Отговори на тема  [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Превод на пари към американска сметка 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Превод на пари към американска сметка
Трябва да преведа пари в американска сметка, да ми се закупят едни работи от там.

Какъв е най - евтиния начин да го направя от нашата мила родна страна?

Става въпрос за около 500$.

Western Union?

Или директен превод от моя сметка в БГ банка? Има ли БГ банка в която преводите към американска банка да са осезаемо по-тънки?

Американската банка е LaSalle Bank.

Сря Май 10, 2006 6:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тая LaSalle банка е голямо дърво - няма май директен кореспондент в БГ и кинтите минават през чукорнайсе други банки и всяка си щипва - на нас за обратен превод LaSalle -> ОББ ни взеха 60$ комисионна за 200$ превод. Най-добре лесно и тънко ще стане ако ги преведеш на някой който има сметка в БГ и си е взел дебитната карта тук. Другия вариант е да намериш кои са кореспонденти на тая банка и така да пробваш ама пак ще е поне 40$ таксата.

Сря Май 10, 2006 7:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
до $1000 по-изгодно е да платиш с карта
ако ще правиш банков превод и банката отсреща има общи сметки с твоята банка превода е около $20-30 (питай в твоята банка кои са и банките кореспонденти и ако отсрещната банка не е сред тях междинната банка ще вземе още $20-30)

Сря Май 10, 2006 7:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами аз имам дебитна карта , тоест жената има дебитна карта на тая банка (LaSalle Bank), но в момента е празна (що ли). И се чудя как да я заредя най-евтино от БГ.

На хората които имам познати в Америка в момента не им трябват пари във българските сметки. Иначе бих направил тая интервенция - аз внасям тука, а те да внесат там. Но в момента нямат нужда да пращат пари в БГ.

Имам и кредитна камера, но американските сайтове за търговия ми отказват карти издадени извън Америка (нямало протекционизъм ли?).

Куца работа.

Цялата врътка е, че човек ще си идва и искам да го накарам да вземе една камера. Но не искам да го карам той да я плаща, понеже е притеснен финансово.

Въобще американските банки са големи акули. Скубят всякакви комисионни и то солени, за щяло и нещяло.

Сря Май 10, 2006 7:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Имам и кредитна камера, но американските сайтове за търговия ми отказват карти издадени извън Америка (нямало протекционизъм ли?).

тук нещо се бъркаш ако картата ти е валидна Visa или MC никой сайт не може да ти откаже (освен ако не е някой дето се е парил с клиенти от БГ - имаше разни хлапетии дето с крадени карти доста пазаруваха преди време и Търговеца САМ е решил да си въведе тези правила)
иначе много лесно се оправяш - отиваш в банката издател и подаваш жалба че еди кой си от еди кой си сайт не иска да приема плащане с Visa или MC и те си знаят работата - всички търговци които приемат плащане с карти имат договор в който пише че НЕ МОГАТ по никакъв предтекст да отказват плащане което клиент иска да направи с карта и Виза и Мастъркард са сериозни институции и няма да позволят някой да се базика по този начин

Сря Май 10, 2006 8:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Интересно тогава защо с българската ми Visa неможех да пазарувам даже и чрез ePay.bg. Дали картата е издадена в щатите или в БГ - разликата е огромна - поне съм се убедил лично.

Сря Май 10, 2006 8:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
dimitar: сигурно не е истинска Visa а "Visa електрон" разликата е огромна
Visa е част от международната Visa payment system и няма нищо общо с Visa елктрон която се издава от някои наши банки и е предназначена само за плащания в БГ, както и MC аналога наречен Маестро :) с Маестро и Електрон не може да платиш нищо извън БГ
идете и си поръчайте по една истинска Visa или MC в ОББ и забравете за проблеми с интернет плащания

Сря Май 10, 2006 8:49 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
Маестро и Електрон не може да платиш нищо извън БГ

Това просто не е вярно ( http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron ) - защото и с двете карти (дето са ми издадени в БГ) съм плащал тук както в магазини и бензиностанции, така и съм теглил от банкомат.

Сря Май 10, 2006 8:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не знам как е в Щатите но аз съм пробвал и в Англия и в Сингапур и на двете места нищо не ставаше а след това вообще не съм и продължавал опитите защото си извадих една истинска Виза (в USD) и Мастеркард ( в EUR) и проблемите се решиха

Сря Май 10, 2006 10:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Картата ми е стандартна Visa - кредитна (Visa Electron се издава само като дебитна). Където съм опитал да платя с нея - нямам проблеми. Вкл. и на разни обекти в Щатите.

Но интернет сайтовете на американските търговци на потребителска техника, упорито отказват да приемат карти издадени от банки извън USA (без значение БГ, Швейцария или Германия). Просто си го пише с червени букви когато попълваш shipping/billing информацията. И няма поле за въвеждане на държава - само за щат.

Куца работа. Проверих поне 10 сайта. На всичките създаването на потребителски акаунт е еднотипно като полета. Предполагам че ползват някаква обща система за разплащане, която по дефиниция отказва чуждоземни карти.

Аз лично за търсене на такъв сорт стока ползвам pricegrabber.com. После от там си харесвам търговец и накрая винаги стигам до:

https://www2.butterflyphoto.com/shop/sh ... ubmit.y=12

и дотам.

Положението с epay е подобно. Там се ползва paypal който приема европейски карти, но не и български. Дано след 2007 да си сменят политиката.

Както казах аз имам на разположение MASTER CARD от Lasalle, който обаче е дебитен и е изпразнен. А за да го напълня ми трябват излишни 40-60$ (по вашите данни). И това не е най-голямата беда. Даже и да ги прежаля има друго уловка - ако не си ползваш картата определено време, почват да ти налагат наказателни такси (по 30$ на месец). Абе въобще банковата система в америката е много гадна. Точат ти пари за всевъзможни глупости. Приятел се оплака че при пазаруване с кредитна карта (Master card от тамошна банка май), му удържало проценти на всяка покупка (не такси а проценти !!!), те стоката му се оскъпява.

Сря Май 10, 2006 11:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Стига де. Гадна била - а ако платиш с кредитната карта и получиш застраховка против кражба, допълнителна гаранция, 2% кеш-бак и т.н. това какво е. Получаваш глоби и такси, когато почнеш да ползваш кредит за разсрочено плащане, ако си възстановяваш парите навреме няма никакви такси - напротив - само облаги. Никой нямаше да пазарува и да се натиска за кредитни карти ако беше толкова гадно. Всеобщ е проблема обаче за финансовата дисциплина и култура - както на американците така и на българите. Затова после все някой друг им е виновен. За 30-я $ такса ако не ползваш картата въобще пък няма да говоря 8) .

Чет Май 11, 2006 12:08 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Просто си го пише с червени букви когато попълваш shipping/billing информацията. И няма поле за въвеждане на държава - само за щат.

аааа това е съвсем друго, не че не приемат карта издадена извън Щатите а не искат да изпращат извън Щатите, просто си имат достатъчно бизнес там или имат ограничения за продажбата на някой стоки само за тяхната територия

Чет Май 11, 2006 9:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами незнам. На мен ми се струва ненормално да ми се налага наказателна такса ако не си ползвам ДЕБИТНАТА карта. Че нали това са си мои пари, а на всичко отгоре съм ги дал на банката да разполага с тях. И за благодарност тя ме глобява. Е в БГ такива глупости няма.

Или пък да ми оскъпява стоката понеже я купувам с кредитна карта. Че банката така или иначе си взима % от търговеца, защо да наказва и мен?

Сега, ако не покривам задълженията - нека чарджи, няма проблем. Но да ме наказват за това че пазарувам - е за какво ми е.... Нали така или иначе плащам годишна такса за поддръжка.

По отношение на застраховките - това си е политика на Visa и го има във всички държави. Друг е въпроса колко е лесно да получиш обещетение по тия застраховки.

Незнам това може да е политика на определени банки. Ама как тогава тия банки съществуват? Може би е, защото средния американец е възпитан да не мисли на дребно. А когато човек ползва активно картата, явно тия дребни тарикатлъци на банката не се усещат. Явно съм скръндза и се дразня да ме цакат на дребно.

Но така или иначе аз имам проблем. Как да мина максимално тънко за да стигнат пари от БГ до Америка. Ебати ташака, ако някой преди години ми беше казал, че ще имам такъв проблем... Обикновенно парите пътуват обратно.

Чет Май 11, 2006 9:54 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
3aek написа:
Цецо написа:
Просто си го пише с червени букви когато попълваш shipping/billing информацията. И няма поле за въвеждане на държава - само за щат.

аааа това е съвсем друго, не че не приемат карта издадена извън Щатите а не искат да изпращат извън Щатите, просто си имат достатъчно бизнес там или имат ограничения за продажбата на някой стоки само за тяхната територия

Е аз не искам да ходи до БГ. До американски адрес ще иде стоката. Но искам да си платя с мойта карта.

Чет Май 11, 2006 9:57 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
На Billing Information и Shipping Information пишеш адреса в америка, където искаш да ти пратят стоката, и отдолу въвеждаш данните на твоята карта.

Чет Май 11, 2006 10:15 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща