|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:00 am
Я да видим как EVN прецака народа!
| Автор |
Съобщение |
|
gss
Ранг: Минаващ
|
 Я да видим как EVN прецака народа!
Носят се слухове, че има начин да се накара електромера да върти по-бързо.
Така, както всички знаем как може да се спре  сигурно има и начин електрото да ни цака 
|
| Пон Окт 23, 2006 11:25 am |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Стига сте се занимавали с глупости ...
Днеска на един колега ми каза , че като бил в един завод някакъв заварчик му казал да си махне лепенката отпред (емблемата на EVN bulgaria), че може да отнесе от някой недоволен клиент някой и друг пердах  :D:D
|
| Пон Окт 23, 2006 11:51 am |
|
 |
|
gss
Ранг: Минаващ
|
Защо да са глупости?
Тогава да не се занимаваме със сметките на хората, а да го погледнем от техническата страна.
Можем и знаем как да спрем въртенето на шайбата, ами обратното?
Интересно ми е какви са сметките на тези с цифрови ел. мери 
|
| Пон Окт 23, 2006 12:09 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Ще цитирам Zaphod от една друга тема:
 |  |  |  | Zaphod написа: кви ли не простотии съм чел по въпроса с лъгането на електромера. по форумите на дирбг много се говори по темата, като общо взето взето мога да разделя позициите на 4 типа: 1. наивна вяра това са тези които вярват без да разбират нищо. за тях всичко е вярно до доказване на противното. редовния им аргумент е "зашо отричате нещо което не можете да обясните" 2. рационална вяра това са тези, които мислейки си че разбират от елтехника и електроника, обясняват как електромера можел да се излъже с преместване на фазата, връщане на ток с висока честота, накъсване на консумацията с висока частота, бе всякакви гаражни трикове. много от тях се кълнат че са го правили и става, също както други се кълнат че са отвличани от извънземни. е, какво щом казват, сигурно е така, няма да лъжат я 3. индиректен скептицизъм при индиректния скептицизъм, човека не може да прецени технически дали това е така или не е така, затова прибягва до косвени заключения. например казва "то ако беше възможно, нямаше въобще да водим тоя спор, никой не спори дали съществуват телевизори да речем". тоест заема позицията си не от технически съображения, а от социално-психологически. 4. рационален скептицизъм хора които са убедени че електромера принципно си отчита преминалата през него енергия и излъгването му е невъзможно, така както е невъзможна трисекция на ъгъл слинийка и пергел. като цяло по мои наблюдения най-голяма е категория 3. предполагам е ясно аз към коя група съм |  |  |  |  |
|
| Пон Окт 23, 2006 12:18 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Най-общо казано - мери се ток и напрежение N пъти за период (20ms). и се интегрира мощността за ед. време.
Не си спомням N = ? - но е достатъчно, да се реши проблема с реактивната съставка
|
| Пон Окт 23, 2006 12:54 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Днес платих тока, определено ще взема мерки тия дни да върти по бавно ... Мръсните австрийци са по гадни и от наште продажници ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Окт 23, 2006 2:17 pm |
|
 |
|
MGBY
|
Ами кво да ти кажа ..... не знам дали са мръсни австрийците ама мога само да ти кажа, че зад тях стоят ТУРЦИ ( колкото и невероятно да звучи Доган командва парада ) !!!
|
| Пон Окт 23, 2006 3:20 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
|
| Пон Окт 23, 2006 4:19 pm |
|
 |
|
¶
|
Варианта преди електромера е много удачен  , каквито и чипове да използат .
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Окт 23, 2006 4:41 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Haha
Така всеки знае ама ако те хванат 
|
| Пон Окт 23, 2006 5:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Те и иначе могат да те хванат.
|
| Вто Окт 24, 2006 7:45 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Eee
И да те хванат нищо не могат да ти кажат как си консумираш тока , само ако е преди електромера е наказуемо 
|
| Вто Окт 24, 2006 8:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
верно?
и колко мангала има "наказани"?
аз като не си платя тока, ми го спират. после плащам такса за повторно включване.
на мангалите има е без пари, че и дължат с милиони.
ама "аз съм българче"
|
| Вто Окт 24, 2006 9:10 pm |
|
 |
|
¶
|
Да попитам нещо простичко: длъжни ли са EVN, Чез-Мез и т.н. да осигуряват на потребителя достъп до главния си предпазител ? Защото подочух, че на този въпрос отговаряли: обадете се на аварийната група и ще дойдат да Ви го вдигнат ( а бе няяямааам още нужда, ама щом ще ми го вдигат, нямам нищо против  ). Ами ако започна да ги викам всяка вечер преди лягане да ми го вдигат ( предпазителя, де  ) ? Или решат да не идват, аз какво да правя ? Чета сега как се грижели за интересите ( кесията да е по-лека, за да не Ви боли вечер гърбеца ) на потребителите си, можете да четете бисери на http://www.plovdiv.evn.bg/bg/news/index.asp . Имат и он-лайна форма за жалба, в момента пиша и бриша такава, като се опитвам да бъда максимално вЪжделив и кОлтурен, с цел да не нараня изтънчената от виенски танци австрийска душичка ...
П.П. Пуснах жалбата и
"Вашето подаване на жалбата незабавно ще бъде предадено на един от нашите експерти и ние Ви обещаваме, че лично ще се погрижим за него. Доволните клиенти са нашата приоритетна цел."
Очаквам личната грижа, маке Ви и мръсниците 
|
| Вто Окт 24, 2006 9:25 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Но си имай и вазелин под ръка. За всеки случай... 
|
| Вто Окт 24, 2006 10:56 pm |
|
|