Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
CeBIT 2008, Hannover Germany 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение CeBIT 2008, Hannover Germany
Някой ще ходи ли на изложението? Планирам да го посетя на 9-и, ще се радвам нa срещa с някои форумници.
С t_i_t_o и ronetix ни се размина бирата на Embedded World-а, но времето притискаше :(

Вто Мар 04, 2008 7:29 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Основно щели да наблягат на "компютри, пазещи климата". Като се замисля - пълна отврат. :)

Вто Мар 04, 2008 8:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Основно щели да наблягат на "компютри, пазещи климата". Като се замисля - пълна отврат. :)

хаха, а обещават ли с парите от експото да построят училища във африка? :lol: :lol:

Вто Мар 04, 2008 11:17 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
zaphod написа:
Реконструктор написа:

хаха, а обещават ли с парите от експото да построят училища във африка? :lol: :lol:

zaphod,
по принцип и аз най-мразя расизма и... :)
но мой познат южноафриканец си ми каза, че след падането на апартейда съвсем очаквано е почнала кампания за строене на училища и т.н
все хубави работи, дотогава липсващи на коренното население на Африка.
но да видиш след някоя годинка как афроафриканците почнали да си опожаряват училищата и т.н.
на въпроса ми защо така:?:
отговора беше -> ми като почнат да се изпълняват тези програми(образователна медицинска и т.н) "по-тъмнозелените" нямало вече за какво да протестират... вече не са угнетени/обезправени и т.н., а трябвало да почнат да работят(да се трудят :!:)
мдамм а те не искат такова нещо(обобщено де едва ли всички са така)
е да не забравяме, че моя човек е родом от Претория -> демек малкко му е изкривено мисленето по отношение на "по-тъмнозелените" ама все си мисля, че има зрънце истина :!:

Вто Мар 04, 2008 11:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не сьм бил в тази част на Африка и познанията ми по темата са повьрхностни, но "нямало вече за какво да протестират..." ми звучи някак несериозно като довод. Дори и да приемем, че подобни палежи са факт, това не изглежда като смислена причина.
Подобен стереотип на мислене може да е валиден в западна Европа, но в Южна Африка... пред кого да протестират и за какво, за социални добавки, за помощи? Не ми се вярва. Тези училища се строят за деца, с цел да им ce предоставят някакви основни знания. Голяма част от населението в тези страни не знае какво е СПИН и как се заразява с него човек, вьпреки честотата с която се среща тази болест.
Термини като безработица, трудова квалификация, социална политика не мисля, че са адекватни, камо ли да се посочват като причина за палежите на училища.
А и критика кьм подобни проекти или кьм благотворителността като цяло е редно да се прави от хоратa които я финансират.
Но дори и да има нещо вярно и вьзгледите ми по вьпроса да са погрешни не ми харесва на кьде отива темата. И тьй като сьм я пуснал сьс сьвсем различна цел ще помоля тази дискусия да се пренесе на друго място.

Сря Мар 05, 2008 12:38 am
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
HCL,
както казах моя човек е бял от Претория :) и може доста да преекспонира, но аз съм склонен да му вярвам! погледни в Пловдив какво стана като направиха къщичките на нашите "по-тъмнозелени" събратя :( :
1. изгориха паркета,
2. продадоха каквото можеше да се изкърти
3. вкараха по некой друг кон в къщата
4. дават обяснения че циганската душа не може да седи между 4 стени
и пак плачат, че няма къде да живеят :!:
същото е и за училищата -> програми за обучение, без да пускат чаветата на училище :?: как става това:?:
нали те си ги спират за да ходят да просят :!: и после плачат, че няма обучение, неграмотност и т.н.
6. а като се сетя за купищата боклук и пълчищата плъхове пак в един пловдивски квартал, кой каквото да ми обяснява, това си е циганската душа

така, че какво му се учудваш на африканския начин на мислене :?:
а има за какво да протестират и още как :!:
има правителствена политика, всички фирми еди си колко процента персонал да са "по-тъмнозелени" образованието и опита не е фактор, само цвета на кожата :!: и то не само работнически места, а и мениджърски :!:
абе расизъм ама инвертиран(сега черните мачкат белите)

Сря Мар 05, 2008 11:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
UNICEF има публикувани множество доклади по вьпроса. Това, което сьм чел е основно на немски език
http://www.unicef.de/schulenfuerafrika.html
но не е трудно да се намери и на английски.
Програмите са насочени кьм строежа на училища за основно образование. В голямата си част това са отцепени региони, кьдето дьржавни училища не сьществуват или са твьрде малко на брой и са препьлнени.
Паралелно с програмите за строене на училища вьрвят и такива за изграждане на сьоражения за добив и сьхранение на питейна вода.
Основен аспект на който се набляга е, че строителните работи в голяма част се извьршват от местното население на доброволни начела.
Тези които са строили нещо знаят, че не е лесно да му драснеш сам клечката.
В Южна Африка има около 11 милиона сираци. Техните родители сьс сигурност не им пречат да ходят на училище. А много от училищата имат такси и изсиквания за униформи, за тях са необходими средства.

Сря Мар 05, 2008 12:47 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Независимо какво подтиква подобен вид благотворителност: религиозни вьзгледи, сьвест, морал и т.н. тя следва да се поощрява и подлага единствено на конструктивна критика. Организации като UNICEF далеч не са идеални, скандала в Германия тази Kоледа го доказа за пореден пьт. Но зад тях стоят идеални цели адресиращи именно тази част от нас, която ни кара да проявим интерес, загриженост, а понякога и любов кьм заобикалящия ни свят.
Сьс сигурност има истина в множеството критики насочени кьм дейността им, но мисля, че само осмиването на слабите им места не допринася с нищо.

