Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
И пред нас се шири..... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение И пред нас се шири.....
Вчера и днеска гледам новините за убийството на един писател-мутра,неговите изявления и реакцията на хората след хладнокръвното му убийство. Човека си е отишъш,но преживе се прежалил да раскаже какво става в държавицата ни.Не съм му чел книгите - от това което е по новините добивам представа за ситуацията.Та реакцията на съответните служби ми се вижда някак си насилена,колкото да се покаже че се извършва дейност.Започвам да се питам аджеба къде живеем и какви сме.Апатията към това,че някой е застрелян и то на публично място започва да ме плаши.Ситуацияте е почити като уестърн от дивия запад.Снощния коментар от ТВ Европа ме втрещи: за да се почне какво да е разследване срещу някой бос,трябва да се уведоми шефа на следствието,та той да уведоми окръжния прокурор,той от своя страна главния прокурор,който пък трябвало да пита министъра и ако се получела благословията му чак тогава да се действа-в противен случай не може.
Та на база на тази обстановка,която не е от вчера или днес се опитвам да разгадая скромната душевност на днешия българин- но уви ударих на камък.Не мога да разбера овчата вяра на някой хора,които като видят някой политик едва ли не виждат месия в него.Приказките че този и онзи щял да ни оправи и видиш ли колко бил кадърен този или онзи политик и какви идеи има?Не мога да проумея защо всички гледат назад какво било а не какво ще става ?От миналото би трябвало да са само изводи,ама повечето хора май живеят в спомени и с тях се самозалъгват без да мислят за бъдещето.Та в този ред на мисли нещо не мога да се оправя.И най-вече някой може ли да даде смислен отговор на въпроса: Защо българина се отказва от това да мисли и да решава самостоятелно? Защо никой не смее да поеме отговорност,макар и да живееш и да умреш също си е отговорност?

Вто Апр 08, 2008 7:43 pm
Профил

Мнение 
Еееееех Кичо....

днес си "изгубих" половината ден да прочета една от "книгите" на въпросната личност... Ако и 1/10 от написаното е вярно... А така като навръзвам събитията силно подозирам, че е вярно (иначе не вярвам в главата на тоз 34 годишен младеж да има толкова акъл, че така да навърже всичко) просто ви е бедна фантазията за какво иде реч...

Ако има любопитни ето ви линк да си дръпнете да почетете...

http://www.e-bookbg.com/index.php?optio ... &Itemid=61

Коментарите са просто излишни... Прочети ги и ще разбереш защо реакцийте на службите са такива... Както и много други неща... Просто няма държава... Всичко е една мафия...

Вто Апр 08, 2008 7:57 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Благодаря за линка.

Сря Апр 09, 2008 9:05 am
Профил

Мнение 
Ами не съм му чел книгите, но знам за няколк орепортера световно безизвестни коит се пробваха д апишат и не оживяха, дори репортажите им не излязоха, тоя да не е батман та е преживял да издаде 7 книги ако в тях имаистина, или лп оскоро нещо различно от публично известната истина ....

Сря Апр 09, 2008 12:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Ами не съм му чел книгите, но знам за няколк орепортера световно безизвестни коит се пробваха д апишат и не оживяха, дори репортажите им не излязоха, тоя да не е батман та е преживял да издаде 7 книги ако в тях имаистина, или лп оскоро нещо различно от публично известната истина ....

Не е батман, а само с по-горен чин в службите. Мислил си е, че ще го пазят, като клепе противниковата групировка. Но нещата се менят.
Един кръстник си отива, идва друг, и какво? Оопс!!!

Чет Апр 10, 2008 1:31 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Разстрелват се публично всички политици-комунисти, бивши, настоящи, пребоядисани, боядисани, всичката сган на възраст от 18 до 80 години, въвежда се за 15г. военен режим, след което се прави президентска република, с парламент от 50 човека.

Чет Апр 10, 2008 6:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
и създаваме модела на един туркменистан например? там парламента може и да е от 10 души, зависи колко роднини има бащицата президент :D

Чет Апр 10, 2008 6:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
и създаваме модела на един туркменистан например? там парламента може и да е от 10 души, зависи колко роднини има бащицата президент :D

За Туркменистан не знам, ама бих ти дал за пример Чили след Пиночет. Или Турция след Кенан Еврен. И нека някой ентусиаст ми обясни колко добре работи и какви блестящи резултати дава сегашния ни модел на "демокрация"....

