Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Честито на всички балъци дето се осигуряваме съвестно....:) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Честито на всички балъци дето се осигуряваме съвестно....:)
http://www.capital.bg/show.php?storyid=463728

Сря Фев 27, 2008 4:31 pm
Профил ICQ

Мнение 
Еми то така се прави отдавна... Кво се учудваш? Принципа е "давай кинтите па ние ще мислим как точно да ги откраднем законно"... Така че... тия идиоти от мен пари нема да видят... Или поне ще видят минимума който е задължителен... За повече ще има да почакат малко... Просто с всеки изминал ден нещата тука стават все по-зле и по-зле... Айде пак нека некой да ме оплюе, че сме на това дередже заради такива като мене... Когато видя че данъците които плащаме и бюджетния излишък не се крадат а се използват за нашето благо (вдигане на заплати, за здравната сиситема и осигуряването, за пътища и инфраструктури) може и да почна да си плащам реалните данъци... Ама докато така безочливо крадат и точат нашите парици под една и друга форма... Тц.. Аз не участвам...

Сря Фев 27, 2008 5:20 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами .. който се осигурява да му мисли, аз лично на тая държава и лев не давам, квото може да вземе като данък от фирмата вземе, лично от мен няма да види и стотинка, ако искат ще им направя норариално заверена декларация че нито искам да се лекувам, нито да получавма пенсия и да не ме занимават с глупости, пък който иска нека им плаща. На служителите и на тях мога да им плащам осигуровки на пълно възнаграждение ако много настояват, но това ще дойде от техните заплати, така че на мен ми е все тая.
Но честито на всички печеливши, мангали, безработни и министри които ще усвоят вашите парички.

Сря Фев 27, 2008 6:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
и аз така, гледам колкото може по-малко да вкарвам в бюджета. правя го не за себе си, а за благото на народа
:)

Сря Фев 27, 2008 8:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Правилното отношение, разбира се, е да не им се дава нищо - инак с каквото
им дадеш отиват да си купят повече пушки и наемници и ги пращат за още.
Като ме накарат да повярвам, че мафията-държава тук е станала
само държава, може и да променя отношението си (вероятно ще
зависи от мнооого работи но това събитие и без друго никак не е на дневен ред) :-)
Лошото е, че вече имат достатъчно пушки и наемници, та да взимат насила
каквото им трябва и без да им го дава човек (само ДДС е 20%).

Остава ни да си помечтаем за мрачното средновековие с тежкия десятък....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Фев 27, 2008 8:49 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
и аз така, гледам колкото може по-малко да вкарвам в бюджета. правя го не за себе си, а за благото на народа
:)

Голям алтруист се извъди и ти бре! А иначе - мога само да се съглася с tgi, Тони и Колето. За да не пиша и аз същото :)

Чет Фев 28, 2008 10:58 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
чета днес вестниците - здравната вноска щяла да се вдигне с 3%. не е така.
вдига се с 50% :evil: (от 6% на 9%) при това пак за да се натрупкал резерв. още не били решили вкой здравен фонд да идат, щото сигурно още не са си го регистриали. имат 6 месеца, ако не стане регистрацията - ще трупкаме още година.

дебили... кретени... идиоти...
всяка година измислят по една мег-простотия. тази са повече

Чет Фев 28, 2008 11:35 am
Профил

Мнение 
Мдааааа... още не прибрали парите.... Ето и за какво ще отидат евентуално....

http://dnes.dir.bg/2008/02/28/news2718076.html

Или това е поредната измислица за да си оправдаят 50%-то увеличение на здравния рекет.... Копеленца мръсни....
:evil:

Чет Фев 28, 2008 2:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ето още една "добра" новина от "десния" политик Бате Гойко

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=464297

Как ме поряза мизерника... На следващите избори ще гласувам с бележката от данъчното.... :evil:

Чет Фев 28, 2008 2:59 pm
Профил ICQ

Мнение 
А вие чухте ли какви такси иска да въведе за право на строеж ..... безумие, и тия пари ще се откраднат вместо да отидат за инфраструктура. Мног оппо правилно е да задължавта строителя да изгражда инфраструктура около обекта, паркинги, улици, градинки вместо да му вземат някакви безумни суми на кв. м но ... градинката не купува мерцедес ....

Чет Фев 28, 2008 5:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Инфлация, дами и другари, другарки и господа. До преди седмица, като ходех да мия колата, трябваше да пусна 2 долара на копейки, че да започна миенето, след което на всеки 4 минути зареждаш поредните копейки. Сега гледам са го направили 2.5 долара. Преди време кафемашината не поемаше банкноти по 10 и 20 рупии, сега ги приема.

Тук са му намерили цаката на инфлацията, като се вдигне пускат печатниците, после почват да свалят лихвите, което щяло да подпомогне икономиката. Като нищо не стане, обяснението е, че са се уплашили чуждите инвеститори и са преминали на евро, затова ще свалим още лихвите, че да се теглят кредити. Кредити обаче пак не се теглят, а още повече чужди инвестиции се изтеглят.
От банките започват да притесняват клиентите с депозит по-голям от да речем 10,000 рупии. А бе, много малко печелите с тия ваши депозити, лихвата малка, я дайте да Ви кажем къде да инвестирате, нали сте наши клиенти, ще помагаме. Я тука, в тая пирамидка, след 2 седмици пирамидата рухва, е ми кой Ви е виновен, те съветите са наши, ама парите ваши, Вие решавате в крайна сметка какво да ги правите.

Като видят, че нищо не става, започват да търсят виновник. Опааа, я, а бе Вие иранците, още ли имате мераци, я чакай сега да Ви кажем чий е петрола под вашите пясъци. Ама той е наш ! А бе, я да Ви го ... Как ще е ваш ? Пясъка може да е ваш, но петрола отдолу е наш. Започва се поредна войничка, или се притискат новите източно европейски съюзници за изграждане на нови бази, за превъоръжаване по стандартите на бай'Нато, след което икономиката изведнъж се съживява. Хубаво, ама то въоръжението като не се води война, не се използва, по-малко старее. Затова през 5-6г. ще сменяме стандартите.

Пускат се слухове, че еди какво си е на изчерпване, и ще поскъпне, започват масови покупки на акции, обаче след време казват, ами ние се объркахме, няма да поскъпва, започва бясно продаване на акции. Така се прави световна икономика.

Чет Фев 28, 2008 5:33 pm
Профил WWW

Мнение 
Така се прави US икономика, спекуланти има навсякъде, ама май само там самата държава е спекуланта. Обаче за сметка на това не вдигат осигуровките всеки ден .... и данъците са по човешки ..... само дето сега не знам как клиента ми там ще приеме като му кажа че долара им много пада и ще има корекция в цените .....

Чет Фев 28, 2008 7:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Така се прави US икономика, спекуланти има навсякъде, ама май само там самата държава е спекуланта. Обаче за сметка на това не вдигат осигуровките всеки ден .... и данъците са по човешки ..... само дето сега не знам как клиента ми там ще приеме като му кажа че долара им много пада и ще има корекция в цените .....

Ами следващия път му оферирай в евро с оправданието, че така ни го налагат от ЕС, като техен член. :lol:

Чет Фев 28, 2008 10:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Честито и на собствениците на по-стари автомобили :)

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=464563

Ей докаде го докарахме.... Леваците намаляват данъци - а всички десни партии ще се избият кой да ги повиши.

На следващите избори ще гласувам за Доган. Той е единствения последователен политик в БГ.

Чет Фев 28, 2008 11:28 pm
Профил ICQ

Мнение 
Аз пък се чудя, защо данък сгради трябва да бъде съизмерим, или даже по-малък от колкото на един автомобил. Не съм проучвал как е по странство, но съм убеден, че това не е така. Сигурен съм , че ще и този данък ще се "поевропейчи", но ще бъде вече късно. В Испания за тази година са отделили 2 милиарда дъжавни средства за бутане на хотели. В момента 30% от построените напоследък апартаменти по черноморието са свободни. Не са малко и закупените апартаментити по големите градове с цел "инвестиция" (спекула) и изчакването на по-виски цени на които да се продаде. При това намаляващо население, каква е идеята на тази инвестиция не е много ясна. На празните апартаменти и на пустеещите земи трябва да се сложи специален данък.

Чет Фев 28, 2008 11:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща