Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Работната ръка (3) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Работната ръка (3)
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=294414

Да си кажа, че направо се смях като я четох статията. Иначе нещата вътре тоя път се покриват с действителността. статистически. според мен.

Чет Ное 16, 2006 11:46 pm
Профил ICQ

Мнение 
Да в голяма степен е вярно, ако не и напълно. Такива са българските работници, могат всичко, знаят всичко, работното им време е достатъчно за да свършат работата си, дори е доста повече от нужното :)
Интересна обаче е онази съпоставка колко процента са в директен допир с клиента. Високия процент в европа ми навява мисли за усуложнена бюрократщина и борба за повече работни места, като да минеш през 3ма консултанта и 2ма мениджъра за да си поръчаш кашон принтерна хартия ....
А относно микроклимата .. Бъгарина по принцип е дебелокож, както в отношението към останалите, така и в тяхното към него. Ако днес те напсуват сигурно ще ти е криво, ще му теглиш няколко майни и утре вече ще си го забравил, а някой други не забравят. Затова и различни по род конфликти не им прави впечатление, това е доста добре от една страна, спестяват се мнго проблеми с които на запад, еле пък в САЩ си губят времето. Сексуалното насиле също, какво е сексуално насилие, че ти си намигнал на колежката, или си обсъжал задника и, или пък ако тя ти се метне и ти вземеш че се вържеш. Тук жените за щастие на работодателите все още живеят в реалноста, а осен това я няма глупават съдебна система като в САЩ, която да им дава възможност да се възползват от всякакви подобни случаи. Тук по скоро манталитета е малко ориенталски, въпреки че лично за мен жените и мъжете са абсолютно равнопоставени ..... стига едните да не карат коли по възможност или да ги карат далеч от мен :)

едит: редактиран правопис :)

Пет Ное 17, 2006 12:25 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Работната ръка (3)
Цецо написа:
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=294414

Да си кажа, че направо се смях като я четох статията. Иначе нещата вътре тоя път се покриват с действителността. статистически. според мен.

Е, по отношение на мен, не се покриват никак. По отношение на повечето колеги в бранша, също. ;) По отношение на други "удачни професии" - също. ;)

Пет Ное 17, 2006 10:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Статистика брато. Винаги има черни овци - дай боже да ставаме повече.

Пет Ное 17, 2006 10:40 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Статията е прах в очите...
Били сме и ние в "по-развитата част от Европа", видяхме и компетенцията и на работниците и на шефовете...

разговор с френски електронен инжинер(преразказ)
- защо работиш в тези интернет кабинки(телефони, събира таксите от разговорите) за 1200 евро ами не си намериш работа по специалноста за над 3000 евро(нормална стартова заплата на вишист във франция)
- тук ми е много добре, клатиш си краката на стола и пари ти дават......

ситуация с биг боса:
вижда ме многократно да работя с духалката(монтаж/демонтаж на БГА чип)... три пъти я ползва да отлепи тиксо, три пъти се изгори.... но приказката му беше "видя ли и аз мога...."

ситуация със секретарката(вишиска): бях бая зле със френския но думи като "мерси" всеки знае... та секретарката констатира че съм научил доста френски думи, а един българин и обясни, че Мерси е българска дума и че франсетата са я взели от българския език.... тя горката го прие като факт без коментари

е те такива ситуации имаше почти всеки ден в една много развита Франция...

Пет Ное 17, 2006 10:56 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
добре добре, сички знаем че ние сме най-умните , а западняците са тъпи, щото не знаят де е българия на картата, но са добре понеже смучат на цял свят богатствата.

Пет Ное 17, 2006 7:32 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
zaphod: =D> ама не мога и аз да не се изкажа ;-). Навсякъде по света има умни и глупави хора. Според мен успеха и генералния изглед на дадено общество не зависят директно от относителното разпределение на двете категории, а от това до каква степен законите важат за всички...

Пон Ное 20, 2006 7:28 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]