|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:49 am
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Тоя пич ме кефи :)
 |  |  |  | Цитат: Евронаблюдател от “Атака” възмути колегите си с расистки коментари за свой колега 28 Септември 2006
Българският евронаблюдател от “Атака” Димитър Стоянов предизвика скандал сред колегите си от Европейския парламент, след като си позволи коментари по адрес на унгарска евродепутатка от ромски произход, номинирана за годишната награда на списание Parliament Magazine. 32-годишната Ливия Ярока е първата жена от ромски произход, избрана в Европарламента (член на групата на ЕНП- ЕД). Тя е номинирана от свои колеги за награда в областта на правосъдието и фундаментарните права.
Димитър Стоянов е направил коментара си вчера вечерта, в рамките на неформалното обсъждане по електронната поща, която си разменят евродепутатите. Сред разменените реплики има по–фриволни, от сорта, че Ливия Ярока е и красива, и интелигента, а други изразяват мнение, че годишната награда е на път да се превърне в конкурс за красота, макар преди да е изглеждало, че ще протече като конкурса за песен “Евровизия”.
Като възразява на предложението за награждаване на Ливия Ярока, българският националист отбелязва, че в неговата страна има десетки стотици цигански момичета, които са много по-красиви от унгарката. “В действителност, ако сте на точното място в точното време, вие дори можете да си купите една (12-13-годишна) за своя обична съпруга. Най- хубавите са много скъпи – над 5 000 евро парчето, уау!”, пояснява Димитър Стоянов. По-нататък той казва на колегите си, че това е подсъдно и дори може да се накаже със затвор, но “повечето от т.нар. “организации за защита на ромските права” се интересуват само от тези антидискриминационни текстове, по които са дължими парични обезщетения.
След това Димитър Стоянов се връща отново на номинацията на унгарската европарламентаристка и казва: “Поверявайте ми, виждал съм много цигански момичета, но всички на нейната възраст са много по-мършави. Тя не споделя ли ужасните страдания, които ромите търпят из цяла Европа – беднотията, мизерните условия и безработицата????. Добре, допускам, че когато си евродепутат, трябва да качиш някой и друг килограм.”
В заключение българският евронаблюдател припомня на колегите си, че унгарката вече е получила една награда през тази година – за млад лидер, макар че е на 32 години, а горната възрастова граница на повечето младежки организации е 26. Затова, според Димитров, уважаемата Ливия Ярока не става и той не подкрепя номинацията. Въпреки това й поднася своето уважение и й желае успех и късмет.
Коментарите на младия български националист са предизвикали остра реакция и бурни възмущения сред всички евродепутати в Страсбург, заяви пред Mediapool добре осведомен източник.
Евродепутатите са потресени как може да се говори по такъв начин за определен човек, независимо какъв е произходът му, поясни източника ни. В Европейския парламент смятат, че в определени среди в България съществува расизъм и становища като тези на Стоянов са недопустими. Българските евронаблюдатели получават въпроса дали ще допусне Димитър Стоянов да стане редовен депутат в Страсбург.
|  |  |  |  |
Възникват 2 въпроса:
1. Кое точно е расисткото
2. Кое точно е обидното
Изобщо политическата каста в Европа имам чувството, че е излязла от няква детска градина за бавноразвиващи се. Интересно, дали ще се осъзнаят, или ще потънат окончателно?
|
| Пет Сеп 29, 2006 10:05 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Обидното е, че всички евродепутати са се обявили против нашия пич.
Обидното е, че когато аз се возя в трамвая си плащам, те не. Аз съм прав, те седят с мръсни дрехи върху седалките, люпят семки и се хилят нагло.
Обидното е, че аз си плащам тока, който ползвам, техните вземания са "несъбираеми".
Расова дискриминация е даже геноцид е отношението на правителствата ( не само Българското ) към нас.
|
| Пет Сеп 29, 2006 10:19 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Абе крайно време е евродепутатите да свалят розовите си очила и да започнат да наричат нещата с истинските им имена. Циганина си е циганин а не ром, както и негъра си е негър а не афроамериканец! Сега се сещам и за нова дума афробългарин.... 
|
| Пет Сеп 29, 2006 11:45 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Пича е прав,но лошото е че заради него ония ще ни гледат с лоши очи !!
А циганина си е циганин с каквито и дрехи да го облечеш !
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Сеп 29, 2006 12:16 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Тия глупаци там са по големи паразити и от циганите.
Ама що ли ни трябва на нас да се врем там
Сега се оплакваме че сме плащали сметките не циганите. Скоро и на такива охлюви от евросъюза ще плащаме сметките.
|
| Пет Сеп 29, 2006 12:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Дали е прав или не - дипломацията не му позволява да поднася въпроса по този начин. Тъй като е командирован там с дипломатическа мисия, той трябва да се държи като дипломат, а не като нас на чаша бира.
И тъй като явно не става за дипломат, по добре да си го отзовава баща му обратно, да ходи да агитира по митинги.
Тъпо парче е тоя, но определено баща му го води по тъпотия де.
Иначе въпроса с българските мангали е сериозен, но това което прави тоя сополанко е точно обратното - задълбочава го.
Сега вече Европейците знаят че в БГ расизма е официална политика и се толерира. Е после не се чудете що ни пращат в трета глуха - те си търсят повод, тоя глупак им го дава.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 29, 2006 1:25 pm |
|
 |
|
didofen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Вто Юни 27, 2006 11:13 am Мнения: 381 Местоположение: Варна
|
точно така си е. не трябва да се изказва така. а сметките им наистина са несабираеми, особено сега, като вдигат цената на тока
|
| Пет Сеп 29, 2006 1:38 pm |
|
 |
|
HCL
|
Прочетохте ли внимателно бисерите на "еъронаблюдателя"?
Дали да не пуснем една анкета. Колко от нас се гордеят с това, че този е бьлгарин и представя страната ни и са доволни да му плащат месечната заплата.
Никола, ако онези са охлюви, то поне са образовани охлюви, защото не допускат да ги представляват пред света простаци без образование.
Каквото и да цели тази пародия Атака, ако не им резнат крилцата скоро, ще се стигне до един момент, когато дьржавата ни ще изглежда като пародия. Дьржава пародия с народ-избиратели пародия.
С две думи, мисля че Цецо изказа много добрe мнението си по вьпроса. Моето сьщо.
|
| Пет Сеп 29, 2006 1:58 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
кучетата - форгона ? 
|
| Пет Сеп 29, 2006 2:33 pm |
|
 |
|
HCL
|
Едит: Сега се замислям, че за един форум на тема по Микроконтролери, много често се споменават думите циганин, ром и други подобни. Аз лично не вярвам, да има много цигани, които да се занимават с електроника. Ако има добе са дошли.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Население_на_България
Цитирам:
"Етнически групи: Българи 83,9%, турци 9,4%, цигани 4,7%, руснаци 0,2%, арменци 0,2%, власи 0,1%, други 1,6% (2001)."
Няма и 5%, май само излишен шум се вдига. Ако един ден работя за или с циганин, който си разбира от работата, няма да имам абсолютно нищо против. Нека си бистрим електрониката и да не си разваляме климата вьв форума.
|
| Пет Сеп 29, 2006 2:36 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Не става за дипломат и точно това ме кефи. Вълкът сред стадо овце е весело шоу. Познаваш го лично ли?
Бих заменил 1000 членства срещу това в БГ расизма да стане официална политика, ама де го тоя късмет. 
|
| Пет Сеп 29, 2006 2:42 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Мда
Втория му баща не е ли Болен Сидеров
|
| Пет Сеп 29, 2006 2:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
 |  |  |  | HCL написа: Едит: Сега се замислям, че за един форум на тема по Микроконтролери, много често се споменават думите циганин, ром и други подобни. Аз лично не вярвам, да има много цигани, които да се занимават с електроника. Ако има добе са дошли. http://bg.wikipedia.org/wiki/Население_на_България Цитирам: "Етнически групи: Българи 83,9%, турци 9,4%, цигани 4,7%, руснаци 0,2%, арменци 0,2%, власи 0,1%, други 1,6% (2001)." Няма и 5%, май само излишен шум се вдига. Ако един ден работя за или с циганин, който си разбира от работата, няма да имам абсолютно нищо против. Нека си бистрим електрониката и да не си разваляме климата вьв форума. |  |  |  |  |
При 5% от населението, в затворите над 50% са мангали. Това не е проблем?
|
| Пет Сеп 29, 2006 2:47 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Далеч по-безобиден от тия, които имат далеч повече власт. Да, те са винаги усмихнати и любезни, никога не говорят открито за проблема с мангалите - каква ОГРОМНА печалба за народа.
Образовани ли чух? От кога разни юристи, финансисти, еколози, фризьори и други гейове се считат за образовани? Имаш ли идея какъв процент от тях са инженери, строители, машиностроители, биолози, ако щеш? Това са безкрайно тъпи овце със сериозни сексуални дисфункции и личностни разстройства. Презрението към тях е единственото чувство на всеки нормален умен човек.
|
| Пет Сеп 29, 2006 2:53 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Много добре казано
Макар и не 100 процената вярно за всички от тях.
|
| Пет Сеп 29, 2006 3:14 pm |
|
|