Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Made in China... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Made in China...
Малко снимки на едно чудо на китайската промишленност...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160777

Преди два дни колега ме помоли да погледна това чудо (захранване за монитор) дали може да се ремонтира.
Първо ми направи впечатление, че кутията е залепена здраво. Но нали съм си упорит срязах залепеното и я отворих. Пред погледа ми се откри уникална гледка, която съм увековечил под формата на снимките от линк-а по горе.

Съжалявам за лошото качество на снимките но в този момент нямах друго освен телефона ми подръка....
На последната снимка съм показал кутията на въпросното устройство, заедно със стандартите на които уж отговаря...

:? 8O

Вто Авг 07, 2007 10:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ами нищо чудно и да отговаря...
не е чак такава трагедия. има доста компютърни захранвания, които са по-зле от това.
това поне има 2 филтъра на входа и нещо като Y-кондензатори. колко вършат работа е друг въпрос, ама все пак ги има. май онова сивото е Х-кондензатор, което си е супер лукс за китаеца. дори и термистор има, да му чудиш. е, няма филтър на изхода, ама това е детайл.

явно са ги мъчили много излъчванията. тая платка отдолу си е живо набутване. сигурно им е останала като отпадък от нещо, как така не са сложили ламарина с изолирбанд, не мога да повярвам.

в този обем 50W са на ръба на разтопяването. сигурно пече адски, дори и на празен ход?
какво беше изпушило?

Вто Авг 07, 2007 10:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]