Сря Мар 05, 2008 1:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
HCL написа:
А и критика кьм подобни проекти или кьм благотворителността като цяло е редно да се прави от хоратa които я финансират.

тая концепция не я разбрах. се едно да кажеш "критиката към холокоста е редно да се прави от хора които са горили евреи". нали точно хората които не одобряват дадена дейност я критикуват, от къде на къде ще търсиш критика от филантропите финансиращи благотворителните лигавщини? това е все едно да критикуват сами себе си.
колкото до палежите на училищата, ето моята хипотеза (хуманистите да не четат) :
негрите не вдяват много от науки, но пък имат здрави инстинкти и надушват опасните неща. инстинктите на негрите са им подсказали че образованието е коварна отрова и те съвсем правилно са постъпили опожарявайки училищата :) на белите това може да изглежда необяснимо поведение, но то е същото както преди земетресението животните хукват да бягат, а хората се пулят и се чудят какво става. умния човек знае какво става и ще последва животните, нищо че не може да усети опасността. затова трябва да последваме примера на негрите и да опожарим и нашите училища, само че да го направим като бели хора - с напалм и планиране :)

Сря Мар 05, 2008 8:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod, когато някой сади дьрво насред бунището много хора биха го критикували, обяснявайки колко е безсмислено начинанието му. На кой му е притрябвало дьрво там? С какво ще е полезно? Не осьзнава ли, че това дьрво е предварително обречено и не е ли по-добре да го засади на друго място, в някой парк примерно? И тези им сьждения ще изглеждат логични. Но да кажем, че човекьт не ги послуша и засади дьрвото по средата на бунището.

...Ще мине време, дьрвото ще увяхне и нищо няма да се промени.
...Ще мине време, случайно ще изсипят купчина лайна вьрху дьрвото, ще го наторят, то ще пусне корени в бунището и ще се превьрне в оазис насред боклуците. Един ден ще увяхне, но тези които са го видяли ще запазят образа в сьзнанието си, разбирайки че са способни да сьтворят нещо красиво сред купчините лайна.
...Ще мине време, дьрвото ще преживее. Един ден ще закрият бунището, ще го зарият, а наблизо ще построят завод за преработване на отпадаци. А вьрху заритото бунище, до старото дьрво ще посадят много други дьрвета.

Критиката е нещо полезно, когато е конструктивна. Когато я правиш с желание да помогнеш, когато сам се стараеш да вникнеш в проблема, да го разбереш. Ако не разбираш и нямаш желание да разбереш човека сьдящ дьрво, няма как да си му полезен.
A има много причини да посадиш дьрво и нито една да попречиш на някой друг да го стори.

Чет Мар 06, 2008 12:30 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
къде ме видя да критикувам безсмислието на филантропската дейност? аз не критикувам безсмислието, а вредата и. предполагам че това е твърде кощунствена мисъл, та не си се сетил, но пък отдавна пишем тука, се трябва да си забелязал кой какви възгледи има.

Чет Мар 06, 2008 9:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
не бе колеги,
Въобще не исках да разпалваш филантропо-расистки страсти :!:
Идеше реч за нормалният въпрос ще строим училища... но дали те искат това :?:

някъде бях чел/или чул, незнам дали беше публикация с историческа стойност или художествена за некви племена някъде из джунглите
и имало река и дошли бели да строят мост през реката.... колко добре щяло да бъде колко полезно.. но вожда казал учудено защо ни е мост ние отдругата страна на реката не искаме да ходим :!:
та така...
незнам дали е правилна и аналогията с 100$лаптоп за бедни страни дето се оказа че ще е поне 400$ и след шумната медийна вълна никой не иска да прави такова нещо, а още по малко го искат хора от страни където за 100$ 1 месец семейтвото ти яде нормално :!:

а иначе поста беше за цеБита... ще се радвам ако отида но да не остана разочарован като през 2003г. иначе е яко ей така да си развеееш крачолите из цеБита

Чет Мар 06, 2008 2:44 pm
Профил

Мнение 
MYXATA написа:
...незнам дали е правилна и аналогията с 100$лаптоп за бедни страни дето се оказа че ще е поне 400$ и след шумната медийна вълна никой не иска да прави такова нещо, а още по малко го искат хора от страни където за 100$ 1 месец семейтвото ти яде нормално :!:

Бе ние да бяхме запазили производството на Правчо сега в суматохата можеше и на 99$ да го шъткаме със 100% печалба. :wink:

Чет Мар 06, 2008 2:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
да бе и с монитора ИМКО2 да млатиш слоновете като ти дойдат в нивата :)
или пускаш онази велика програма "ГОВОРЕЩА ПРОГРАМА НА ......................" забравих му името на този човек но определено е бил гений :!::) Щерев ли беше как ли :?:
та както и да е пускаш през нея текста на някоя стенограма от народното събрание и хиените/чакалите и др.дребни хищници бягат поне на 10 км. и стават вегетариянци :!:

Чет Мар 06, 2008 3:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
запфход, на мен ли така ми се струва, че са те надупили, чак феса ти се е килнал, е батий слона дето е бил :lol:

Чет Мар 06, 2008 6:14 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща