Ту София бил 24,3 пъти по-добре от Пловдивският.
Само им сртавни сайтовете и ще си оформиш впечатление.
|
| Нед Окт 22, 2006 8:40 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Брей, толкова ли е зле филиала ? През 92/97г. беше на добро ниво, всичко беше ново и запазено, все пак бивше АОНСУ.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Окт 22, 2006 10:03 am |
|
 |
|
3aek
|
|
| Нед Окт 22, 2006 10:16 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Заек - хехе -> да  Дъ Бест както се казва. хихихиххи.
Въпреки че за инжинерна специалност немските у-ситети  са за дълбоко замсляне 
|
| Нед Окт 22, 2006 10:55 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Зависи към какво се стремиш. За съжаление, в БГ (а и май по света), няма специалности, в които по еднакъв начин да са застъпени програмирането и хардуера. Все пак, ако почнеш, примерно, няква хардуерна специалност в ТУ, ще ти преподават някви основни (и не толкова) неща за програмирането, докато ако си в Информатика във ФМИ, компютъра остава абс. черна кутия за теб, а смяната на изгоряла крушка в хола ще представлява определен проблем. 
|
| Нед Окт 22, 2006 11:06 am |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Ако знаех немски въобще нямаше да се чудя къде да уча БГ . Както препоръчахте ще се снабдя с брошути, има ли друго място където не е препоръчително да ходя
Реконструктор, за електрониката и смяната на крушката в хола - няма да имам чак такъв проблем  С електроника се занимавам откакто се помня, и добре че има интернет - повечето от знанията ми са от нета... Не ми се иска да се занимавам само с програмиране - и "железарията" ме влече много 
|
| Нед Окт 22, 2006 11:10 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
според мен и стенфорд и бъркли не са за пренебрегване.
ако избереш първия, ще имаш шанса да посетиш някои курс на Кнут, преди да се е пенсионирал.
дано тогава проима време да си допише седемтомника...
|
| Нед Окт 22, 2006 1:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Наистина западен университет е много добра идея. Заслужава си да се замислиш  .
|
| Нед Окт 22, 2006 5:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Да ти имам и довода. На твойте години (предполагам и при твойта заетост) чужд език се учи за една година.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Окт 22, 2006 6:00 pm |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
[/quote]
Брей, толкова ли е зле филиала ? През 92/97г. беше на добро ниво, всичко беше ново и запазено, все пак бивше АОНСУ.[/quote]
УУУУПС съжалявам за примера със сайтовете стара ми е информациятааз като учех до миналата година сайта беше плачевен и информацията се появяваше след като вече не е актуална и никой няма нужда от нея. Явно за 1 година университета има развитие. Иначе стола е на далавера вкусно и евтино.
|
| Нед Окт 22, 2006 7:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
бе виж сега..
Ако си решил да учиш в чужбина...прегледай си дебелината на джоба(или джоба на на твоите родители).Защото даже и да не знаеш езика първата година ще го учиш така здраво че ще го научиш..но парици ще се харчат по въпроса
А за България вузовете са много...трябва да си изясниш като цяло математика-информатика или инженерна подготовка искаш да получиш....двете наведнъж не става каквото и да ти говорят. Добър инженер не може да е добър математик и обратното..
вече въпроса ТУ- Габрово ,Варна, Шумен, Пловдив, София си е въпрос на лична преценка, също както се видя по нагоре във писанията въпрос на лични комплекси относно региона където живееш/учиш/работиш и защо ли не си във друг регион
имай в предвид че повечето фирмени семинари(където показват нови неща/и се завързват контакти) се организират в София...
та по въпроса ти сам трябва да вземеш това решение, защото съвети отвсякъде идват ама живота си е твой!
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Окт 22, 2006 9:11 pm |
|
 |
|
sthx
|
В края на краищата не е важно човек къде и какво е учил, а какво е научил.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Окт 22, 2006 9:52 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
|
Ще видим дотогава как ще са цените в чужбина, но сега като гледам се чудят как да ги оскъпят здравата... Най-ветоятно ще уча в БГ, като гледам в София и във Варна има най-добри отзиви...
|
| Нед Окт 22, 2006 9:54 pm |
|
|