Чет Апр 10, 2008 6:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
абе както бе казал чърчил демокрацията е ужасна, но най-доброто което имаме в момента
мился че за има няма 50 години демокрацията ни ще се изчисти от лайната в който е родена сега, мечтата ми е ако видя една скандинавска демокрация реализирана например, там хората наистина вярват на политиците си а онези пък колкото и да е невороятно не ги лъжат
разбира се ние май няма да сме живи тогава но... ни остава да помечтаем, не забравяйте че последните 15-20 години доста неща се промениха към добро, като отида в сърбия, украйна, русия имам едно такова дежаву всичко ми е до болка познато и се чудя как може всички които почват от нашия старт да минават и правят всички грешки които и ние правихме и как като че всичко трябва да се изстрада и на народа да му писне

истината за престъпноста е една - ще я има докато партиите се финансират натъмно, някой ще плаща на изборите и след това ще има чадър за бизнеса

Чет Апр 10, 2008 8:28 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Според мен изборите трябва да са мажоритарни

Чет Апр 10, 2008 9:12 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
абе както бе казал чърчил демокрацията е ужасна, но най-доброто което имаме в момента
.............
истината за престъпноста е една - ще я има докато партиите се финансират натъмно, някой ще плаща на изборите и след това ще има чадър за бизнеса

Чърчил е визирал Англия, а не България. При нас престъпност ще има до тогава, докато има партии. Колкото повече партии, толкова повече престъпност! Днес в парламента имаше пак дуел с плюнки. Опитваха са да си доказват кои са били по-бащи на мафията през последните 20г.

Добавено:
lz написа:
Според мен изборите трябва да са мажоритарни

Напълно съгласен!

Чет Апр 10, 2008 9:16 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
За експеримента "демокрация", в този й вид, 20г. са достатъчни. Ако питаш тези, които са си намазали и Дзадниците с медец, не 20, ами поне още 100г. трябва да експериментираме в посока криворазбраната цивилизация.

Чет Апр 10, 2008 10:07 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
3aek написа:

нима? като е най-доброто което имат, как стана така че всичките колонии дето са ги трупали векове, за няма 50 години си "извоюваха" свобода? от де се зеха филми като "трейнспотинг", "гепи" и "две димящи дула"? преди 200 години подобни сюжети в същата тая англия биха изглеждали абсурдни и нелепи, зрителя не би разбрал въобще за какво се разправят.
демокрацията смуче. ако не смучеше, щеше да завладее света за няколко века след измислянето си, но не - имало я е преди поне 3000 години, после е била смачкана от незаразените варварски народи, после пак е преоткрита от болните борци за правда и свобода. вероятно я е имало и преди 3000те години, но не са се запазили писмени паметници, а само руини на процъфтяващи градове, които ей така от нищото са западнали. и пак ще бъде смазана и пак след това преоткрита, така докато стремежа към равенство и братство не бъде изличен от човешкия геном.

Чет Апр 10, 2008 10:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Само да ви питам, тия дето все ревете за мажоритарни избори, какво мислите за следната ситуация:

Малко градче, има няма 1000-2000 избирателя. Местния феодал коли и беси (я братя Галеви, я Фидел Беев), държи всичкия бизнес и решава да влиза в политиката. За кого мислите ще гласуват селяните (гражданите) при едни мажоритарни избори.Феодала ще купи половината, другата половина ще сплаши и готово.

Вижте какво става на местните избори. В Несебър направо се пазаруваха кметски кресла като на пазар. Всичкото местен боклук се сдоби и с административна власт на местно ниво. При чисто мажоритарни избори за паралмент ви гарантирам, че парламента ще се напълни с местни феодали на 70-80% (заради разпределението по региони). Т.е. местния боклук ще може да управлява директно и държавата. И сегашните боклуци дето са в парламента - ще ви се видят цветенца.

Мажоритарните избори са за осъзнати и интелигентни племена. На простия българин колкото повече му даваш възможност да избира - толкоз повече се забива в лайната. Тъжно, но е факт...

Аз вместо мажоритарни избори ви предлагам нещо друго - нека са си както сега. Но да се въведе ценз за платени данъци. Който не работи към момента на изборите - да не гласува. Просто и практично - който храни държавата - той определя кой да я управлява. За съжаление никога няма да стане.

Пет Апр 11, 2008 8:54 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Само да ви питам, тия дето все ревете за мажоритарни избори, какво мислите за следната ситуация:

Малко градче, има няма 1000-2000 избирателя. Местния феодал коли и беси (я братя Галеви, я Фидел Беев), държи всичкия бизнес и решава да влиза в политиката. За кого мислите ще гласуват селяните (гражданите) при едни мажоритарни избори.Феодала ще купи половината, другата половина ще сплаши и готово.

С тия 1000-2000-20000 избиратели може да стане кмет на село Долно Уйно.... Най-много на Дулово... За да вкараш човек в парламента ти трябват на порядък повече гласове. А разликата в нагласите при местни и парламентарни избори е като между наш Илия и Свети Илия. :D

Пет Апр 11, 2008 2:52 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 63 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща