Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
PicBASIC 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение PicBASIC
Моля, ако някой може да ми помогне да си намеря PicBasic Pro Compiler.
Ще бъда безкрайно благодарен.

Съб Апр 23, 2005 6:49 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Хм .... скоро някой ми споменаваше за някакъв Basic компилатор .....но линка ми е на работа ..... но чесно казано .. защо не се насоиш към С.

Съб Апр 23, 2005 6:54 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Не работеше ли само Бил Гейтс на Бейсик ?!?!? :D

Съб Апр 23, 2005 10:16 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
kvant , погледнах си архивите и намерих едни сорсове безброй и даташитове за Бейсика около 7Мб са , само това съвпада с темата "PIC BasicPro Compiler.pdf", ако искаш ще ти ги пратя на майл , аз лично така и не намерих време да се занимая с Бейсика...

Съб Апр 23, 2005 10:22 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
И нищо не си загубил. Всички сериозни компилатори са за C като гледам. Аз съм се занимавал с бейсика и по мои наблюдения PC е неефективен и неудобен, пък кво остава за дребни процесори. Странно е че се ползва от толкова много хора.

Нед Апр 24, 2005 9:22 pm
Профил

Мнение 
Ами ползва се защото много от задачите не са много сложни, а той предлага п интуитивен начин на писане ... поне така си мсиля че си мислят позлвателите му .... за мен най-интуитивно си е asm, но С-то напоследък доста взе да го измества в програмите ми. Има версии които не работят никак зле, един познат доста хвалеше преди време някакъв .. а и онзи ден също ми дадоха линк към едни версии .... но аз си позлвам С, но може би за начинаещи, или за хора без особенни претенции е по удобен за използване.

Нед Апр 24, 2005 10:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Виж за асемблера не мога да се съглася. Че се учи лесно,да ама за интуитивност ..... аз още не знам как се правят на асм някои доста основни неща дето на C са ми една проста команда . А и за съвременни приложения е просто неприложим,нещо дето на C ще стане за час 2 на асм ще ти глътне деня че може и другия. А вече трябва разработките да се скъсяват по срокове максимално че пари трябва да се изкарват.
А за интуитивноста на беисика явно зависи от човека. Работил съм на беисик но за първи път като пипнах C преди няколко години ми се стори доста по удобен и раздвижен,и се отказах от всякакви по нататъчни занимания с беисик,всъщност някои път си правя някои неща под ACCESS и там ползвам неговия вграден беиск :D ,но това е друг въпрос.

Сря Апр 27, 2005 12:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз на Basic си спомням да съм писал в 4-5-ти клас...щото тогава имаше Правец-82... :D Така де, явно го ползват щото са не се задълбочават в програмите. Доколкото си спомням, то и масив не можеш да направиш там... Абе аз имам тука някъде един Basic за PIC, обаче лиценз няма (ше трябва лекарство да му се търси). Беше направено баш като за ламери, а иначе ми хареса симулатора му...Имаше доста функции но не можах да ги огледам...Сега качвам няколко такива дето ги имам на компа си в data.bg, по-обед ще напиша и адреса #-o

Сря Апр 27, 2005 4:22 am
Профил

Мнение 
Има масив в бейсика, ама вече не помня как се декларираше, с DIM маи .. или нещо такова ..... едно време игра съм писал на бейсик ... а на правец 82 .. Лого .... :)

Сря Апр 27, 2005 8:44 am
Профил
Аватар

Мнение 
И да има, няма място за сравнение със С-комилатор...ето какво пробвах преди време: http://www.picbasic.org/...

Изображение

Сря Апр 27, 2005 10:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]